Det här hittade jag i frysdisken på ICA. Späck och nötblod. Äter man det? Frivilligt? Hur tillagar man det? Vad har man det till? Kan det vara gott? Själv tillhör jag dom som aldrig äter kött , fisk , fågel eller blod men blir ändå lite nyfiken på vad detta är.
fredag, juni 26, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
13 kommentarer:
annorlunda ICA affär!
Ja du kan få ett svar = USCH!
Usch så vidrigt , det skulle jag aldrig äta eller dricka
Vilken skum ICA. Var ligger den någonstans?
Ett recept på blodpudding:
http://www.coopkonsum.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=32980
Späck kan med fördel tärnas och smältas på svag värme. Fettet kan man använda att steka i då det tål hög värme. Förr användes späck i bakverk, till exempel i äppelpaj.
De proteinrika kuberna som blir över efter smältning kallas fettgrevar och passar utmärkt som mellanmål eller som tilltugg till Robinson.
Annars kan man använda det till hund- och kattmat.
Jag hittade quorn och sojakorv i frysdisken.
Äter man det? Frivilligt? Hur tillagar man det? Vad har man det till? Kan det vara gott?
Instämmer med den suveräna Berg!
Karlavagnen - ha ha , nja den ser rätt vanlig ut faktiskt.
Cecilia - förstår dig
Magnus - ICA Norby i Uppsala
Berg - Tack för recept. Quorn och sojakorv är gott och äts mycket frivilligt. Du påminner om en viss herman hedning som kommenterade här förut.
Niklas - Oväntat.
Späck är faktiskt en delikatess som är svårt att få tag i nuförtiden! Grillad svål med pärlande vin till -vilken underbar njutning!
Per - det här var ju späck utan svål. Häller du nötblod över späcket också? Du verkar ha udda smak , grillat späck ochpärlande vin
Späck må föra tankarna till valar men det är faktiskt ett samlingsnamn för animaliskt fett.
Det nedsmälta fettet kallas för övrigt ister när det kommer från grisar och talg när det kommer från kor och får.
Svål och nötblod är gott och äts mycket frivilligt.
Urk!! Finns det verkligen efterfrågan på sådant?? Det måste ju vara folk som köper det eftersom butiken tagit in det i sortimentet...
/Anna S.
njae, jag kan ju tänka mig något godare
Det är visserligen ett gammalt men det är i juletider det verkligen blir akutellt med späck. Nämligen om man vill göra egen julleverpastej på t ex kalvlever för då vet man vad pastejen innehåller. Agneta
Skicka en kommentar