fredag, juni 05, 2009

Savon de Marseille

Posted by Picasa


Savon de Marseille är världens bästa tvål. En tvål från Marseille som säljs i stora kuber och innehåller ca 70 % olivolja. Man märker verkligen att huden inte blir så torr när man använder Savon de Marseille och min sons eksem blir också mycket bättre av tvål som inte torkar ut. Den vanligast är kanske den här neutrala på bilden som inte luktar så mycket men det finns Savons de Marseille i mängder av goda dofter. Jag har mimosa , jasmin och ros hemma just nu och dom luktar helt underbart. Mimosan är nog min personliga favorit. För några dagar sen gav jag bort en lavendeldoftande Savon de Marseille. Mina är köpta på en fransk marknad vi hade här i stan för ett tag sen. Äkta fransmän som inte pratade ett ord svenska utan bara franska och frangelska (engelska med kraftig fransk brytning) sålde tvålar , smycken , ostar , oliver, charkuterier, choklad och annat gott.

Men man behöver inte gå på fransk marknad eller åka till Frankrike för att köpa Savon de Marseille. Olivoljetvålarna från Marseille-trakten finns att få tag i lite överallt i Sverige.

6 kommentarer:

Erica sa...

Jag köpte såna tvålar förr, var lättare att få tag på dom då. Nuförtiden ser jag dom mer sällan. Men jag kommer också ihåg att de var bra.

Sara sa...

MINST 73 procent ska det vara... Annars är det fusk! ;)

Thérèse sa...

Erica - Dom är bra men man kanske får leta lite , jag vet några affärer här i stan som säljer dom så dom borde gå att få tag i.

Sara - Ah , ska komma ihåg det så jag inte köper en fusk-tvål nästa gång med bara 72%

Cecilia sa...

Härliga tvålar. Visst är olivolja något helt underbart. Kan användas till mycket!

Den franska marknaden hos dig hade jag gärna besökt!

Ha en trevlig helg!

Thérèse sa...

Cecilia - Kan bara instämma olivolja är helt underbart och kan användas till mycket. Egentligen var det en europeisk marknad men det var nästan bara fransmän där och ett tält med spanjorer som laga en enorm paella och sålde chorizo samt tyskar som sålde olika korvar.

Önskar dig också en trevlig helg!

Tom sa...

Savon de Marseille är en livsstil. Att börja dagen i duschen med denna tvål är en njutning - ljusår från den fadda och boudoir-aktiga spakultur som nu breder ut sig!