tisdag, april 10, 2007

utmaning och indiska kläder

Anna skickade en utmaning till mig. Hon ville att jag skulle ta en extrem närbild på mig. Inte nog med det , hon och Nejma ville se mig i indisk salwar kameez (så nu hoppas jag få se Nejma i marockansk jellaba). Så dagen till ära klädde jag mig i indiska kläder. Som ni kan se tog jag till och med på mig en liten bindi i pannan. Jag blir alltid dålig på foton och är ju lite skygg för att synas på bild men här har ni både närbild och mig i klädd salwar kamez.

För den som är intresserade gick jag runt i den här och några likande salwar kamez i nästan en månad i Indien. Inte för att jag blev direkt osynlig i byn där jag bodde ändå men det kändes bättre än shorts eller sommarklänning av svensk modell. Var jag inte direkt i solen och använde sjalen som solskydd brukade jag inte använda den alls.

Utmaningen om att publicera en närbild på sig själv skickar jag till den som känner sig manad men skriv gärna en kommentar när ni gjort det så jag kan surfa över till er och titta.

16 kommentarer:

Pumans dotter sa...

Wow, vilka bilder! Inte är du någon "blyg viol"! Jättesöt liten bindi och kläderna är häftiga! Passar dig perfekt.

Det var ingen som reagerade negativt på att du använde "lokala kläder". Jag har hört att det inte alltid är så populärt. Kommer inte ihåg om det var just i Indien eller om det var nånstans i Latinamerika.

Thérèse sa...

Pumans dotter - tack , jag har också hört det men nej ingen reagerade negativt snarare tvärtom. Kvinnorna kände på tyget och pratade om klädena och bindis var billiga , bra oc uppskattade presenter. Det blev mycket skratt när vi provade olika bindis och speglade oss. När jag gick ensam på stan i Dehli , Udaipur och Sundarpur kände jag att jag fick en uppmärksamhet jag inte ville ha (speciellt från vissa män) i svenska sommarkläder och att jag fick vara mer ifred i lokala kläder. Även om man aldrig får vara helt ifrd i Indien. Jag vet faktiskt inte vad dom eentligen tyckte men jag fick tipset att klä mig så här av lokla SIDA-arbetare på plats.

Thérèse sa...

Pumans dotter - kläderna är jättehäftiga , jag har flera uppsätningar men tyvärr kommer dom sällan till användning här i Sverige. Jag kanske borde ordna en indisk fest och kräva att alla kom utklädda eller något sånt

Krokofanten sa...

Vad fin du är Thérèse! Kram Krokofanten

Anna Malaga sa...

Vad roligt! Jättefin är du ju! Vilken fin ögonfärg, förresten!
Hur sitter en sâdan där bindis fast?

Thérèse sa...

Krokofanten - tack och stor kram till dig också :)

Anna - tack , när man köper dom sitter dom uppklistrade på ett pappersark ungefär som klistermärken , man pillar loss en och trycker fast i pannan. Klistret håller väl en dag eller så men dom sitter utan att ramla av och är lätta att ta bort. Jag har buntar av såna ark hemma fast jag gav bort massor till indiska kvinnor jag träffade. Tyvärr blir inte bindis använda i Sverige heller. Får väl börja klä ut mig till indier lite då och då ;)

Nadia sa...

kan bara instämma i hyllningskören; häftiga kläder! Jag tycker definitivt du bör finna nya användingsområden för dessa klädesplagg, vore ju synd om de bara ligger och samlar damm i garderoben.

Tokyo-Linda sa...

Jag köpte själv och använde en salwar kamez när jag var en månad i Indien senast. Vi rörde oss mest på landsbygden och var involverade i en hel del volontärprojekt, så det var helt enkelt inga andra bud som gällde ;) Men jag tycker att det är både vackert och bekvämt att ha, så jag är nästan lite ledsen att jag inte kan ha på mig min finaste jämt :P

Thérèse sa...

Nadia - ja det tycke jag också , får väl ta med dom när jag åker till Indien. Vet ju inte när det blir men jag vill definitivt dit igen

Linda - jag håller med ,dom är både vackra och bekväma. Jag var också mest på landsbygden och var involverad i ett volontärprojekt om barns skolgång. Bodde med två olika familjer i två olika byar. Jobbigt men en verklig upplevelse

barajagjohanna sa...

Oh, vad roligt med lite bilder! :)

Thérèse sa...

Johanna - ja , jag ska försöka bli bättre på att lägga ut egenhändigt tagna bilder , har blivit så dålig på det. Fast jag undviker nog helst att vara med själv.
Ska du inte anta utmaningen och lägga upp en närbild på dig?

barajagjohanna sa...

Det är jättekul när det är egna bilder, kul när du är med på dem också. :)

Jag vet inte, min princip är väl att anta utmaningar om jag blir beordrad, vi får se. ;)

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Bra bilder!

barajagjohanna sa...

Förresten, kom på en cool idé, så jag kanske antar utmaningen ändå...

Thérèse sa...

Johanna - klart du ska göra även Anna Malaga och Pumans dotter har ju lagt upp närbilder. Jag gillar ju inte att vara med på bilder oavsett om dom ska visas på bloggen eller inte så det kommer jag nog att undvika

Niklas - tack

saree sa...

Hello,

I got a very useful and nice information with your lens. Thanking you so much for sharing such type of wonderful information and good collection.


Click on this keyword sari | Kurta Pyjamas | Salwar Kameez for getting more information about shopping.