tisdag, maj 22, 2007

födelsedag

Tack för alla grattis på födelsedagen-hälsningar här på bloggen. Sånt lir man glad av. Jag hade en jättebra dag. Åt chokladtårta med minabarn och mina föräldrar , kompisar kom ihåg mig och ringde och messade.En väldigt rolig sak som jag fick igår var en bok Pasión India , från min bloggkompis Anna i Malaga. Jag har inte hunnit läsa så mycket men har redan fastnat. Verkar mycket spänannde. Kul att läsa på spanska också , även om jag äser och skriver mail , läser tidningar , barnböcker och annat på spanska var det längesen jag läste en riktig bok. Tack så mycket Anna , jag blev jätteglad. Skulle det vara så att jag bloggar lite dom närmaste dagarna kan det mycket väl bero på att jag har fastnat i boken. Ni som är nyfikna på vad boken handlar om kan läsa om den här.En salladsskål har jag länge önskat mig så jag blev jätteglad när jag fick den här fina. Det syns inte på bilden men den är väldigt stor så ska jag någon gång göra bål kommer den också väl till pass. Jag har ju tänkt tanken på en inflyttningsfest men jag får se. Fick även en dvdspelare och vackra blommor. Eftersom jag gillar att titta på film och hyr ganska ofta så har jag saknat min dvd som är kvar i Madrid. Finast var förstås en teckning på en tårta som dottern hade ritat.Nästa helg kommer barnens pappa från Madrid så då blir det nog lite firande och jag håller tummarna för att det firandet ska innehålla lite spanska godsaker. För säkehets skull kommer jag väl att mycket tyligt tala om för honom vad jag saknar för godsaker dagarna innan han kommer så han har tid att handla.

14 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Roligt att din födelsedag blev lyckad. Du MÅSTE säga till ungarnas pappa om godsaker, det gäller att passa på när man kan få sina saknade godsaker.

Eventuellt kommer jag en sväng till Uppsala den här helgen eller nästa (beror på om jag får sällskap till hästtävlingar i Strömsholm - då kommer jag övernatta i Uppsala), kan ju hojta ifall du har tid för en fika. ;) Dock inte säkert om jag dyker upp...

Thérèse sa...

Johanna - vad roligt , klart jag kan ordna tid för en fika , kommer du nästa helg ska det inte vara något problem alls men det funar nog den här helgen också. Hör av ig när du vet så kan vi se om vi får till något

Pumita sa...

Vilken mysig födelsedag du har haft! Hoppas att du får en hel väska med godsaker. ;)

Nu ska jag läsa ditt reseinlägg! Det har jag väntat på.

Thérèse sa...

Pumita - ja , det blev lite försenat reseinlägg och jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva om. Var lite inne på överklassbröllopet i London som jag nämnde på din blogg men det blev Estland istället. Jag kommer att KRÄVA en hel väska godsaker ;)

Per sa...

Det var en fin teckning -grattis!

Thérèse sa...

Per - tack , visst är den jättefin

Anna Malaga sa...

Haha, budskapet om godsaker har nog gâtt fram ordentligt! Vad är det du ska beställa?
Kul att du gillar boken, ibland när jag lade ner den tyckte jag att mitt eget liv var lite smâtrâkigt - jaha, jag ska bara tvätta idag, liksom ;-) Men den är ocksâ ganska sorglig och man kan som utlandssvensk identifiera sig med mânga av hennes känslor; tvivel, saknad och utanförskap osv.
Jättefint teckning och vackert namn!

Thérèse sa...

Anna - tack , jag har inte hunnit så många sidor än men den känns som en bok att fastna i. Visst känner man ett visst utanförskap som utlandssvensk och tvivel. Jag kände att jag aldrig skulle bli spansk men att det var lätt att bli accepterad som svensk i Spanien. Helst vill jag förstås äta tapas på en trevlig bar i Madrid men det får nog vänta till efter sommaren. Nu tänkte jag njuta av svensk vår och sommar och barnens pappa kommer att vara här en stor del av sommaren. När höstkylan kommer in över Sverige kommer jag och barnen förhoppningsvis att åka på besök till Madrid. Kul att du tyckte dottern hade vackert namn , i spanskspråkiga länder verkar det ofta vara ett efternamn

Jag vill ha goda spanska oliver , fino , ponche, vinagre de jerez och kanske majonäs gjord på olivolja. Barnen vill ha jamon serrano och stark chorizo. Förutom turron och viss choklad tycker jag inte spanskt godis är så roligt om jag ska vara ärlig. God choklad finns ju här så det behöver jag inte och turron är ju mer julgodis men kan jag få en bit så gärna.

Thérèse sa...

Anna - en stor bit queso curado vill jag naturligtvis också ha , n god cortado vore inte heller fel men det kan ju bli lite knepigt , får vänta tills i höst med att njuta en sån

Nadia sa...

Vilka fina presenter du fick!
Allra finast var ju teckningen men boken verkar inte sa dum den heller. Du far ge en liten recension av den nar du last klart.

Pumita sa...

Hehe, nu har du hela beställningen klar! :)

Det finns inget sötare än barnteckningar med hjärtan och huvudfotingar och sånt. Och så har hon skrivit så duktigt också!

Thérèse sa...

Nadia - javisst var teckningen finast min dotter är oerhört produktiv när det gäller att rita så jag får teckningar nästan dagligen och alla som kommer på besök brukar f teckningar med sig hem. Jag ska absolut skriva om boken när jag har läst klart. Så länge får ni väl kika på vad Anna har skrivit om den som jag länkar till här i inläggt

Pumita - haha , ja den har faktiskt gått iväg till Madrid via skype också så nu är det bara att hoppas men jag fick positiv respons.
Det är faktiskt tack vare ettår i spansk escuela infantil som min dotter kan läsa och skriva. Något många av hennes svenska kompisar inte kan så bra än. Hon har alrig haft något problem att gå över till att skriva på svenska fast honlärde sig på spanska , i Madrid skrev hon mest på spanska men lite på svenska hemma , nu blir det nästan bara på svenska.

Anna Malaga sa...

Hihi, min son skriver lite pâ svenska ocksâ, men det blir till Murmur och Murfar :-D

Thérèse sa...

Anna - ha hamin dotter hade lite samma problem fast tvärtom närhon skrev spanska. Hon skrev gärna o istälet för u på vissa ställen