tisdag, juli 15, 2008

vikarierande ordlös onsdag - Cordoba , Spanien27 kommentarer:

Pumita sa...

Härlig bild från en av mina favoritstäder! Hoppas att den inte försvinner... ;)

Thérèse sa...

Pumita - nejdå nu ska Mr Linky funka jag klantade bara till det och tryckte på fel knapp. Hoppas folk hittar hit nu också. Har skrivit ett meddelande på några bloggar men det är ju ganska många som brukar vara med. Visst är Cordoba en härlig stad!

Pumita sa...

Ingen fara, Teresita! Om du skriver en kommentar hos Nejma och Krokofanten så borde folk hitta. Ser också fram emot många fina bilder! Nu är det natti natti som gäller... :)

Thérèse sa...

Pumita - vad gulligt det låter när du kallar mig Teresita ;) Du är ensam om att ha det smeknamnet på mig men jag har absolut inget emot det. Jag har skrivit på deras bloggar , din och några till så folk borde hitta. Även här är det snart natti-natti som gäller. Känner mig fortfarande lite småförkyld och trött även om jag är mycket bättre än jag var igår.

Thérèse sa...

Om ni är några som hittar hit utan att känna till ordlös onsdag så kanske en snabb förklaring är på sin plats. Ordlös Onsdag är ett fotoprojekt där vem som helst som har en blog kan deltaga. Ingen föranmälan krävs. Varje onsdag lägger deltagarna upp en egen bild på sin blog, kopierar permalänken och skriver in länken i motsvarande veckas Mr. Linky här på bloggen. Normalt är det Nejma i Marocko som brukar hålla i det och när hon inte kan har Krokofanten ryckt in som vikarie. Den här veckan är dock jag för första gången vikarie så välkomna att vara med!

Erik Wirdheim sa...

Känns lite som att jag kommer in och stör när ni är så privata med varandra. Och vilken latinsk samling vi har så här inledningsvis, Tereseta och Pumeta (katalanska för ni kan nog gissa vad).

Har fortfarande inte varit i Cordoba men med den här bilden känns det som att jag måste planera in det snart.

//Eriquet i Vilanova (förlåt, jag lovar att inte hålla på så här nästa vecka)

Sara sa...

Hahaha - vad mysigt ni har det! ;-)

Jag älskar små gränder och när de är så här utsmyckade ser det så underbart ut. Jag tjingar en av balkongerna till vänster ;-)

Natthälsningar från Sarita ;-)

Thérèse sa...

Eriquet- ingen fara du passar utmärkt in i vår latinska familj;) Kul att du lyckades hitta hit till mitt vikariat. Ska erkänna att jag brukar läsa din blogg då och då men är rysligt dålig på att kommentera. Får skärpa mig. Jag har bott i Spanien i två år , senast för 1.5 år sen bodde jag drygt ett år i Madrid. Det var där jag började blogga och fortfarande skriver jag ganska mycket om Spanien här på bloggen.

Thérèse sa...

Sarita - kul att du också hittade hit. Gamla staden i Cordoba är otroligt vacker och jag kan verkligen rekommendera dig, Erik och alla andra att ta er dit om ni har möjlighet. Fast ska man bara se en enda spansk stad så skulle jag rösta för Sevilla. Också fullt av mysiga gränder.

Ingrid L sa...

Så vackert!! Det påminner nästan om Visby och de små gränderna med alla rosor. Tack för att du vikarierar för vikarien!
Kram

Sara sa...

Oh, vad fint! RIktigt pittoreskt!

Mimo sa...

Tack för att du vickar denna veckan. Toppen när alla ställer upp!

Det var ett underbart foto du har tagit på en underbar stad.

Mors Deka sa...

Äntligen hittade jag hit. Jag la upp mitt bidrag redan i natt, men visste inte var jag skulle länka det. Nu fann jag dig via "Pumans dotter".
Det är alltid roligt att vara med, så jag gav mig inte. Jag skulle hitta dagens vikarie.
Det är en jättevacker bild du har idag. Har aldrig varit i Spanien, men nu längtar jag verkligen.
Sköt om dig. KRAMEN!

nina sa...

Åh, det ser jättemysigt och pittoreskt ut... Jag gillar alla blommor på utsidan av husen!

Tänk om det kunde se ut så här i San José, som ju hiskeligt ful i jämförelse. ;-)

Sigrinn sa...

Mmmm, jag älskar smala gator och trånga gränder :) (jag gillar bilfria städer)
Får lust att ge mig ut och resa...

christel sa...

Fin gränd!

Tack för påminnelsen på min blogg! Jag har nyss laddat upp en hel drös med bilder från hamnen i Niigata från igår, men inget speciellt för ordlös onsdag..

Solvarm sa...

Hej!

Nu finns mina ordlösa bilder här Dansande Prinsessa

Solvarma hälsningar från Irene

Hönsakadorran sa...

Många fina smala gränder det finns i Spanien.
Kram

Anonym sa...

Tråkigt att det inte framgår någonstans var man ska lägga upp nästa veckas bilder. Det blir rena rama gissningsleken. Genom att besöka någons sida från förra veckan hittade jag hit, till slut!

Boella sa...

Så fin bild, jag hakade av en slump på med bild från byn idag. Den blev så konstig. Tror det spökar där...
Ordlös onsdag är skoj.

Thérèse sa...

Vad kul att ni är så många som hittat hit trots att det är första gången jag är vikarie för vikarien Krokofanten. Men det känns ju som det går bra;)

Ingrid - det har du rätt i det är lite Visby över bilden. Tack och kram

Sara - ja gamla delen av Cordoba är otroligt vackert och där finns mycket intressant att se, nya har jag bara besökt som hastigast

Mimo - visst är det en underbar stad. Ingen orsak , känns ganska kul att vicka även om jag varit lite orolig att folk inte ska hitta hit.

Mors deka - så bra att du hittade hit. Jo det finns många vackra städer med smala gränder och blommor som den på bilden i Spanien. Cordoba är en pärla.

Nina - iallafall är den gamla delen av Cordoba otroligt pittoresk. Är San José ful? Jag som trodde det var vackrare än många andra städer i centralamerika , Guatemla City är inte heller någon skönhet.

Sigrinn - jag kan bara instämma. Gamla delen av Cordoba är väldigt bilfri annars är det inte ovanligt att bilar kör på i smala gränder i Spanien och trottoaren är så smal att en vuxen person knappt får plats med båda fötterna

Christel - ska surfa till din sida och kika på dina bilder

Solvarm - jag ska gå in och kika , ska försöka kika på din och alla andras bilder någon gång ikväll

Hönsakadorra - ja det gör det verkligen.Kram

Aksonfoto - ja jag visste inte riktigt hur jag skulle sprida det. Kunde kanske bett Krokofanten skriva ett inlägg om det innan hon blev offline. Skrev kommentarer på några bloggar men visste inte riktigt vilka som ville vara med. Vet inte hur det blir nästa vecka. Jag kan naturligtvis vicka igen men är krokofanten eller nejma tillbaka kanske dom vill ta det.

Boella - det låter spännande , jag måste absolut kika på din bild. Ska försöka hinna se allas bilder ikväll

Karolina sa...

Skönt att ordlös onsdag blev av, kände svår abstinens i förmiddags :)

Fin bild...måste nog helt enkelt åka dit någon gång!

myrica sa...

Yes! Jag hittade OO-sidan! :D (Jag började beta av alla länkar från förra veckan, hos Krokofanten, och det tog ju inte lång tid innan jag kom hit!) Detta är min andra vecka bara, men jag tror att jag börjar bli OO-beroende.

Vilken härlig bild Thérèse!! Nu vill jag åka utomlands... =| Å...

Jag ska surfa bland alla bilder senare ikväll, men nu vet jag att jag hann lägga upp min sida iaf.

/Ciqi

Erik Wirdheim sa...

Ahh, en livs levande hittills okänd läsare...

Passar på att berömma dina Parisbilder - vi borde åka dit oftare.

//Erik i Vilanova

Thérèse sa...

Kul att så många ändå hittade hit. För jag visste inte hur jag skulle sprida att jag var vikarie den här veckan. Det var kul att vikariera så jag gör det gärna igen om det behövs.

Karolina - du borde absolut åka dit.

Myrica - så bra att du hittade hit. Visst är OO en kul idé. Jag brukar vara med själv nästan varje vecka. Jo det är en härlig bild från en härlig stad. Jag håller med dig om att en utlandsresa inte skulle vara fel.

Erik - jo jag är en livs levande bloggläsare ha ha. Gillar din blogg och även om det funkar ganska bra att läsa katalanska när man kan spanska så är det lite krångligt. Så det är väl mest dina engelska texter jag läser. Hittade dig hos Anna i Malaga vid något tillfälle och kikar in då och då.
Paris borde vi absolut åka till oftare. Jag älskar staden men har inte varit där på över 3 år trots att jag har en kompis som bor där så jag skulle kunna få gratis boende. Har lösa planer på att komma iväg dit några dagar i höst men inget bestämt.

♥ LottaM ♥ sa...

Frustrerande att inte veta på vilken blogg man ska lägga in permalänken - Hinner gå igenom tusentalsbloggar innan man träffar rätt

Så här var det inte denna vecka detta kan ju bli upptakten till ett tema var är Ordlösa onsdag ut och leta bland bloggar Ha ha ha

Dåligt av er som tagit det till er som vikarie.
Ha en bra dag

Boella sa...

Hej , jag provade att lägga upp en mr Linky idag.
http://bobofilm.blogspot.com/2008/08/ordls-onsdag-hst.html
Får se om det funkar.
Idag är det den 20 aug.