torsdag, juni 18, 2009

Telefónica
Jag läste att det spanska företaget Telefónica är på väg till Sverige. Lanseringen väntas i juli. Telefónica är ett av världes stösrta telekomföretag. Bolaget är världens fjärde största mobiltelefonoperatör. Bara China Mobile , Vodafone och China Unicom.

Man är det ledande bolaget när det gäller telefoni och bredaband i större delen av Latinamerika och i hemlandet Spanien. Dessutom är bolaget stort i flera europeiska länder som Storbritannien, Tyskland, Italien , Tjeckien med fler.

Mina egna erfarenheter av Telefónica sen jag bodde i Madrid är dock inte särskilt positiva. Först tog det veckor att flytta över bredbandet när vi flyttade från ett område i Madrid till ett annat. Sen strulade bredbandet en hel del. Deras kundtjänst var allt annat än trevliga och hjälpsamma. Den tekniker som kom hem till oss var enbart skum och verkade extremt okunnig. Nu ska jag väl inte totalt såga Telefónica men jag vet att jag inte är ensam om att ha dåliga erfarenheter av dom och periodvis var jag mycket irriterad på många jag pratade med i kundtjänsten.

Men med ett så stort bolag finns det säkert både nöjda och missnöjda kunder. Jag tillhör definitivt inte dom mer nöjda och känner oroväckande många som haft problem med Telefónica. Fast i Sverige kanske dom kommer att vara jättebra, hjälpsamma och billiga. Jag tänker ändå inte chansa och välja dom som opertatör varken för mobilen , fasta telefonen eller bredbandet.


En telefon av märket Heraldo med Telefónicas logga.

4 kommentarer:

Sandbarnet sa...

Usch, fy, tvi... hade bara Ono haft ledningar hem till mitt hus hade jag gärna bytt (från Telefónica då). Peppar peppar så funkar iaf uppkopplingen, men blir det problem så blir det PROBLEM och billigt är det INTE.

Thérèse sa...

Sandbarnet - När det väl kom igång ordentligt hos mig i Madrid funkade också uppkopplingen men det tog 2-3 veckor av samtal och besök av tekniker innan det var igång och i början var det flera avbrott , kostade en del och dom var varken snabba eller hjälpsamma. Förstår dig om du vill byta. Fattar faktiskt inte hur det kan ta 2-3 veckor efter man flyttat in att få bredbandet att fungera när man har allt som behövs och säger till om att man vill ha bredband några veckor innan. Dom som bodde i lägenheten före oss hade haft bredband och vi hade redan ett abonnemang hos Telefónica i lägenheten vi flyttade från. Struligt och onödigt dyrt.

Carin i Málaga sa...

De flesta jag känner har vid något tillfälle haft med Telefonica att göra, inte en enda har något gott att säga om dem, däremot får de flesta något vilt i blicken när de berättar om sina erfarenheter. Jag skulle kunna skriva en hel bok om mina egna kontakter med dem, som oftast slutar med att jag gråter av ilska och frustration, och då är jag egentligen inte en särskilt känslig person. Telefonica = en mardröm som aldrig tar slut.

Glad midsommar! :-)

Thérèse sa...

Carin - precis min erfarenhet också , ingen jag känner har något gott att säga om telefónica och jag har själv inte heller så roliga erfarenheter av dom.

Glad midsommar till dig också!