söndag, augusti 10, 2008

barnkalas och klippning

Ibland känns det som jag utnyttjar er som läser här med hjälp kring allt från dataproblem till kläder. Men ni är ju så snälla och kommer med så bra råd och tips så jag tänkte ta mig friheten att fortsätta. Dessutom är det väl inte helt fel om vi på våra bloggar kan hjälpa varandra och komma med tips och information om olika saker. Så jag slänger in två frågor i det här inlägget. I inlägget under finns också en uppmaning för er som känner till den spanska staden Cordoba att komma med tips på vad man kan göra och berätta lite om staden. Jag har skrivit lite men jag tror tjejen som frågade mig i en kommentar gärna vill ha mer information.

Jag börjar med den viktigaste frågan. Imorgon fyller båda mina barn år. Dom är födda på samma dag men det skiljer sex år mellan dom. Dottern blir sju år och sonen fyller tretton. Det ska naturligtvis firas. Men imorgon blir det bara familj och lite släktingar som kommer över på tårta. När skolorna har kommit igång ska sjuåringen ha kalas. Vi har redan lite lösa tankar och idéer och hon får naturligtvis bestämma ganska mycket. Men jag tar gärna emot tips på aktiviteter , lekar och annat kul man kan göra med 15 stycken sjuåringar. Dessutom har jag inte bestämt vad jag ska bjuda på , om det bara ska bli tårta , glass eller något eller även någon enklare mat. Så tips på sånt tas också gärna emot. Så undrar jag om någon känner till någon sida på nätet där man kan skriva ut och kanske även göra sina egna inbjudningskort. Visst kan man både köpa och göra inbjudningskort själv men finns det en sida så kikar jag gärna på den.

Nu till det lite mer ytliga och inte fullt så viktiga frågan. Jag har länge haft page som nu har växt ner till axlarna. Går och velar om jag ska klippa av håret cirka fem centimeter eller om jag ska spara det lite till. Har inte klippt mig sen januari-februari någon gång men håret är förvånansvärt nog inte särskilt risigt än. Så min fråga är ska jag klippa eller är den nuvarande längden bra eller ska jag kanske till och med låta håret växa lite till. Förstår att ett sånt här inlägg kräver en bild då dom flesta av er som läser aldrig har sett mig. Jag är inte så förtjust i att figurera på kort men hade nyligen en bild med på bloggen. Den är med flit lite suddig men tagen för ungefär en vecka sen. Så ni får kika på den igen.Jag blir väldigt glad och tacksam för svar på frågor och tips om barnkalas , frisyr och i inlägget under om Cordoba. Ni som har möjlighet och tar er tid att svara är verkligen jättegulliga. Tack så mycket!

14 kommentarer:

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Fiskdamm, så klart!!!

Och tårta!!

Vill du bjuda på mat - så gör något som är lätt! Vad sägs om varmkorv?

AnneliH sa...

Oj...det var länge sedan jag hade kalasbestyr men gå in på www.kalastips.com där kanske du kan få lite uppslag även Allt För Föräldrar brukar också ha kalastips. Hår och frisyrer...www.Lauramagasin.se där kan du lägga in en bild på dig själv och testa olika frisyrer. Det är svårt det där med längd och färg (o vad det nu kan vara) oftast har man en bild i huvet när man går till frissan och för mig stämmer det sällan när jag går ut därifrån. Ett konkret tips har jag svårt att ge. Du jätte fin i din nuvarande hårlängd och passar säkert både i kortare och längre hårlängd, det beror ju lite på vad du vill kunna göra med håret. Hoppas du får fler bättre tips!

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Tycker du skall hålla det pagekort!

Thérèse sa...

Niklas - fiskdamm blir det nog och troligen någon enklare mat som korv eller liknade.
Om jag ska vara lite personlig nu så väger din åsikt om håret tungt då du tillhör dom få lyckligt lottade personer som sett mig i verkligheten. Dessutom både i page och långt hår. Tänker dock inte skaffa långt hår igen utan frågan är om det ska bli ett frisörbesök ganska snart och ta av några centimeter eller om jag ska vänta lite och vara nöjd med längden jag har nu. Fast det lutar åt det första.

Annelih - tack så mycket för tips på sidor. Jag är dålig på att läsa såna där föräldrarsidor men ska absolut gå in och kika inför kalaset. Så får ju dottern komma med förslag på vad hon vill göra samt kanske berätta lite vad dom brukar göra på kalas. Jag vill ju att hon och dom andra barnen ska vara nöjda. Tänkte det kan vara kul att styra upp det hela med lite lekar eller aktiviteter mellan ätandet och lekandet.

Sara sa...

Jag försöker minnas mina egna kalas, och vi brukade nog ha frågesporter, och mamma brukade gömma godispåsar och dela ut lappar med kryptiska ledtrådar om var vi kunde hitta dem. Sedan hade vi alltid maskerad, och alla kom utklädda...

över till allvarliga frågor: Håret. Jag tycker nog att en page är det bästa, dels är det kanonsnyggt, dels blir den där längden över axlarna så besvärlig när håret varken är kort eller långt...

Thérèse sa...

Sara - det ska bli maskerad ha vi bestämt. Vi föräldrar som ska delta ska också vara utklädd. Några föräldrar vill komma , andra inte , så jag tänkte ha en liten vuxenhörna där dom vuxna kan dricka kaffe och prata när barnen leker. Hade mer tänkt fiskdamm än gömma godispåsar. Dom börjar i första klass om en vecka och dottern är den enda som kan läsa. Lite roligare om fler kan läsa om man ska skriva ledtrådar och sånt. Men kanske lite lekar eller någon typ av frågesport. Sen har dom önskemål på att dansa disco till cool musik

Jo page behåller jag nog. För det är jobbigt att spara ut håret och jag gillar inte heller när det varken är långt eller kort. Frågan är väl om jag ska klippa mig nu eller ha den lite längre page jag har på bilden. Jag lutar mest åt att klippa mig ganska snart. Eventuellt funderar jag på att färga också. Har egentligen väldigt mörkbrunt hår men nu är det lätt tonat i rött kanske skulle jag färga det mer intensivt rött.

AnneliH sa...

Det låter ju trevligt med maskerad och disco...det behöver ju inte vara så avancerat igentligen...det brukar bli ganska roligt ändå. Jag var själv inne på Lauramagasin och testade...ingen höjdar sida precis..*flåt* Frisyr förändringar är svårt...Jag tror du skulle passa i den färger du beskrev..intesivt röd...fint nu till hösten ;)

Thérèse sa...

Annelih - nej så avancerat blir det inte. Maskerad , dans , fiskdamm , tårta eller glass och eventuellt korv eller annan enklare mat. Men några lekar eller andra aktiviteter vore kul att ordna.
Det blir ju ingen dramatisk förändring av håret utan bara några centimeter som åker av , precis som jag hade för några månader sen och så kanske ny färg. Eller lite svag röd ton har jag nu också bara öka den lite för blondplanerna jag hade innan sommaren har jag skrotat

barajagjohanna sa...

Fiskdamm är ju ett måste, gud vad roligt! Glasstårta är väl ganska enkelt också? Eller om du inte orkar göra en tårta av det, så bara glass och grädde och marränger och kanske godis att ha på. Lite kex, chokladfingrar? Min lillebror ville alltid ha glasstårta när han fyllde år som barn, så mamma brukade ha ut big pack-paket på en bricka och göra det som en bil. Noblesse kan ju bli hjul t.ex... :)

Tänker du bjuda på något mataktigt, är kanske korv med bröd eller hamburgare med bröd bra? Lätt att fixa! Om inte ungarna är alltför kladdiga så kan de ju få varsin hamburgare och varsitt bröd och därefter ha på vad de vill, så kan du lägga "påläggen" i oilka skålar.

Gud vad roligt detta är, får jag komma och vara lektant?! ;)

Apropå frisyr, så tycker jag längden du har på ditt hår på bilden är jättefin. Har för mig att jag sett bild på dig när du har lite längre hår och jag tycker nog att du passar bäst i lite kortare.

Thérèse sa...

Johanna - ja det ska bli jättekul och självklart är du välkommen att vara lektant men då är kravet att du ska vara utklädd , det är maskerad och även vuxna som vill vara med måste klä ut sig. Korv har jag funderat på eller eventuellt hemlagad pizza så får barnen pizzaslices. Fast då ska man orka göra pizzor också. Kanske pizza och glass, grädde , maränger , chokladfingrar och liknade till efterrätt. Fiskdamm blir det så klart. Så vill jag fixa några lekar och/eller frågesport.

Jo jag vill nog inte ha så mycket längre hår än nu. Har egentligen tänkt gå till frisören hela sommaren. Kanske borde jag pallra mig i väg i veckan eller nästa vecka så är jag lagom fin och nyklippt till kalaset.

Thérèse sa...

När det gäller håret så är tid för klippning bokad nästa vecka. Blir inte så stor förändring utan en några cm kortare page.

Barnkalaset är långt ifrån klart. Inte ens bestämt datum för det. Blir om ca en månad. Så kom gärna med tips på lekar , mat och annat kul.

Jag har tagit tag i klotterbloggen Har mycket kul på lager och fått en del tips så kika in ofta , jag ska försöka uppdatera där ofta. Nu finns klotter från så skilda ställen som Umeå , Paris , L.A, Göteborg och Stockholm bland dom nya uppdateringarna. Tack för alla som delar med er av kul klotter.

Anonym sa...

Jag tycker att du är fin i den hårlängden du har nu, om du inte har klippt dig på ett tag kan det vara bra att klippa topparna för att få bort det slitna. Hoppas barnkalaset för dottern blir kul!
/Anna S.

Thérèse sa...

Anna - nu har jag klipptid nästa vecka och det blir nog några centimeter men ingen större förändring. Kalaset blir nog jättekul. Jag ser också fram emot det. Barnen har haft en mysig födelsedag med familjen idag. Kalaset blir sen någon gång efter skolstart.

Lisen Edlund sa...

Hej,
jag hamnade på din sida när jag sökte lite allmänt på ordet barnkalas. Jag har nämligen en webbutik där jag säljer kalastillbehör, så då måste jag ju kolla runt lite ibland så jag håller mig uppdaterad. Trenden just nu bland barnkalasen verkar vara att ha ett tema som man bygger upp hela kalaset runt. Pirat är absolut mest populär just nu, men även prinsessa, Barbie, dinosaurier osv. Själv hade jag just ett rymdkals för min 6-åring. Stor succée! I min butik har jag en idé & tipssida, som visserligen inte är helt komplett ännu, men det finns ett par bra länkar till amerikanska kalasforum med mängder av tips. Du är självklart också välkommen att handla i min butik - det finns dukningssaker, saker till dekor & fiskdamm samt en del aktiviteter att göra på kalaset. Besök www.kalasbolaget.se
Lycka till med kalas och förberedelser. Med vänlig hälsning Lisen Edlund