onsdag, juli 22, 2009

Spansk skidåkning

Posted by Picasa


Det kanske inte är så många som förknippar Spanien med skidåkning. Nu är jag själv varken särskilt duktig på eller särskilt intresserad av att åka skidor men Spanien har faktiskt många bra backar. Backarna i Pyreneerna är kända för bra skidåkning. Det lilla landet Andorra i Pyreneerna har gott om skidturister.

Dessutom finns många fina backar i Sierra Nevada i södra Spanien. Här kan du åka skidor på förmiddagen och sen på eftermiddagen ta bilen och på en timme nå Medelhavet, ta ett dopp och sola på stranden.

Bilen är tagen vid tågstationen på en av dom mest populära skidorterna, Puerto de Navacerrada, i bergen norr om Madrid. Hit kommer man med tåg och det tar en dryg timme från Madrids centrum. När jag var där var det inte säsong för skidåkning men vi gjorde en heldags vandring i bergen som skrev ett inlägg med mycket bilder om här

2 kommentarer:

Erica sa...

Vad kul! Spanien är inget ställe jag förknippar med skidåkning. Det är så kul med dig, man får inblick i sånt som annars skulle gått förbi en!

Thérèse sa...

Erica - tack , så snällt skrivet. Bergen var vackra att vandra i och utsikten magisk även om det inte var skidsäsong när jag var där