fredag, juni 05, 2009

strömavbrott

Mina barn har ibland varit både roade och förvånade över att när jag växte upp hade vi inte mobiltelefoner , internet, telefonsvarare. Vi hade bara två TV-kanaler och dom sände inget på dagtid. TV-reklam fanns inte och inte heller dvd eller ens video min familj skaffade video när jag var 12 år.

Idag var det ett större strömavbrott i Uppsala och även vi var drabbade. Strömmen var borta cirka en och en halv timme sen tog det ytterligare några timmar innan TV-sändningar och internetuppkoppling var tillbaka.

Så när vi satt där utan lampor, inte kunde laga mat och inte hade bredband eller TV konstaterade dotterna att nu är det som när du var liten mamma.

5 kommentarer:

Anna Malaga sa...

hahaha, ska vi inte börja säga "Pà min tid, smâ barn..." Jag säger faktiskt "dagens ungdom", herregud!
Med tanke pâ deras far, mâste de ju veta ganska mycket om den lustiga tiden vi växte upp i...

KARLAVAGNEN sa...

jo men vi hade utbildningsradions tv program, skolprogram och stenmarks skidtävlingar på dagtid...

Thérèse sa...

Anna - ha ha , nja vet inte om deras far har lyckats så bra där. Får säga åt dom att tjata mer om när han var liten. Barnen har frågat om vi hade bilar och flygplan när jag var liten.

Karlavagen - Just det i min klass i trean eller fyran följde vi ett lära-engelska-program på utbildningsradion som alla tyckte var urtråkigt minna att det hette Barn Teather ocxh handlade om några barn som skulle spela teater i en lada. Och Stenmark fick vi så klart se på TV i skolan. Mina barn vet säkert inte ens vem han är.

Erica sa...

Ha ha! Vad kul. Jag hade känt mig som en relik från medeltiden :-D
Jag såg Henrik Shyffert på SVTPlay häromdagen och fick mig många goa skratt. Se den. Då blev jag påmind om hur det var när jag växte upp, med bla tecknat en gång om året och när vi gick på bio.

Thérèse sa...

Erica - visst känner man sig som en relik , mina barn har svårt att fatta det där med TV. Att det bara var barnprogram en stund och inte tecknat hela dagen.