fredag, maj 11, 2007

skryt och bra bloggar efterlyses

Jag brukar inte ta bort sånt jag redan lagt ut på bloggen. Skrev det här i går med lite rödvin i kroppen och dom som vet säger ju att man inte ska blogga med alkohol i kroppen. I morse tänkte jag att det var både lite väl skrytigt och lite väl elakt. Min tanke var egentligen att framhålla några bloggare jag gillar. Tänkte att det är så mycket gnäll här ibland så det är trevligt med lite hyllningar istället samt efterlysa läsvärda bloggar jag ännu inte hittat. Ja , det är kanske inget mästerverk till inlägg. Personligen tycker jag bäst om att skriva olika faktainlägg. Men allt jag har skrivit håller inte hög kvalitet och visst är det trevligt att lyfta fram några som skriver väldigt bra och intressant ibland så jag publcerar det på nytt. Hade inte tagit bort det helt utan bara gömt det. Flera har ju redan hunnitläsa och elak är jag ändå inte så lika bra att det får ligga ute. Dessutom ger jag ju i inlägget tips på bra bloggar för den som letar.Glöm inte att komma med tips på bra och läsvärda bloggar!Idag firar en av mina favoritbloggar Pumita tvåårsdag som bloggare. Hoppas hon fortsätter skriva i många år till. Så ett särsklit grattis till en annan favorit Barajagjohanna som vann tävlingen Pumita hade på sin tvåårsdag. Själv missade jag att skicka in så jag laddar väl för treårsdagen.

Själv har jag skrivt i snart 1.5 år. Började skriva när jag flyttat utomlands , mest för att vänner och familj hemma i Sverige skulle kunna följa mitt liv i utlandet. När jag sen flyttade tillbaka till Sverige tidigare än jag tänkt funderade jag mycket på att lägga ner bloggen. Det var så svårt att sitta i Sverige och skriva. Nu känner jag dock att jag har fått både skrivlust och idéer tillbaka och har inga planer på att sluta.

Min blogg har väl inte direkt förändrat världen , gjort mig rik, utrotat fattigdomen eller något annat. Mest bara fungerat som en personlig snuttefilt.

Men en bra sak kanske den åtminstone litegrann har bidragit till. Två av nätets bästa bloggar och mina stora favoriter började läsa och kommentera hos mig innan dom började skriva själva. Har mitt bloggande bara en aning bidragit till att få Anna och Nadia att själva börja skriva på nätet så är jag otroligt stolt. Deras bloggar är verkligen välskrivna , intressanta och innehåller vackra foton. Ni som ännu inte har har hittat dit måste göra ett besök. Ni kommer att fastna. Hade jag ägt en tidning hade jag inte tvekat att anställa dom som skribenter.

Kanske är det bara festyran från Pumitas tvåårskalas som gett mig storhetsvansinne och lust att skryta. Dessa två hade säkert börjat skriva utan att ha läst mig. Jag hoppas iallfall det. Men har jag på något litet sätt bidagit till att få dom att börja blogga blir jag riktigt ordentligt stolt.

Det här kanske var lite väl skrytigt och jag vet inte hur stor sanningshalt det ligger i mitt skryt heller men det är trevligt att lyfta fram sina favoriter och dom misstycker säkert inte att bli omnämnda.

Men som den goda svensk jag är ska jag naturligtvis inte bara skryta. Tyvärr tycker jag dom flesta bloggar håller ganska låg klass. Många skriver riktigt dålig svenska och för att citera Anna "När jag surfar runt lite bland populära svenska bloggar fâr jag en riktig överdos av bilder pâ tjejer i leggings och tunika (ofta med en trist studentrumstapet som bakgrund) och hälften av alla inlägg börjar med att nâgon är bakfull eller retar sig pâ nâgon annan."
Många som inte visar upp sina kläder skriver om hur mycket dom älskar pojkvännen , någon kompis eller sina barn. Vi har väl förhoppningsvis alla världens bästa pojkvän , kompis eller barn. Jag kanske har fel men jag har svårt att tro att någon är intresserad av hur underbar min pojkvän är , hur gulliga mina barn är eller hur snäll min kompis är. Men om någon mot förmodan är det så har jag naturligtvis världens bästa barn , pojkvän och kompisar.....o.s.v

Nu är inte min avsikt att vara elak eller såga några bloggar. Jag brukar bara låta bli att läsa dom jag finner ointressanta. Folk får ju skriva om vad dom vill för mig , jag stör mig inte på det utan låter bara bli att läsa. Tyvärr är det dom flesta nya bloggar jag råkar surfa in på mindre intressanta. Så jag vill gärna ha tips på bra bloggar som jag ännu inte har hittat.

Som sagt jag kanske är för kaxig nu. Jag kanske inte har ett dugg med att mina favoriter har börjat publicera sig på nätet att göra men jag kan ju göra lite reklam för dom ändå. Så klicka gärna vidare via länkarna. Inte heller vill jag såga några bloggare. Alla får skriva och läsa precis vad dom vill. Eftersom jag redan vet vilka kläder jag vill köpa , har väldens bästa barn , kompisar och pojkvän så känns bloggar som skriver om sånt lite överflödiga för mig. Därför vill jag gärna ha tips på andra bra bloggar.

12 kommentarer:

Nadia sa...

Oj, oj! Tackar for berommet! (Nu rodnar jag :)
Kan dock intyga att jag formodligen inte hade borjat blogga om det inte vore for att jag borjade lasa din blogg. Sa man far val saga att du har varit en stor inspirationskalla (om man nu skall passa pa att smora tillbaka! ;) Ah, arligt talat var din blogg den forsta jag verkligen fastnade for, den enda jag laste varje dag och den som av nagon anledning vackte min egen skrivlust till liv.
Ha en trevlig helg pa dig, och an en gang: tack for berommet!

Pumita sa...

Jag kan bara instämma i allt du skriver, både när det gäller Nadia, Anna och Johanna, och de där mindre intressanta bloggen. Alla är vi olika och jag tycker inte alls att det är elakt av dig att skriva vad du tycker. Fortsätt så!

Anna Malaga sa...

Oh, vad kul att läsa, tack Therese!
Din blogg var den första jag började läsa. Som du vet är vi lite efter här i Spanien... jag visste inte ens att folk bloggade ;-)
Jag hade läst nâgra i dagboksform, typ, "idag har jag varit i parken med Wilma..." men att läsa om folks privatliv var jag inte sâ intresserad av.
Din blogg är fortfarande min favorit, mest för att du har sâ mânga varierande intressen och ifrâgasätter allt möjligt. Minns när du bodde i Madrid med din gokaburri hoi hoi, fläkt istället för AC, en sillprovande japan och Santa Teresa... ;-)
Sen mâste jag erkänna att jag är extremt intresserad av att du har en trevlig pojkvän!!!

KARLAVAGNEN sa...

Det inlägget var la inget farligt? DRICK MER VIIIN Therese och sluta be om ursäkt för att du finns till! Kamma te däj som vi säger i Götlaborg-eller!!! Var lite mer latinsk!!! Hej hopp! Har fö skickat dig ett meddelande via yahoo...

Mera vin och en cykelhjälm till Therese!

sarachella sa...

Hej Therese!
Jag går in här ibland och läser hos dig och jag vill bara säga att just de personliga bloggarna intresserar mig mest. Jag tyckte t.ex mycket om att läsa dina personliga funderingar kring flytten och om ert vardagsliv i Spanien, både på gott och ont. För mig handlar nog bloggen mer om att få ta del av människors privata sfär, den lilla människans vardag, utan att på något sätt kliva över en persons gräns eftersom man själv väljer vad man vill lägga ut på sin blogg. Och det är det som jag tycker är så fascinerande med bloggandet, att läsa om den lilla människan i hans eller hennes vardag, hur banal den än må vara. Kände bara att jag ville lägga in mitt veto där ;-)

Karla sa...

God middag! Jag kände inte till vad en blog var innan jag skulle bli förflyttad till Madrid. Surfade lite på svensk i Madrid och bo i Madrid och kom in på Therese och Anna i Malagas bloggar. Båda var intressanta för de berättade just om livet i Madrid ur olika vinklar. Har flyttat ner och fortsätter att läsa deras bloggar. Förstår Therese som ändrade sin gamla blogg då den blev väldigt väldigt djup ett tag. Men hon är tillbaka och har en bra blandning av både fakta och lite personliga inlägg.

Har själv börjat blogga i en stängd blog som ett sätt för min familj och vänner att hålla sig au jour med mitt liv. Att de ser att det finns en vanlig vardag, annorlunda upplevelser, lite hur jag mår etc. Vad jag tycker är viktigt är att man håller en balans och inte utelämnar sig själv för mycket och som Therese också säger: har lite koll på stavning etc. Däremot måste jag tänka om vad det gäller att bloggandet blir ett måste, det är ju MIN blogg och jag bestämmer när och vad jag skriver. Jag menar det ska ju vara kul att skriva. Håller helt med Therese att man stöter på en hel del floskel bloggar som jag undrar "varför bryr de sig". Men det är ju upp till dem och deras eventuella läsare.

Tror att den sist nämnda typen av bloggar även ger seriösa bloggare ett dåligt rykte. Har märkt det bland kompisar "Jaha, har du börjat blogga" eller Är du en bloggare...

Anna Malaga sa...

Sarachella har ju rätt (sara, jag kan inte kommentera pâ din blogg av nâgon anledning...) och mânga person- och modebloggar har ju sâ mânga läsare därför att folk vill läsa om dem. Jag menade inte heller att vara snorkig i mitt inlägg, men jag tycker ändâ det är synd att det finns sâ otroligt mânga bloggar om vad olika tjejer har pâ sig för dagen. Som utlandssvensk hade jag helt enkelt velat läsa mer om vad vanliga svenskar tycker och tänker om vad som händer i samhället.
Men smaken är ju olika, det är därför det finns menyer pâ restauranger...:-)

Karlavagnen sa...

Tjejer jag tror vi är ganska ense.

barajagjohanna sa...

Skryt? Det här var väl inget skryt!

Själv gillar jag aaaalla möjliga sorters bloggar, jag tycker att det är kul att variera med att läsa om resor, mat, barn, sport, politik, aktuellt, Frankrike och mode. Därav är kanske min egen blogg ganska så blandad också...

Jag tänkte ju försöka tipsa dig om några bloggar jag gillar som jag inte vet om du redan känner till...

Citronmuffin: http://citronmuffin.blogspot.com/ (befinner sig just nu i Paris faktiskt, och det är ju extra kul, eller vad säger du?)

Tankebubblor: http://tankebubblor.blogg.se/

Jag har svårt att komma på fler av mina favoriter som du kanske inte redan känner till, sedan följer jag ju kompisars och hockeybloggar och det tror jag inte att du är så överdrivet intresserad av. :)

Thérèse sa...

Nadia - tack , tack , nu rodnar jag här. Jag har haft en så trevlig helg att jag inte haft datorn på , på flera dagar

Pumita - tack

Anna - ha ha , jag får nog börja läsa gamla inlägg. Santa Teresa är med i Sverige också , för tillfället står hon hemma hos Niklas (före detta Hans Ångest) men jag ska väl hämta hem henne så fort jag kan. Nja någon pojkvän finns inte men någon jag kramar lite på ibland kanske , fast mest kramar jag på barnen så klart.

Karlavagen - oj ska kika mn mail , jag har druckit så mycket vi i helgen att datorn inte varit påslagen på flera dagar. Ska försöka bli mer latinsk , inte lätt när man lever bland stela nordbor ha ha

Sarachella - jag håller med dig , det blir lite tråkigtoch opersonligt med bara fakta , man måste blanda in lite personliga reflektioner också. Egentligen är det väl upp till var och än att sätta gränsera för vad som är för personligt för bloggen. Ibland när man skriver tänker man kanske inte på att vem som helst kan läsa och det kan vara skönt att skriva av sig känlor och få feedback

Johanna - tack för tipsen , kände inte till någon av dom så jag ska kika

Thérèse sa...

Karlavagnen - jag har inte fått någt mail , vet inte om du glömt eller skickat fel

Karlavagnen sa...

Yahoo chatten har jag skrivit till. Hmm får skicka email igen.