måndag, augusti 18, 2008

sjön suger

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om språkliga felsägningar Även om jag då nämnde svenska handlade det mest om felsägningar på främmande språk. Nyligen fick jag höra en charmig historia om språkliga missförstånd mellan generationer av en bekant till mina föräldrar.

Mina föräldrars bekanta hade haft med sitt barnbarn till sommarstugan. Morfar och killen som var i lågstadieåldern hade varit ute länge med båten och fiskat. När dom kom hem hade mormor maten färdig.

- Vad gott , jag är jättehungrig sa killen
- Ja , sjön suger sa morfar
- Nä, jag tyckte det var roligt sa killen

5 kommentarer:

Sara sa...

Hahaha! Killen måste ju ha tyckt att morfar anammat ett ganska modernt språk för sin ålder!

Thérèse sa...

Sara - ha ha han kanske berättar för kompisarna att morfar snackar inte som andra gamlingar utan som vi gör.

AnneliH sa...

;) Jag kom att tänka på en rolig historia en gång, jag ska försöka berätta den...inte så bra på det men..Den är i original skriven på Engelska och ska egentligen berättas med Itailenskbrytning.

En Italienare (vars namn jag inte kommer ihåg) kom till ett hotel i England och sängen var inte bäddad, han ringer ner till receptionen och frågar; "Why is there no shit in my bed?" (lakarn)
På morgonen saknades det en gaffel vid frukost bordet och var på han ropar; "Waitress...I wanna have a fuck!" varpå hon inte alls blev glad...och försöker rätta till det.."No,no,no you don´t understand...I wanna fuck ON the table!"...ja ni förstår ju att han blev utslängd eftersom han inte kunde säga gaffel korrekt.
Synd att jag inte hittar originalet. Det är sådana felsägningar som jag har väldigt roligt åt!

Pumita sa...

Haha, det var kul! Snacka om att återanvända ord...

Thérèse sa...

Annelih - ha ha , det var lite såna historier jag fick i kommentarerna på inlägget jag länkar. Fast även om man bryter kraftigt på italienska så tycker jag inte fork och fuck är så lika men kul blev det iallafall , fast kanske inte för den stackare som blev utslängd.

Pumita - jo verkligen återanvända ord , jag skrattade rejält när jag fick det berättat för mig.