måndag, juli 27, 2009

Dalahästar

Posted by Picasa


Åker man bil mellan Uppsala och Leksand passerar man världens största dalahäst i Avesta. Den är imponerande och till min dotters besvikelse fick man inte klättra upp på den.

Posted by Picasa


Men i centrala Leksand fanns Melodifestival dalahästen. Den gick det utmärkt att klättra upp på. Den står i Leksand till minne av att en av uttagningarna till melodifestivalen sändes här 2006.


Posted by Picasa


En av dom svenska uttagningarna i medlodifestivalen sändes även härifrån 2009. Från Ejerdalsarenan som annars mest är känt som hemmaarena för Leksands hockeylag. Även om Leksands hockeylag inte numera ligger i elitserien så är det enligt min kompis bra drag på matcherna. Jag har aldrig själv varit på hockey i Leksand även om jag regelbundet besöker byn. Det skulle säker kunna vara kul men mitt sportintresse är väldigt lågt om det inte rör internationell fortboll.


Posted by Picasa

3 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Åh, vackra landskap, vackra hästar, vackra arena!

Hihi.

Erica sa...

Vilken stor häst! Jag förstår din dotter, jag hade också velat klättra upp ;-)

Thérèse sa...

Johanna - och vacker flicka ;) Dalarna är otroligt fint jag är jätteglad att jag har kompisar i Leksand och Falun som jag åker och hälsar på regelbundet. Tycker väldigt mycket om att åka dit. Fast än har jag inte sett arenan från insidan.

Erica - Den är enorm , står utanför Avesta så vi kunde inte låta bli att stanna och titta på den och bli besvikna på att det inte gick att klättra upp.