onsdag, juli 29, 2009

Ofertas

I Spanien är det väldigt vanligt med "ofertas" erbjudanden där man får något på köpet. Jag har bland annat fått två portmonäer och en ful väska när jag har köpt ost. den ena rutiga portmonän på bilden under. Majonäs har jag fått på köpet när jag har köpt sparris och ketchup. Jag fick en orange monstermask när jag köpte godis.Jag har två whiskyglas som jag fick när jag köpte en flaska whisky. Ölöppnare när man köper öl och korkskrvuar och glas när man köper vin är inte så ovanligt heller. Mest är dom av ganska dålig kvalitet men mina whiskyglas är fina.

Ett av dom mest udda "ofertas" hade mataffären Hipercor i mitt kvarter. Köp en flaska rött vin för 2.5 euro och få en burk linser på köpet.


4 kommentarer:

Erica sa...

Men hur tänkar man då? Vin och linser? Jag har suttit nu och fnissat lite för mig själv här på nattkröken :-) Tack för fnisset

Thérèse sa...

Erica - Jag förstår inte heller. Det är inte den enda udda kombination jag hittade i Spanien fast kanske den roligaste. Det förekommer eller har åtminstone förekommit att man kan få någon nalle eller leksak när man köper alkohol berättade en spansk kompis. Jag har aldrig sett det själv så det är säkert inte så vanligt. Men precis som min spanska kompis tycker jag kombinationen alkohol leksak känns helt fel. Men kul med linser till vinet. Kanske något för Systemet att ta efter.

Anonym sa...

Ha ha köp vin få gratis linser. Något för Systmet att ta efter.

Thérèse sa...

Anonym - Ja linser och vin hoppas jag snart få se på Systembolaget