måndag, juli 14, 2008

ändra tid hos tandläkaren

Jag har en släkting som jobbar i receptionen på en tandläkarmottagning. Jag träffade henne för inte så längesen och hon berättade om ett roligt samtal hon just fått. En man ringer och säger:

-Jag vill skjuta upp min tandläkartid
-Jaha men nu på sommaren kan det vara svårt att ordna en ny tid så får man fråga varför säger min släkting
-Därför att jag är vuxen och gör som jag vill. Skicka en ny tid i höst. Tjoho , trevlig sommar!

Jag tyckte det var ganska kul. Kanske nåt att prova om man någon gång absolut inte känner för att gå till tandläkaren. Jag kan ju tänka mig att folk som jobbar i receptioner och kundtjänster både får en hel del roliga samtal och en hel del jobbiga och otrevliga samtal. Säkert skulle man kunna starta en blogg om alla samtal man får om man jobbar på ett sånt ställe. Min bloggkompis Johanna har ju skrivit några roliga inlägg om att jobba på kundtjänst

Nu börjar jag bli tjatig här men jag orkar inte vara förkyld så alla som har bra knep, huskurer och annat som gör en frisk snabbare dela med er.

5 kommentarer:

AnneliH sa...

Här kommer mitt tips att mota förkylningar. Koka upp vatten och häll i en kopp, riv färsk ingefära (ca 20 riv) tillsätt honung och pressad citron...det kan du dricka närhelst du vill även om inte du skulle känna dig krasslig. Ingefära är inflamationshämmande. ;) Krya på dig!

Pumita sa...

Det var bra sagt! Hos tandläkaren, menar jag. Det är väl min ensak om jag vill avboka eller skjuta upp besöket.

Krya på dig, Teresita! :)

Thérèse sa...

Annelih- tack sitter faktiskt här med en kopp te med riven ingefära. En kompis brukar göra en kanna med hälften te hälften varm mjölk och mycket ingefära när hon är förkyld. Själv skippar jag mjölken. Oavsett om det hjälper eller inte är riven ingefära i teet gott.

Pumita - Håller med , det är väl min ensak om jag vill avboka eller skjuta upp tandläkarbesök. Knappast någon annan som blir lidande. Tandläkaren får dessutom en extra lång fikarast om han/hon inte lyckas klämma in en ny patient på min avbokade tid.
Gracias y abrazos!

Anonym sa...

Har inga bra tips mot förkylning, men hoppas att det snart går över. Det är värre att vara förkyld mitt i sommarvärmen tycker jag. Angående tandläkarbesök, där jag bor är det extrem tandläkarbrist vilket gjort att jag fått vänta i 5år på att komma på vanlig undersökning! (efter flytt) Det är som ett skämt. Akuta besök får man göra, men vanlig undersökning är nästan kört. Så här tar man tacksamt emot de tider man får!
/Anna S.

Thérèse sa...

Anna - Oj 5 år för en tandläkartid , då förstår jag att man helst inte avbokar eller skjuter upp den. Jo jag känner mig lite bättre idag men fortfarande ont i halsen och huvudet. Segar här framför datorn. Håller med om att det är värre att vara förkyld på sommaren än vintern