lördag, augusti 02, 2008

Calle SierpesDom här bilderna visar gågatan calle Sierpes i Sevilla. Som ni ser så är det stora tyg eller segel uppspända över gatan. Det är för att skydda mot solen och är vanligt på gågator i städer i södra Spanien under sommaren. Väldigt skönt faktiskt. Verkar vara ett sydspanskt fenomen för jag har aldrig sett det i Madrid och där kan det vara minst lika varmt som i Sevilla , Malaga och Cordoba under sommaren. Notera också att den andra bilden är tagen under siestan , det är relativt lite folk på gatorna och affärerna är stängda. I södra Spanien stänger verkligen allt (utom varuhuset El Corte Ingles) några timmar mitt på dagen. I Madrid märker man inte lika mycket av siestan även om en del mindre affärer har stängt.


7 kommentarer:

Pumita sa...

Det är ju jättesmart med tyg som solskydd! Har faktiskt inte sett det förr.

Thérèse sa...

Pumita - visst är det smart. Vanligt under sommaren i södra Spanien både över gågator och över patior.

Sandbarnet sa...

Undrar om vi hade klarat oss utan tygen. Puh!

Sara sa...

Nej, lakansvarianten har jag aldrig sett! Måste vara ganska mysigt!

Thérèse sa...

Sandbarnet - det hade definitivt varit mycket jobbigare att gå på stan den här årstiden om tyget inte funnits.

Sara - jo det blir ganska mysigt faktiskt och väldigt skönt med lite skugga mitt på dagen

nina sa...

Jättesmart med tyg! Det hade jag gärna haft över gatan idag när jag stod i en timme i stekande sol och väntade på bussen... ;-)

Här har de flesta byggnader ett litet tak som går ut över gatan så man brukar kunna få skugga på stan. Skönt! Och bra när det regnar också förstås.

Thérèse sa...

Nina - visst är det smart , hade ju funkat på många andra ställen än i södra Spanien men det är bara där jag har sett det.