tisdag, juli 28, 2009

Magiska Madrid

 
Posted by Picasa


Det är något märkligt med Madrid. Det verkar som nästan alla som kommer dit blir passionerat förälskade i staden och vill återvända om och om igen. Jag är inget undantag. Efter mer än ett år i Madrid så har jag lämnat kvar en bit av mitt hjärta i den spanska huvudstaden.

Fast det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör att man drabbas av svår obotlig Madrid-förälskelse. För ska man vara lite realistisk så är inte Madrid världens vackraste stad. Staden har inte heller det mest angenäma klimat (stekheta somrar och kalla vintrar) eller det mest natursköna läget. Det finns också städer med ett större utbud av mångfald då det gäller befolkningen etc.

Jag har många gånger funderat på vad det är som gör att Madrid drabbar en så. Jag har även diskuterat det med vänner som är lika förälskade i Madrid som jag. Ingen har haft något bra svar vad som gör Madrid så lockande. Men ni som läser här och delar min passion för Madrid förstår säkert precis vad jag menar. Det är svårt att förklara vad det är jag tror det är något man måste uppleva för att förstå. Vad det är som gör Madrid så magiskt och som drabbar så många som kommer till staden spelar kanske ingen större roll. Förälskelse är ju inte alltid logisk. Jag kommer nog att ha ett livslångt kärleksförhållande med den spanska huvudstaden och det är jag definitivt inte ensam om.

4 kommentarer:

mandystockholm sa...

samma här..och ibland undrar jag "tänk om vi flyttade tillbaka...vad underbart" och sen vaknar jag med fötterna på jorden och är faktist glad med ordning och reda, kanelbullar och tidsfixerade människor...men snart...snart...ska vi dit på semester!!!underbart!

Thérèse sa...

mandy - brukar också tänka precis samma sak , vad underbart att flytta dit igen men samtidigt är jag just nu rätt nöjd med kanelbullar, ordning och reda och tidsfixerade människor. Men en semester i madrid skulle inte vara fel. Borde jag också försöka komma i väg på snart

Erica sa...

Madrid är en stad jag någon gång skulle vilja besöka :-) Det låter så kul med dina beskrivningar om olika städer och platser. Du gör det så levande

Thérèse sa...

Erica - tack så snäll du är det värmer. Madrid är verkligen värt ett besök så har du möjlighet tycker jag absolut du ska åka dit någon gång. Fast jag är förstås inte helt partisk när jag skriver hur fantastiskt Madrid är.