tisdag, juli 14, 2009

pant på engångsgrillar?

Regnet vaerkar ha avtagit och värmen ha kommit tillbaka. Är det varmt är det nästan en naturlag att svenskar ska ut och grilla. Kan man inte släpa med sig en vanlig grill köper man en engångsgrill för några tior. Jag var nyligen ute en morgon och gick i ett parkområde nära en sjö och en strand och det var fullt av gamla övergivna engångsgrillar som stod och skräpade. Skulle man inte kunna inför pant på engångsgrillar såsom man har på läskflaskor och ölburkar? Då skulle kanske en del nedskräpning kunna undvikas.

3 kommentarer:

Erica sa...

De där engångsgrillarna är ju helt hopplösa! Jag förstår inte att människor inte fattar att de inte går upp i rök alldeles av sig själva. Det är som om "engångsgrillar" vore just något som används en gång och sen försvinner. Vad jag förstår så är det bara i JK Rawlings "Potter värld" som magi fungerar.

Thérèse sa...

Erica - precis , och inte blir det särskilt bra grillat på dom heller.

Nadia sa...

I slottskogen, Göteborg där folk ofta samlas för att grilla har dom faktiskt satt upp speciella återvinnings-papperskorgar för engångsgrillar. En bra lösning tycker jag, bara att hoppas på att de dyker upp på fler ställen i landet.