söndag, juli 06, 2008

ett livsteckenJag har inte slutat blogga men haft en paus. Inte medvetet utan jag har gjort så mycket annat att bloggen har blivit bortprioriterad. På en vecka har jag faktiskt varken kollat min blogg , läst mail eller ens varit inloggad särskilt mycket. Har varit väldigt skönt. Har även hunnit med att vara bortrest , träffa kompisar, seglat och annat kul. Ska väl även hinna med en del annat i sommar så det kanske blir glesare mellan inläggen under en period. Eller kanske inte. Ibland har jag känt mig lite less på bloggen och det känns inte alls så lätt att blogga från Sverige som det gjorde från Madrid. Jag har funderat på att sluta men jag skulle nog sakna bloggandet och era kommentarer alltför mycket.

Jag har funderat på olika nya inriktingar på bloggen som till exempel en bok och film blogg där jag bara skriver om böcker jag läst och filmer jag sett eller kanske en blogg med nyheter/notiser från den spanskspråkiga världen eller en sorts fotoblogg som ordlös onsdag fast med lite kommentarer runt varje bild. Eller att jag fortsätter resetemat med att då och då berätta om en viss plats där jag eller någon jag känner varit eller jag vill åka till och då kommer med enbart fakta och inte så mycket personliga reflektioner. Efter min tid i Indien då jag bodde hos en extremt fattig familj i en fattig by har mitt engagemang för fattigdom och orättvisor blivit otroligt stort fast allt jag gör är att jag tänker på det , kanske pratar med någon kompis eller skänker en liten summa. Varför inte skriva mer om sånt på bloggen? Fast min blogg kan ju vara en blandning av allt detta. Jag vill inte begränsa mig till några regler eller att jag måste blogga ofta eller sällan utan gör det när det är kul.

Så har jag också tänkt på att skriva en blogg om Sverige , svenskar , svenskhet och vad som är typiskt svenskt på engelska eller spanska men det kanske inte är lika lätt som när jag bodde i Madrid. Man blir ju lätt hemmablind och tycker det är normalt att vända bankomatkort uppochner , betala för påsar i affären , få växeln i en skål eller handla på Systemet.

Jag har förresten en idé till en annan blogg om jag orkar ha två parallella bloggar. En idé jag haft i flera år. Jag har tänkt att samla in klotter och publicera kul eller mindre kul saker som skrivs på plank , busshållplatser , offentliga toaletter mm. Gärna med hjälp av folk från hela landet. Tänkte starta en sån blogg redan när jag bodde i Madrid men där klottras det inte lika mycket på offentliga toaletter. Jag är ju inte intresserad av sånt som "Kilroy was here" eller "Sussi och Pillan var här 23/4-08" utan mer sånt som "Gud är dör , Marx är död och själv mår jag inget vidare" eller "Om Gud är god varför har han skapat baksmälla och nageltrång" eller något annat som är lite roligare.

På sätt och vis vore en klotterblogg skönt för även om jag inte är alltför personlig här så kan jag ibland känna att jag inte vet hur personlig jag vill vara och att det kan vara svårt att dra gränsen. Fast den gränsen finns förstås bara i mitt huvud. Men en klotterblogg skulle ju inte handla det minsta om mig. Fast min tanke är att kombinera den här bloggen och en klotterblogg. Så har ni sett kul klotter maila gärna.

Jag kommer att fortsätta skriva här om det som faller mig in och det blir nog även i fortsättningen mycket Spanien. Jag hoppas det blir mer om fattigdom och fattigdomsbekämpning som trots allt är bland dom viktigaste världspolitiska frågorna. Men som sagt jag lovar inget , sätter inga regler utan skriver det jag känner för. Fast efter påtryckningar från vänner ska jag berätta mer om Indien. Dessutom har jag en utmaning hos Sara som ligger och väntar på mig så det blir nog nästa inlägg.

Så har jag ganska långtgående planer på att lämna stan och landet jag bor i nu. Velar och vet inte. Får se hur det blir. Kanske därför som jag tänker på annat än blogg just nu. Men än så länge är inget bestämt så jag mesar och väntar med att skriva nåt. I någon form kommer bloggen så klart att finnas kvar var jag än bor. Får se hur framtiden blir men jag fortsätter skriva här så titta gärna in då och då och lämna mer än gärna en kommentar.

Bilden tog jag förresten själv med min egen mobilkamera när jag stod och väntade på en vän. Var inte meningen att den skulle bli så här speciell. Gillar den på något sätt så den får vara med här. Klänningen har inte så många färger som det ser ut utan den är ljusgrå med ett mönster runt halsen. Fast det här med foton på mig på bloggen kommer absolut inte att bli någon vana utan är ett undantag.

18 kommentarer:

grancanariamamman sa...

Den här bilden ser du faktiskt lite bekant ut på!? Undrar var vi kan ha sammanstrålat? Får reda ut det när du kommer till GC, helt enkelt!!!

Thérèse sa...

Grancanariamamma - ja vad säger du ska vi ta en cortado och/eller några drinkar på Canarias och fundera ut hur vi har sammanstrålat? Jag har faktiskt en kompis i Las Palmas så jag har länge tänkt ta mig dit. Har aldrig varit där men kanske dyker jag snart upp... eller i vinter. Tycker även du ser bekant ut på ditt foto. Har du vägarna förbi Uppsala så bjuder jag gärna på fika eller en öl.

Thérèse sa...

Grancanariamamma - finns du på facebook kan du alltid hitta mig Therese Sundqvist eller sök på mail therese.sundqvist@gmail.com så kan jag ju se ditt riktiga namn... vet inte om facebook är så mycket att ha men jag har en sida där med foton på mig och alla barn.

Sara sa...

Det är skönt med lite dator-celibat, faktiskt, och man hinner med så mycket annat!
Jag tycker att din blogg som den är nu är väldigt bra, just eftersom den är så varierande. Du skriver om spanien, sverige, resor, vardagligheter och allt möjligt... Det är ju bara roligt att den inte är så "nischad"!
Kul med foton också!

AnneliH sa...

Du skriver väldigt intressant,varierande och det är roligt att läsa. Hoppas du kommer fortsätta när jag äntligen har hittat hit. Har inte hunnit läsa allt i din blogg ännu. Ha en bra dag!

Molly sa...

Håller med om att det är kul att läsa hos dig, just därför att innehållet är så varierande. Man blir lite nyfiken på utlandsplanerna...

Thérèse sa...

Sara - visst är det skönt med dator-celibat ibland och vad mycket man hinner. Fast nu när jag är hemma det är 13 grader och regnet vräker ner så är det ganska kul att sitta här också.

Annelih - tack , tack vad snällt , jodå jag ska fortsätta blogga fast ibland tryter idéerna och lusten men det brukar gå över ganska snabbt

Thérèse sa...

Molly - tack , tack , jo jag vet att jag kanske inte borde nämnt nåt förrän nåt var bestämt. Eftersom mina barn inte är så sugna blir det säkert så att vi stannar eller skjuter upp utlandet

Anonym sa...

Jag hoppas att du vill fortsätta att blogga! Många tar en paus då och då, men det vore synd om du slutade helt. Även jag gillar att du skriver om lite olika saker. Gränsen för hur privat du vill vara är det ju du som bestämmer, inte vi läsare. Låter spännande med funderingar om flytt till utlandet, oavsett om de förverkligas nu eller inte.
/Anna S.

Thérèse sa...

Anna - tack för dina snälla ord. Klart jag inte ska sluta blogga helt. En vecka är ju ingen lång bloggpaus men det var ganska skönt. Fast det är himla kul att skriva här och diskutera med er så efter ett tag skulle jag sakna det. Men ibland vill man ju prioritera annat än bloggen. Så är jag lite sugen på min idé att samla roligt klotter jag stöter på i en blogg men det behöver ju inte betyda att den här läggs ner. När det gäller flytt så är det så att mina barns pappa jobbar med sånt det är lättare att få jobb utomlands och vi saknar ibland Spanien och trivs väl bara så där i Uppsala och har pratat om andra länder. Men barnen tvekar. Så inget bestämt än. Men det lutar åt några platser. Jag vill ju kunna jobba på det nya stället också.

Thérèse sa...

Jag ska kanske påpeka att det var inte någon medveten bloggpaus och idag när jag satte mig här och läste och svarade på era kommentarer så kom flera nya bloggidéer upp i huvudet. Det är väl så att ibland känns det som man inte har något att skriva om alls och ibland har man fullt av idéer. Eftersom det här bara är en hobby som jag inte tjänar en krona på har jag inget krav att producera ett visst antal inlägg utan kan skriva när och hur ofta/sällan jag vill. Som för många andra så gör man en massa kul saker på sommaren , reser bort , träffar folk , förhoppningsvis är man ute och njuter av värmen mm. Då blir bloggen lätt bortprioriterad. Men försvinner gör jag absolut inte. Som sagt jag har idéer till nya inlägg om bl.a språk och jag har en utmaning jag lovat svara på.

Nadia sa...

Din blogg är bra precis som den är!
Att den handlar om allt mellan himmel och jord är ju dess charm! :)

barajagjohanna sa...

Vilken häftig bild!

Jag tycker inte man behöver ha någon inriktning på en blogg - det är kul när det kan komma vadsomhelst. Däremot råkar det alltid bli en liten inriktning... folk som har läst min blogg länge märker väl att jag har en förkärlek till hockey, Frankrike/Paris och skrivande? Precis som vi märker på dig att du har bott i Spanien, att det kommer lite spanska grejer ibland, att du är intresserad av omvärlden men också skriver om små vardagliga saker.

Den där parallella bloggidén tycker jag verkar kul!

Vad spännande att kanske lämna landet...

Pumita sa...

Vilken vacker bild!!

Jag tycker att din blogg är bra som den är, alltid läsvärd och intressant! Men det är klart att det är roligt att spåna om nya idéer. Det där med klotter och lustigheter tycker jag låter superkul!

Vad?! Ska du lämna landet?! Nu blir jag nyfiken! Det låter spännande!

Thérèse sa...

Nadia - tack , vilka snälla ord. Jo jag ska väl fortsätta som vanligt. Bara skönt att ibland ta en paus. Nu var det inte medvetet utan jag har gjort en massa andra saker och inte direkt prioriterat bloggen.

Johanna - jag tyckte också bilden blev häftig. Vände bara min mobilkamera mot mig själv när jag stod och väntade och det blev så här. Nej jag håller med man behöver inte direkt ha någon inriktning utan skriver vad man vill på sin egen blogg. Fast när jag startade bloggen bodde jag i Madrid och då blev inriktningen automatiskt att så och så gör man i Spanien , lite om kulturkrockar och spansk livsstil och annat. Nu känns det som bloggen är mer spretig fast det spelar väl egentligen ingen roll. Jag brukar återkomma till Spanien då och då i inlägg men också annat. Inget är bestämt än om flytt och barnen verkar inte så sugna. Någon gång tänker jag nog bo ett eller ett par år utomlands igen. Blir det inte nu så blir det kanske om några år. Egentligen borde jag kanske stanna här och ta lärarexamen och sluta vara så rastlös och velig men just nu vet jag inte alls vad jag vill. Flyttar jag någonstans så följer ju bloggen med.

Pumita - Gillar också bilden för den är så speciell. Var inte alls meningen att det skulle bli nåt särskilt , vände bara mobilkameran mot mig själv. Kunde inte låta bli att ta med bilden här trots att jag normalt är ganska sparsam med bilder på mig själv här i bloggen.Inget är bestämt än om flytt och barnen verkar inte så sugna. Någon gång tänker jag nog bo ett eller ett par år utomlands igen. Blir det inte nu så blir det kanske om några år. Egentligen borde jag kanske stanna här och ta lärarexamen och sluta vara så rastlös och velig men just nu vet jag inte alls vad jag vill. Flyttar jag någonstans så följer ju bloggen med.

Thérèse sa...

Johanna & Pumita - jo jag har fortfarande tanken på en klotterblogg. Det blir ju ganska korta inlägg för man skriver ju inte direkt hela romaner när man klottrar. Tänkte jag skulle hålla koll när jag är ute om jag hittar kul klotter och slänga in det i en annan blogg. Har fixat namn och registrerat bloggen men ännu finns inga inlägg. Så den kommer så klart inte att ersätta den här bloggen där jag skriver lite av varje.

Pumita sa...

"Egentligen borde jag kanske stanna här och ta lärarexamen och sluta vara så rastlös och velig men just nu vet jag inte alls vad jag vill."

Ojoj, vad jag känner igen mig. Undrar om det nånsing går över. ;)

"Flyttar jag någonstans så följer ju bloggen med."

Ja men då så! Precis vad jag ville höra. :)

Thérèse sa...

Pumita - nej det verkar inte gå över. Skulle jag vara vettig så borde jag förstås bo kvar här fixa examen och sen eventuellt byta land. Men jag känner mig så rastlös och less just nu. Kanske borde jag bara göra en resa eller nåt för att bota mig. Eftersom mina barn just nu inte riktig är med på idén att flytta så vet jag inte heller. Eller dottern är lite med på det men sonen helt emot. Diskussionen får väl fortsätta. Jag ska absolut bo utomlands en längre eller kortare tid igen men om det blir nu snart eller om några år vet jag inte riktigt. Fast just nu har jag via en kompis halvt om halvt ett jobb på gång i ett annat land nästa år och det vore ju så kul. Men som sagt inget bestämt än , har inte fått jobbet och vad barnen vill väger ju ganska tungt.