måndag, maj 28, 2007

reseskilldring från iberiska halvön

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen. Eftersom jag är tom i huvudet på idéer blir det lite fulblogg , främst för er som är intresserade av Spanien.

"Innevånarna är mycket gästvänliga och stolta , induvidualister på gänsen till arroganta, oblyga inför omivningen samtidigt som de avskyr när någon utifrån lägger sig i deras privata angelägenheter"

Citatet hittade jag i Thomas Gustafssons bok Spanien - sol och skugga. Men det är inte han som har skrivit det utan det är skrivet ca år 50 f.Kr av den grekiska geografen Strabon. Just det här citatet är från en reseskildring från den iberiska halvön och beskriver befolkningen där. Inte en helt felaktig beskrivning av dagens spanjorer heller, om man generaliserar.

6 kommentarer:

Pumita sa...

Det var en gammal sanning, det.

Thérèse, det vore kul om du skrev mer om Indien. :)

Thérèse sa...

Pumita - jo jag har tänkt på det men vet inte riktigt vad jag ska skriva. En sak jag bord skriva om är divali en av dom största helger inom hinduismen som firades rejält när jag var där. Vi var naturligvis på stan och deltog i firande. Kul och annorlunda

Pumita sa...

Jaa, är inte det ljusets fest? Man tänder massor med ljus överallt. Har för mig att det infaller i oktober-november här hemma. Det vore jättekul!

Thérèse sa...

Pumita - helt rätt ,an tänder massor av ljus , har enorma fyrverkerier , målar husdjurens horn i glada färger och i affärerna blir man bjuden på godsaker och folk går omkring och hälsar på varandra på stan. Det stämmer att den infaller oktobr-november jag var i Indien fån mitten av oktober till mitten av november och var med på festligheterna.

Pumita sa...

Vad spännande! Har du kort därifrån?

Thérèse sa...

Pumita - tyvärr just på Diwalikvällen när vi var ute och kikade på stan glömde jag naturligtvis kameran hemma. Har ju andra kul bilder från Indien förstås. Har inte lagt upp några hittills men får se.