fredag, juni 26, 2009

Kines-glass

 
Posted by Picasa


Den här glassen kan man köpa i en kombinerad godisaffär-glasskiosk i centrala Uppsala. Dom har också en annan egenhändigt skapad glass som heter dåren. Fotot är dåligt , fick ta i smyg för dom blev inte så glada vid mitt första försök att fota kinesen.

Jag tycker det här är helt sjukt. Man skulle aldrig göra en glass och kalla den afrikanen (eller ännu värre negern) eller juden. Men asiater verkar det var helt ok att skämta om. I godishyllorna hittar man en chokladkaka som heter Kina med en förskräcklig bild på en kines som är helt knallgul , extremt sneögd och har en kina-hatt på huvudet.

För ett antal år sen sände kanal 5 det mest fruktansvärda program som sänts i svensk TV. Programet hette Oumi och gick ut på att Mi Ridell klädde ut sig till japanska spelade allmänt dum och konstig samtidigt som hon var lite fulsöt och pratade förskräcklig engelska lurade hon svenska kändisar. Fördomar om japan och östasien haglade. I slutet demaskerade Mi Ridell sig och alla kändisar tyckte det var så kul att bli lurade.

2 kommentarer:

Erica sa...

Sanslöst säger jag bara. Ibland häpnar man bara

Thérèse sa...

Erica - Ja jag blev verkligen häpen , helt sanslöst.