måndag, augusti 25, 2008

Sex and the City

Häromdagen var jag och såg Sex and the City filmen. Jag har gillat TV-serien även om jag inte följt den slaviskt och nu är det snart tre år sen som jag hade TV3. Visserligen laddade jag ner några säsonger i början av sommaren för att fräscha upp minnet innan jag skulle se filmen men av olika skäl kom jag inte iväg på filmen förrän nu i helgen.

Naturligtvis blev det klänning och riktigt höga klackar till en sån film. Sen mina knän blev bra efter mer än ett års jobbiga inflammationer som periodvis gjorde att jag knappt kunde gå har jag blivit väldigt förtjust i klackar , nästan ju högre desto bättre och gärna jämt. Mer extrem än jag varit tidigare då jag bara hade klackar då och då. Jag har nog en ganska ytlig och fåfäng sida som varken kommer fram här i bloggen eller i verkliga livet. Jag är betydligt mer intresserad av mode , kläder , skor , smink, hår , mitt utseende och sånt än vad folk som känner mig (och även folk som läser bloggen) tror. Jag går gärna i klänning eller kjol och numera med klackar till och går inte så gärna ut osminkad även om jag absolut kan det. Fast kläder , skor och smink är kul så är det långt ifrån det viktigaste i livet och inget jag diskuterar särskilt ofta eller skulle ha lust att skriva blogginlägg om.

Men filmen då. Måste säga att jag faktiskt blev lite besviken. Tjejerna hade inte alls lika mycket karaktär som i serien. Även om det fanns en hel del småroliga kommentarer och repliker så var dom mer stela och tråkiga och inte så bitska, fräcka och roliga som i serien. Filmen var inte heller så rolig och mysig som många avsnitt av serien utan mer lite sorglig och ledsam i långa period. Jämfört med Tv-serien var det ganska dåligt med sexscener men det tyckte jag inte spelade någon roll. Däremot fanns det några repliker som störde mig enormt. Att klaga på en väninna som inte vaxat bikinilinjen och på en annan som lagt på sig några kilo men inte ens var mullig känns inte roligt bara omoget. Kändes också som filmen slutade ungefär som TV-serien.

Visst var det kul att titta på kläderna för det har bland annat varit lite därför jag fastnat för serien. kläderna okey ögongodis och många klädbyten var det. Fast jag tycker nog att kläderna i serien var både roligare och mer inspirerade kombinationer. I TV-serien rökte huvudpersonen en hel del men i filmen förekom inte ett enda bloss. Fast rökningen tillförde inte serien något så det var inget jag saknade i filmen utan jag bara noterade det.

Dålig var det inte men inte heller bra. Jag känner inte att jag behöver se om den. Avsnitt av TV-serien kan jag däremot gärna se om. Har ju fem säsonger som jag laddat ner. Är inte så stort fan att jag skulle köpa dvd-boxen.

10 kommentarer:

AnneliH sa...

Själv tillhör jag INTE den skara som har följt denna serie eller har sett biofilmen. Jag sätter större värde på humor och lyckliga slut...men det finns säkert i denna film också... så värdet av att bli road och underhållen av filmen måsten ju finnas eftersom den redan har dragit in så mycket pengar och för att inte tala om hur många år serien gick innan. När Jane Austen i början på 1900-talet kom ut med sin Stolthet och Fördom ansågs det farligt att läsa romaner...kvinnor kunde få känslomässiga problem och en dålig start i livet...(ha..ha) Nu handlar det väl mer om att man vill drömma sig bort och se andras problem så man slipper utsätta sig själv för dem och kunna skratta åt andra. Det var min reflektion ...man kanske skulle gå och se filmen iaf....

Thérèse sa...

Annelih - nja jag vet inte om jag skulle rekommendera filmen. Nu när jag har sett den tycker jag att jag lika gärna kunde ha låtit bli. Jag blev ganska besviken. Tycker nog att det finns roligare filmer om man vill bli road och drömma sig bort ett tag. Dålig var den inte men inte heller något jag skulle rekommendera.

Thérèse sa...

Annelih - kul information om hur man trodde kvinnor skulle reagera på Jane Austin.

Johanna sa...

Jagtyckte också det där med kommentaren om att samantha blivit tjock var konstig.. och de frmastod inte alls längre som coola självständiga singel-kvinnor i mina ögon.. de var ju alla helt desperata, mer desperata än i serien! Fast trots detta gillade jag filmen väldigt mycket, men det var ingen film jag skulle rekommendera till den som inte följt SATC på tv.

Thérèse sa...

Johanna - jag har ju följt serien men jag tyckte den var gladare och roligare än filmen. Saknade deras galna dejtande och snack kring detta och tyckte precis som du att dom inte längre var tuff, coola och självständiga singelkvinnor. Jag gillar serien men blev rätt besviken på filmen.

becka sa...

Själv bara ääälskade jag ju filmen som du kanske minns. Men jag tror inte att vi har så lika filmsmak du och jag...i alla fall inte enligt Flixster på Facebook, där är vi ju en "bad match" haha;-) Puss

Pumita sa...

Jag har inte sett serien och kommer inte att se filmen heller. Inte riktigt min grej.

Thérèse sa...

Becka - nej jag har också känslan av att vi inte har samma filmsmak. Mysko , du som är så vettig annars ;) Jag tycker ju inte att filmen var dålig men den var inte som serien. Serien var mycket gladare och galnare och tjejerna var coolare , mer bitska och självständiga i serien. Saknade det lite galna dejtandet för nu var det mest depp över dåliga och sprukna förhållanden och inte olika killar och fräckt prat. Vet att många älskar filmen , jag gillade ju serien men filmen blev jag besviken på och förstår inte att så många älskade den.

Pumita - Jag skulle nog inte rekommendera den heller. Blev som sagt lite besviken. Finns nog bättre filmer om man vill gå på bio.

Nadia sa...

Jag följde serien men inte slaviskt och gillade faktiskt filmen oväntat mkt. Visst den är ytlig men också lagom rolig och underhållande. Ingenting man minns efteråt men definitivt kul i stunden.

Thérèse sa...

Nadia - jag gillar serien men har inte heller följt den slaviskt. Så jag trodde att jag skulle gilla filmen men den blev en besvikelse. Tjejerna var inte lika coola och det var mycket depp över spruckna förhållanden istället för att vara ute och dejta en massa som i serien. Tyckte liksom inte att filmen var glad och rolig på det sättet som serien. Ibland kan det vara kul med lite ytlig underhållning och att få titta på vackra miljöer och kläder