tisdag, maj 29, 2007

boktips om Indien

En bekant som bott och arbetat i Indien i över tio år och är mycket kunnig om landet tipsade mig om en jättebra bok om landet. Jag köpte bken i Dehli , har läst den och kan inte annat än instämma. Min bekant tyckte det var en av dom absolut bästa me samtidigt lättläsa böcker för den som vill få en en överblick av och kunskap om landet.Boken heter India Unbound - from independence to the Global Information Age och är skriven av Gurcharan Das. Jag vet inte hur lät den är att å tag på i Svergie men det finns ju internationella bokhandlar på nätet och bokaffärer brukar kunna ta hem böcker om man ber dom.

Ekonomen Amartya Sen som fick Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne 1998 (det vi brukar kalla Nobepriset i ekonomi fast det inte är ett riktigt nobelpris och med riktigt menar jag inte en av dom pris Alfred Nobel utsåg) för sin forsking om svältkatastrofer, samhällelig utveckling, välfärdens ekonomi och fattigdomens underliggande orsaker. Han skriver om Gurcharan Das bok
"It is a wonderful book - a great mixture of memoir , economic analyis , social investigation, political scrutiny and managerial outlook being thrown into the understanding of India"

2 kommentarer:

Pumita sa...

Jag behöver träna upp min engelska så det är vore ett superbra sätt! Boken finns säkert på Amazon om inte annat. Tack för tipset!

Thérèse sa...

Pumita - ja det är en jättebra bok och inte skriven på någon jobig , tillkrånglad eller svåbergiplig engelska. Nu är det ett tag sen jag läste den men jag kan verkligen rekommendera den , har tänkt läsa om den men det har inte blivit av än