torsdag, maj 10, 2007

Franska kravaller

Jag har haft dåligt med bloggidéer ett tag nu så jag fegar och slänger in en kul bild som jag hittat hos den franska tidningen Le Figaro. Frankrike är ju mycket av demostrationernas och kravallernas land. Som väntat blev det kravaller när det stod klart att Nicolas Sarkozy vunnit presidentvalet.
Publicerar enbart bilden för jag tyckte den var lite rolig. Själv stöder jag på inget sätt kravaller och förstörelse. Jag hade väl haft en viss förståelse för det om Nicolas Sarkozy blivit president genom en kupp men nu vann han ett korrekt och demokatiskt val. Dom som är missnöjda med Sarkozy eller vad som helsti vilket land som helst ska naturligtvis ha rätt att demostrera fredligt. Det stödjer jag fullt ut även om jag inte alltid stödjer det någon/någa demostrerar för/mot. Antagligen är jag övertydlig nu , jag tror ni som läser här förstår vad jag tycker när det gäller kavaller och fredliga demostrationer.

6 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Ingen bild!?

Thérèse sa...

Johanna - ojdå , det var ju bilden som var grejen , jag såg den på min dator. Har gjort ett nytt försök nu , hoppas alla andra också ser den

barajagjohanna sa...

Hahahaha, nu syns den! :D

Krokofanten sa...

Jag håller helt och fullt med... Men bränna bilar har ju blivit lite av en nationalsport i Frankrike på sistone...

Linda sa...

Jag såg ett jättebra, och roligt, inslag på Kobra en gång som handlade just om Frankrikes... tja, revolutionära historia, där man gjort ett fantastiskt roligt collage av alla kravaller som varit i Frankrike bara på 1990-talet. Det framstod, precis som krokofanten påpekar, som något av en nationalsport.
Vilken fantastisk bild! Som gammal vänsteraktivist (som visserligen aldrig varken bränt bilar eller kastat gatsten) kan jag inte låta bli att tycka att det är underbart underhållande seriositet! :P

Thérèse sa...

Johanna - visst är den ganska kul

Krokofanten - ja verkligen nationalsport , tråkigt för dom som får sina bila brända

Linda- låter som ett kul inslag