söndag, juni 07, 2009

Jag ska rösta!

Det här inlägget som Maria Agrell i Barcelona har skrivit skulle jag kunna skriva själv. Jag tycker hon formulerar sig väldigt bra och kan bara hålla med. Det är vad jag själv sett och tänkt. Överväger också att lägga min röst på Gudrun imorgon trots att jag annars inte skulle rösta på feministiskt initiativ. Precis som Maria och fd. Abba-medlemen Benny Andersson tror jag att Gudrun behövs och gör skillnad. Jag rekommenderar verkligen alla att gå in och läsa det Maria skriver.

Jag ska rösta även om jag in i det sista har varit osäker på vad. Så som jag är varje val. Ska erkänna att jag tidigare aldrig röstat i valet till eu-parlamentet men det har bara varit av slöhet. Nu ska jag ta mig till min vallokal och det lutar åt att Gudrun får min röst även om jag inte helt har bestämt mig.

Jag tänker inte uppmana någon att rösta eller låta bli men i och med att vi blev medlemmar i EU så bestäms en hel del i EU-parlamentet och då kan det ju finnas en vits med att vara med och påverka vilka som bestämmer. Dock har jag själv varit dålig på att rösta tidigare men det har inte varit något medvetet ställningstagande utan bara slöhet.

7 kommentarer:

Ein Bysbo sa...

Genom att inte rösta så gör man ändå ett val. Nämligen, man låter andras röster bli mera värdefulla.

Anonym sa...

Härligt att läsa! På min blogg hittar du fler argument för Gudrun.

becka sa...

Jag röstade på Vänsterpartiets kandidat Jjesper Odelberg trots att jag inte är Vänsterpartist i vanliga fall. För han var tragiskt nog den enda av alla dessa politiker som vill föra fram frågan om funktionshindrades rättigheter.

Thérèse sa...

Ein Bysbo - så är det ju

Veronicasvard - har kikat på din sida , intressant , tyvärr räckte inte antalet röster för att skicka Schyman till Bryssel men det blev ett bra resultat ändå för Fi

Becka - Jesper Odelberg, den sittande stå-upp-komikern? Jag har sett honom på Gillestugen för många år sen. Hade ingen aning om att han ställde upp i EU-parlamentsvalet. Han stod väl ganska långt ner på deras lista? Håller med om att det behövs fler politiker som för fram frågan om funktionshindrades rättigheter. När man lever i en familj där det finns funktionshinder så känner man ofta hur lite det talas om dess afrågor bland politiker , i media etc.

becka sa...

Jepp det är han! Ja den frågan trycks bara längre och längre ner:-(

Sandbarnet sa...

Måste nog hålla med Ein och krypa till kors - i år lät jag alla andras röster bli viktigare. Är det en ursäkt att jag inte är insett eftersom jag bor utomlands, att det är bökigt att poströsta, nästan omöjligt att personrösta, etc. nja... vet inte det. Det mesta hade ju gått att lösa om jag hade prioriterat det. Jag hade dock hellre sett en chans att få rösta i Spanien och slippa PP i EU-parlamentet.

Thérèse sa...

Becka - såg att han fått en del kryss , tredje mest kryssade av v-kandidaterna men ännu är långt ifrån alla personröster räknade. Du har helt rätt dom frågorna försvinner tyvärr mer och mer...Sorgligt

Sandbarnet - Men som EU-medborgare bosatt i Spanien har man inte möjlighet rösta i spanska valet då? Finns väl regler kring det som jag säkert inte har koll på. Jag kan erkänna att det här var första gången jag rösta i eu-parlamentsval trots att jag kunnat göra det flera gånger tidigare. Jag har haft svårt att känna mig särskilt engagerad och att bestämma hur jag ska rösta. Känner mig mycket mer engagerad när det är riksdagsval. Vilket jag inte verkar vara ensam om