fredag, juli 10, 2009

Spikmatta

Ofta känner jag att jag är sist med nya trender och sånt. Idag har jag för första gången provat sommarens trend , spikmattan , som ska hjälpa mot det mesta. Troligen är jag sist i landet med att prova spikmatta. Det var inget märkvärdigt alls. Varken skönt eller obehagligt. Inte gav det någon effekt heller. Nu ser jag dessutom att vetenskapen ger mig rätt spikmattorna har ingen vetenskapligt visad effekt

Jag kommer definitivt inte att lägga över 500 kronor på att bli ägare till en spikmatta. Men min kompis, vars spikmatta jag provade, var lyrisk. En stund varje dag på spikmattan och man blir som en ny människa. Kompisen lyckades få min dotter intresserad och även hon provade så just nu lobbar hon förgäves för spikmatteköp.

Troligen är det en sån trend vi sett upprepade gånger. "Alla" köper spikmattor just nu men om 2-3 år ligger dom i förråd , på vindar och undanstyvade längst in i garderober och lådor.

10 kommentarer:

Della sa...

Nej, det blir ingen spikmatta för min del heller.

Erica sa...

Ha ha ha! Jag fick en spikmatta i present av en av mina bästa vänner. Hon är helt lyrisk, men jag är lite halvt om halvt skeptisk. Jag fick den för att jag har problem med att sova ordentligt. Jag sover inte som jag önskar ännu, men saken är den att den tid jag sover faktiskt har blivit bättre. Om det är spikmattan eller något annat. Ja de vete tusan :-)

Bandini sa...

Men, vart kan man köpa en spikmatta?

Thérèse sa...

Erica - min kompis är också lyrisk , själv kanske jag är lite snabb avfärda det föär jag har ju inte ens legat 5 minuter på en spikmatta

Bandini - hälsokostaffärer säljer spikmattor , brukar t.o.m ha dom i skyltfönstret. Men dom har små plastpiggar och ser inte alls ut som den på bilden här

Joakim sa...

Ska det vara en spikmatta ska det vara en med långa rostiga spikar.
Nej, jag har inte förstått grejen med det hela, förutom att handlare runtom i landet ska tjäna sig någon extra krona på det.

Nadia sa...

Ja, svenskar är nog väldigt trendkänsliga. Så även när det gäller sådana här ting.
Hörde ett program på p1 om spikmattor häromdagen i vilket de konstaterade att det bara finns en tveksam studie gjord på mattorna, och då handlade det om ryska spikmattor och inte de i plast som säljs i butikerna här.
Med detta som bakgrund konstaterade man att marknadsföringen kring föremålet- i vilken det framstår som om mattan är lösningen på en uppsjö problem- är högst tveksam.

För någon vecka sedan läste jag en intervju med den svenske kille som är ägare till det företag som säljer spikmattor i Sverige. Han hade iaf gjort sig en riktig hacka.

Själv tror jag att lösningen på besvär som sömnlöshet och stress kräver betydligt mer av individen än att bara lägga sig på en plastmatta en stund varje dag.

AnneliH sa...

Jag tror att det är som masage...den gillas inte av alla och hjälper inte alla. Även tro kan försätta berg. Det är tur att vi är olika. Ha en bra dag!

Thérèse sa...

Joankim - Jag förstår inte heller grejen

Nadia - Jag läste också en intervjuv med den svenska killen bakom spikmattorna. Han startade visst förtetaget för mindre än ett år sen och har redan tjänat ordentligt med pengar. Eftersom mattorna bara består av lite tyg och plastpiggar , tillverkas av billig arbetskraft i Indien och säljs för 600 kr i Sverige lär ju vinsten per matta vara rätt bra och han har ju inte sålt få.
Jag har hört att svenskar även internationellt anses trendkänsliga och det påstås att det inte är ovanligt att företag provar nya trender i Sverige först innan dom lanseras på andra ställen.

AnneliH - Jo jag förstår att det är som någon typ av massage. Hade det inte varit så dyrt och inne kanske jag hade provat och inte varit så negativ. Jag har gått på akupunktur för en skada jag hade för några år sen , blev remitterad av en läkare , var mycket skeptisk men det hjälpte verkligen otroligt mycket. Hade dessutom akupunktur som smärtlindring vid en förlossning. Spikmattan i plast är väl kanske någon form av akupresstur och det är jag inte så skeptisk mot längre.

Krokofanten sa...

Jaha, då kommer jag och motsvarar precis bilden av trendiga svenskar...
Jag köpte en spikmatta i Januari i år... Dels för att jag var nyfiken och dels för att jag hade väldigt ont av migrän på grund av spänd nacke...
Kanske är det helt och hållet en placebo effekt men jag har gått från att ha flera migrän anfall i månaden till två-tre på 7 månader...
Så för mig är det en god investering... :o) Men smaken är ju som baken... :o)

Louise sa...

Du var inte sist! Jag proVade nyss min pappas, för första gången. Det var varken bra eller dåligt, den ska få fler chanser! :)