måndag, december 08, 2008

Utan ordFler bilder utan ord hos Pumita
Posted by Picasa

18 kommentarer:

Thérèse sa...

Tänkte köra lite gissningstävling. Vilken land eller i vilken stad är bilden tagen? Det går att klicka på den för att se den större. Det går nästan alltid att klicka på bilderna här i bloggen för att se dom större.

pumita sa...

Det var en klurig bild! När jag såg byggnaden - en kyrka antar jag - tänkte jag på Spanien eller Latinamerika men de där lyktorna eller vad de nu är de där hängande sakerna får mig att tänka på Asien. Det får bli en djärv gissning: jag säger Spanien. Det kanske finns en Chinatown nånstans i Andalucien.

♥ LottaM ♥ sa...

Fint foto men någon gissning ger jag mig inte på.
Ha en fortsatt fin dag!

Ninni sa...

Fin bild! Av kyrkan och stenläggningen att döma ser det ut som ett sydamerikanskt land precis som Pumita säger. Eller möjligtvis Portugal...
Men har du varit i Macau? Kan det vara därifrån?

lilalili sa...

Väldigt vacker ordlös bild! Funderar men kommer inte alls på vart den är tagen.
Kramis

Anonym sa...

åh vad jag längtar efter en sån somrig miljö!

Photos by Storm sa...

Dålig på att gissa men härlig miljö ser det ut att vara.Gamla och nya byggnader. Kan det vara Spanien?/Lis

rajson sa...

Miljön ser ju spansk/Latins ut.Men ungdomarna ser lite asiatiska ut.
Känner inte till om det finns asiatiska statsdlar i ngt spanstalande land.
Påskfirande?

Thérèse sa...

Kul att ni gissar så mycket , jag väntar lite med att avslöja var bilden är tagen. Det är jag som har tagit bilden så det är en plats jag har varit på. Det är inte juldekorationer utan en annan högtid som firas. Vore kul med lite fler gissningar.

Della sa...

Det är Santo Domingo kyrkan på Leal Senado plaza i Macau. :)

Thérèse sa...

Della - Helt korrekt! Känner att jag inte kan hålla på svaret när både du och Ninni gissat rätt. Vad duktiga ni är för det är en lite klurig bild

Della sa...

Det var Ninni som ledde in mig på rätt spår.

Abborren sa...

Är det påskharar, de där figurerna? Eller vad?

annette sa...

Väldigt härlig och somrig bild, och rätt gissningar har Du fått också!

Ha det så bra!

annette

Sandbarnet sa...

Tänkte säga precis detsamma som Della och alla andra som hade rätt ; ) Nejdå okunniga jag vet inte ens var Macau ligger. Kan du berätta, snälla : )

Anonym sa...

Gissa hade jag inte kunnat ändå. Men lärt mig något har jag gjort igen. Undrar fortfarande vilken högtid det är. Så jag återkommer för att kolla svaret.

Thérèse sa...

Abborren - Jag vet faktiskt inte vad hararna är men lamporna och det är uppsatt för det var mid-autum festival när jag var där. Den firas vid en viss fullmåne på hösten , städerna pyntas med lyktor och olika lysande figurer samt man äter mooncakes - en kaka med en kokt äggula i som ska symbolisera fullmånen. Någon smaksenasation är det inte

Annette - Ja jag är verkligen imponerad att rätt gissning kom så snabbt. Visst är det Macau

Sanbarnet - drygt en timmes båtresa söder om Hong Kong hittar man Macau. Det var en portugisisk koloni som kineserna tog över något år efter man hade tagit över Hong Kong. Gamla delarna av stan är en märklig blandning av kinesiskt och portugisiskt. Annars är Macau känt som Asiens Las Vegas , här kryllar av kasinon. Märkligt ställe , vet inte vad jag tyckte om det egentligen.

Mariannlostinline - kolla mitt svar till Abborren ovan , det är mid-autum festival som firas , jag beskriver firandet lite mer i Abborrens svar känns onödigt upprepa det här. En kinesisk tradition.

Thérèse sa...

OM någon är intresserad har jag nu skrivit ett längre inlägg om Macao och mid-autumn festival som innehåller en hel del bilder jag tog när jag var där. Inlägget finns HÄR