tisdag, juli 14, 2009

gojibär

Gojibär har länge använts inom kinesisk medicin. Legenden berättar att bären upptäcktes när en läkaren Wang Zhi under Mingdynastin (1368-1644) som kom till en by där han fick se en ung flicka slå en gammal man. Han skyndade upprörd fram till henne och ropade: "Slå honom inte gubben". Flickan svarade att det kunde därför att han var hennes barn.Hon talade om att hon sagt åt honom som barn att äta ett särskilt bär men att han vägrat vilket orsakat hans åldrande. Därmed fick Wang Zhi kändedom om gojibäret. Bäret innehåller många nyttiga ämnen såsom antioxidanter, mineraler och vitaminer

I Sverige finns bären ett köpa torkade och som juice. Jag har aldrig smakat dom men däremot har jag nu i flera dagar druckit grönt sencha te med gojibär. Eftersom grönt te ska vara så nyttigt och gojibären är extremt hälsosamma förväntar jag mig ett långt, långt och friskt liv. Men oavsett om det är nyttigt eller inte är sencha goji ett väldigt gott te som jag verkligen kan rekommendera. Går säkert att köpa på dom flesta teaffärer och ta en bit mörk choklad till så blir det otroligt hälsaosamt. Varför inte också ett glas rött men håll er då till ett glas om det ska vara nyttigt.


gojibär på buske

3 kommentarer:

Erica sa...

Torkade gojibär är underbart goda. Jag äter dom som godis!

Thérèse sa...

Erica - visst är dom goda , har aldrig köpt torkade men tänkt göra det efter att ha smakat dom torkade bären som fanns i teet.

Anonym sa...

Jag har provat mig fram & kan med säkerhet säga att jag hittat de godaste & mjukaste Gojibär i torkad form.

http://www.blocket.se/stockholm/Goji_bar_gojibar_500g_26061318.htm?ca=11&w=1&last=1

/Anders