onsdag, juli 01, 2009

hur ska man fira 40 år?

Hur firar man bäst att man fyller 40 år? Jag var häromdagen på en middag för en person som fyllde 40 år. Han hade firat med en lugn stillsam dag med sina barn. Lite bad och sen tårta. Sen middag hemma. Jag har av någon anledning länge tänkt att jag ska fira min 40årsdag i Tanzania eller Kenya och kolla på vilda djur eller i Vietnam eller kanske i mitt favoritland Indien. Men varför inte en lugn och stilla dag med barnen? Det är ju faktiskt bland det mysigaste som finns. Eftersom det dröjer några år och jag fyller på en helg kanske det blir fest eller så blir det resa bort. Även om det inte blir Afrika eller Vietnam så kanske en helg i Rom , Aten, Barcelona eller Paris skulle vara trevligt. En helg med mina barn eller med mannen jag tycker om och sen hem till fest och barnmys. Jag vet inte och jag har ganska många år på mig att fundera ut vad jag vill hitt på och med vem eller vilka. Känner förresten en norsk-irländsk kille som valde att fira sin 40 års dag med att ta några öl ensam på balkongen i Madrid där han då bodde. Han ville inte ha fest eller gå ut utan bara sitta hemma ensam ta det lugnt och dricka några cruzcampo. Kanske lite udda men varför inte bara sitta hemma på balkongen? Men jag tror nog att jag tar nog med mig mina barn och/eller mannen på en liten resa när det blir dags. Tror jag.

2 kommentarer:

Erica sa...

Det är svårt det där med hur man ska eller vill fira. Jag skulle vilja ha fest. Stor fest. För större delen av mitt liv har jag låtsas om att min födelsedag inte betyder så mycket. Jag fyller på juldagen och då är det få människor som kan komma. Men ju äldre jag blir så inser jag att finnas till och leva är något stort. Så klart man ska fira det på något sätt. För min del skulle jag vilja ha den där stora festen som en hyllning till alla de människor som finns som varit en del av det livet som gjorde mig till den jag är idag. Men att fira i stillhet och med mys låter ju fantastiskt härligt det också! En god vän till mig firade förra året med att ha en fest bara för alla kvinnliga vänner i hennes liv. Det var en annorlunda och härlig fest.

Thérèse sa...

Erica - Jag förstår dig och håller med dig. Själv fyller jag i slutet av maj , lättare att samla folk till fest då om man vill. Hur det blir när jag fyller 40 vet jag inte , stor fest , resa bort , eller bara något litet med nära och kära. Får se