måndag, juli 06, 2009

Master Wong

Staden där jag bor har i veckan invaderats av myggor. Sjukt mycket myggor. Dom som bott i staden länge påstår att dom aldrig sett något liknade. Går inte att sitta ute eller ha fönster och dörrar öppna på kvällen. Tråkigt när kvällarna är så varma och sköna. Trots myggspray , kläder, innesittande och andra försiktighetsåtgärder har jag så klart fått hur många bett som helst. Inget verkar hjälpa mot klådan och att låta bli att klia på myggbetten är nästan omöjligt.

Men längst inne i ett skåp så hittade jag en flaska med en märklig vätska som jag köpte i Kina för flera år sen. Master Wong. Hjälper mot allt. Insektsbett (både förebyggnade och botande) , huvudvärk , magverk , ledvärk , muskelvärk , trötthet , sömnproblem, hudproblem, eksem , allergier , förkyldning ... listan kan göras hur lång som helst. Att det luktar ganska starkt och märkligt får man ta. Myggbetten kliar inte längre. Fast jag har inte riktigt vågat prova. Har haft lite för mycket sociala aktiviteter för mig under helgen där det känns bättre att lukta parfym än Master Wong. Nu ska jag lämna Uppsala några dagar. Åka norrut , hälsa på två kompisar, kanske se björnar och hoppas myggorna inte hittar dit och att myggorna har lämnat Uppsala när jag kommer tillbaka.

 
Posted by Picasa

8 kommentarer:

Della sa...

Vilket universalmedel! Vet inte om jag skulle våga prova.

Sara sa...

Ju längre norrut, desto mer mygg. Generellt... ;)

Erica sa...

Master Wong lät fantastiskt bra! I helgen besökte vi ett par vänner som hade en appart som gick på gasol, som omvandlade gasolen till koldioxid (blandar ihop de där, iallefall det som kommer ut när man andas ut). Det lockade tydligen myggor och det var en fantastisk maskin! En sån skulle man ha insåg jag. Myggor är inte roligt!

Anonym sa...

Nej, myggbett är inget kul! Undrar vad det är i den där flaskan?
/Anna S.

Thérèse sa...

della - jag har inte vågat prova , att jag har det i ett skåp beror mer på en envis försäljare än mitt stora intresse för mirakelkurer på flaska

Sara - Dalarna var hyfsat myggfritt men ganska regnigt

Erica - låter som en fantastisk uppfinning , mycket mygg kan verkligen förstöra en trevlig sommarkväll

Anna _ undrar jag också , luktar mysko

Per sa...

Jag kan intyga att Master Wong hjälper mot mygg! Fast var det kanske pga för stort ölintag? Mygg gillar nämligen inte humle...

Per sa...

Kan vara genetiskt också. Min son blir aldrig biten medan min dotter (och jag) ständigt är utsatta

Gustavo Jose sa...

Jag klarar mig oftast utan bett, men min sambo och hennes son blir närmast uppätna när det finns mygg i närheten. Det är sötman i blodet sägs det..
Vill du lägga upp 2 spanienlänkar till? www.svenskamagasinet.nu samt www.mundiads.com så skulle jag bli glad