torsdag, juli 17, 2008

hjälp med musik på nätet och konvertera youtube-klipp till mp3 filer önskas!

Jag är medveten om att dom två inlägg under detta är väldigt långa. Men jag tycker själv dom blev bra och intressanta så jag hoppas ni är några som orkar läsa.

Jag har en mobil med bland annat mp3 spelar och radio. Oftast lyssnar jag på radio när jag cyklar , promenerar eller åker buss. Problemet är att det kanske inte alltid är något man vill lyssna på , på radion. Ibland vill man hellre lyssna på lite skön musik. Visst kan jag ladda ner låtar från mina cd-skivor till mobilen. Men jag skulle också vilja ladda ner enstaka låtar utan att behöva köpa en cd-skiva.

Är det någon som har tips på någon bra sida på nätet där man kan hitta och ladda ner musik gratis. Helst i mp3 eller mp4 format. Jag har också hört om program som kan konvertera youtube-klipp till mp3-format. Dessa ska visst finnas att ladda ner gratis. Kan någon rekommendera ett sånt program och lite kort förklara hur det funkar eller visa var man kan hitta instruktioner? Jag blir verkligen jätteglad om någon kan hjälpa mig med det här.

6 kommentarer:

nina sa...

Blev nyfiken på att konvertera youtube-klipp till mp3 och laddade ner programmet på den här sidan http://www.dvdvideosoft.com/guides/dvd/convert-YouTube-to-MP3.htm

(Läste på om det först och det verkar vara rent från spyware och sånt elände.)

Det var superenkelt att installera och använda, på sidan visar de hur man gör - bara att skriva in adressen till youtube-klippet, välja kvalitet och trycka på konvertera. Klart! :-)

Gratis musik på nätet har jag sämre koll på (om man nu inte räknar fildelningsprogram förstås - det är lagligt här i CR). Fast kan du konvertera youtube till mp3 så har du ju gratis musik på nätet. :-)

nina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sara sa...

Limewire, är ett fildelningsprogram med både musikfiler och videoklipp. Hur lagligt och säkert det är vet i katten...

Thérèse sa...

Nina - tusen tack för tipset det ska jag absolut prova.

Sara - Jo jag känner till Limewire men har inte använt det. Antagligen inte helt lagligt för det är väl inga fildelningsprogram. Fast funkar det att konvertera youtube-klipp så har jag ju gratis musik. Vet inte hur lagligt det är heller. Men jag känner mig inte så kriminell när jag då och då laddar ner film eller musik...

Thérèse sa...

Nina - tack igen , det funkar ju och är hur lätt som helst att använda. Nu kan jag ju fixa hur mycket gratis musik som helst till mobilen

Julia sa...

http://www.video2mp3.net/sv/ detta är en jättebra sida! :D