fredag, juli 18, 2008

navelskåderi angånde hälsingar

När jag mailar en vän undertecknar jag det oftast med kram Therese. Ibland kanske till och med pussar och kramar jag saknar dig vännen eller "bara" kramar. Det betyder ju inte mer än att vi är vänner , jag gillar och saknar dom. Därför kan det bli ett sånt antiklimax och kännas som ett väldigt avståndstagande när en vän svarar ett sånt mail eller sms med bara mvh eller slash och namnet. Egentligen ska man väl inte bry sig om sånt eller känna att det är avståndstagnade men jag gör det tyvärr. Hur skriver ni hälsningar och vilka svar önskar ni få? För inte känns det bra när ni skriver kram och får mvh tillbaka? Jag hoppas fler kan hjälpa mig med att musik på nätet (kolla några inäggg längre ner i bloggen) samt att ni svarar kram till vänner som skriver det för annars känns det konstigt för den som skriver.

8 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Det känns klart som en markering, tycker jag, om man skriver "kram" och får "/kompisen" eller "mvh" tillbaka. Till mina vänner skriver jag "puss", "puss och kram", "kram", "kramar" eller något liknande, beroende på tillfälle och hur nära vännen jag är och hur passande det är.

Jag skulle också börja fundera om jag skrev "kram" och fick ett "mvh" tillbaka. Samtidigt kanske inte alla tycker olika, så man kanske inte ska ta för hårt på det?

Haydee sa...

Jag är en av de som inte skriver kram tillbaka, men det handlar absolut inte om att göra någon markering. I mitt fall beror det bara på att det känns "falskt" med alla dessa kramar om man egentligen är är så nära vän mer personerna i fråga. Är det en kompis som man kramar när man träffar så är det ju klart att man skriver "kram kram" tillbaka, eller så, men är det någon som man knappt känner eller en person som man inte känner sig särskilt nära med, så tycker jag inte att man behöver låtsas något annat.
Förstår ni hur jag menar eller lyckades jag få mig att låta som en väldigt kall person?? :)
Dessutom så gillar jag mina ~:s, Jag avslutar nämligen mina mail oftast med ~[Haydee]~ :)

AnneliH sa...

Ja, jag förstår vad du menar...men kanske det kan vara så att det är en hälsningsfras som alla andra...ser olika ut för olika personer. Själv kan jag skriva "kram" till en inte så nära vän bara för vänlighetens skull...eller bara för att jag vill..jag lägger inte så stor vikt på hur SmS:et ser ut som jag får tillbaka...Det är alltid lika svårt med det skrivna ordet...man ser inte nyanserna. Ha en bra dag!

Sara sa...

Jag avskyr mvh! Och ska jag använda det så skriver jag ut "med vänliga hälsningar".

Men till vänner skulle jag inte skriva det, fast ibland inser jag att jag missar både hälsningsfras och avslutningsfras när jag svarar på mail...

Annars strör jag gärna pussar och kramar i mina mail. Eller bises, i frankrike!

barajagjohanna sa...

Jag förstår vad Haydee menar. Jag vet inte om jag kunde missuppfattas i min kommentar, men jag skriver absolut inte varken puss eller kram till någon jag inte är kompis med. Däremot till vännerna, skriver jag puss eller kram eller puss OCH kram. Just "puss" är jag jätteförsiktig med. Skriver jag "puss", är det någon jag faktiskt skulle kunna pussa på riktigt. Och ja, det kan jag med mina vänner. :)

becka sa...

Förstår vad du menar, jag skriver ju själv gärna kram o puss, men man ska nog inte ta det personligt om man inte får det tillbaka. Vissa personer uttrycker sig aldrig särskilt hjärtligt i skrift, trots att de kanske är väldigt varma som personer när man träffar dem. Kram;-)

Pumita sa...

Det här är intressant. Jag har funderat på det många gånger för att det kan vara en svår avvägning hur "närgången" jag ska vara. Kompisar är en sak, ytligare bekanta en helt annan - men var går gränsen?

Jag tar inte illa upp om jag har skrivit "kram" och inte får samma fras tillbaka. Gillar inte MVH heller utan skriver i så fall "Hälsn." eller ibland bara slash om jag vill ha det kort eller har bråttom. Det beror på vilken typ av meddelande det är också.

Jag har lite svårt för "kramar hit och dit" när man kommenterar på bloggar. Det är jag rätt sparsam med och använder bara hos såna som jag "känner väl". Jag förstår att folk bara "är hjärtliga" men det kan bli lite mycket ibland. :)

Thérèse sa...

Johanna - jag skulle också ta det som en markering men man kanske inte ska göra det. En kille skrev en gång ingen kram och sitt namn som svar på ett mail där jag skrivit kram. Det var definitivt en markering tror jag.

Haydee - jag förstår hur du menar , jag vet inte om jag skriver kram om det är någon jag inte känner. Det är så klart bara privata mail jag avslutar med kram inte om jag skriver till företag , myndigheter och liknande.

Annelih - jo jag skriver gärna kram eller puss och kram och dom flesta av mina vänner svarar på samma sätt men jag blir nog lite besviken om någon inte gör det fast som sagt man ska nog inte ta det så.

Sara - jag strör också gärna pussar och kramar i mail. Fast jag känner igen det där med att man ibland missar särskilt avslutande fraser...

Becka - du har nog helt rätt man ska nog inte ta det som en markering. Människor är olika och för en del kanske det inte känns så bekvämt att skriva kram trots att dom är varma personer.

Pumita - jag håller med dig jag brukar inte skriva kram i bloggkommentarer fast om någon skriver det hos mig skriver jag det i svaret. Jag har mailat lite med vissa bloggkompisar som jag aldrig har träffat och då skrivit kram i mailen.