lördag, maj 12, 2007

längtan och kärlek till Madrid

Det kan vara jobbigt och konstigt att flytta till ett annat land men det är faktiskt ännu märkligare att komma "hem" igen. Några minuters prat med en vän i Madrid ikväll fick mitt Madrid-sug att nå nya nivåer.

Kanske mattas mitt Madrid-sug av med tiden. Kanske kan jag bo där igen någon gång i framtiden. Kanske blir Madrid med tiden som den där pojkvännen som i ungdomen krossad ens hjärta men som man fem år senare kan möta på stan med fru, barn och radhus och le åt minnet (inget som hänt mig utan bara en liknelse) av det som en gång var. Till skillnad från pojkvännen som i ungdomen krossade ens hjärta kommer Madrid att ta emot mig med öppna armar när jag kommer på besök. På besök hoppas jag att jag snart kommer.

Jag vet att jag har gjort rätt som flyttat tillbaka till Sverige men ändå kan jag inte låta bli att sakna staden jag kommit att tycka så mycket om. Eller att sakna ett liv i Spanien där solen är lite varmare och sommaren lite längre. Samtidigt finns de många andra länder som också väntar på att bli upptäckta. Fast Madrid och Spanien kommer nog alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Återigen vill jag lobba för en vacker sångtext om Madrid för den som kan spanska. Den lyckas verkligen fånga känslan av Madrid finns i mitt inlägg att flytta

2 kommentarer:

Nadia sa...

En vacker hyllning till en av mina absoluta favoritstader. Och nej, karleken och langtan till Madrid gar aldrig over. Den kan emellertid lindras med regelbundna besok.

Thérèse sa...

Nadia - jag fick ett sånt där starkt Madridsug igår , dom kommer ju då och då som säkert du vet. Nu ska jag njuta av den svenska våren och sommaren men när höstvindarna örjar svepa in över landet hoppas jag kunna göra ett besök i en av mina favoitstäder. Om tre veckor får jag dessutom besök från Madrid och då ska jag naturligtvis lägga in en beställning på lite spanska godsaker.