söndag, april 27, 2008

skrock och horoskop

Vet inte om jag har så många rökare eller före detta rökare som läser här. Själv har jag rökt fast det egentligen är helt idiotiskt att betala dyrt för något som gör dig beroende och förstör din hälsa och till och med kan döda dig på sikt. Men när jag rökte hade jag en (o)vana att när jag öppnade ett nytt paket tog jag ut cigaretten som låg längst fram i mitten och vände den uppochner. Den skulle rökas sist och när man rökte den fick man önska sig något.

Annars är jag inte särskilt skrockfull eller vad man ska kalla den vända cigaretten. Brukar önska mig något när jag ser stjärnfall. Fast mina önskningar brukar vara ganska anspråkslösa. Jag önskar mig inte massor av pengar eller att bli ihop med någon ursnygg mångmiljonär utan mer att det ska bli bra väder på lördag när vi tänkte åka och bada , grilla eller nåt eller kanske att jag ska ha ett himla flyt med pluggandet nästa dag eller något liknande.

Jag brukar inte gå under stegar eller döda spindlar fast det är mest för det är enklare att gå runt stegen och det blir så slafsigt att slå ihjäl en spindel , särskilt om den är stor. Men jag spottar inte när en svart katt går över gatan och det gör mig inget att gå på a-brunnar eller lägga nycklar på bordet.

Jag har hört att det där med att lägga nycklar på bordet kommer från vissa hotell där prostituerade hade egna rum och för att diskret visa det för någon man i hotellbaren kunde dom lägga nyckeln på bordet. Därför ska inte "fina" flickor eller pojkar syssla med sånt. Så har det med tiden blivit ett skrock att det anses betyda otur.

En spansk kompis berättade att när hans mamma hörde ett visst ljud från gatan (tyvärr kommer jag inte ihåg vad hon skulle höra) så var hon tvungen att hålla något av stål oftast en kniv och vissla en stund. Hon är en riktig spansk tant som bor i Sevilla och tillbringar timmar i köket med fönstret öppet och knivar i närheten.

Jag vet inte om horoskop kan kallas skrock direkt men jag kan inte låta bli att läsa mitt om jag bläddrar i en tidning. Står det något bra blir jag lite glad men står det något mindre bra rycker jag på axlarna och tänker att ja , ja det är ju bara på skoj , inget man ska ta så seriöst.

Eftersom mitt stjärntecken är tvilling ska jag tydligen vara någon sorts dubbelnatur. Googlade och hittade dom här egenskaperna på tvillingarna. Egentligen borde jag fråga någon som känner mig hur bra det stämmer men själv tycker jag en del stämmer , annat inte - som det brukar vara med horoskop.

Rörelse, kommunikation, kvickhet, intelligens och anpassningsbarhet tillsammans ger en sådan hyperaktivitet att dubbelnatur är omöjlig att undvika. Tvillingen har troligen flera projekt, yrken eller kärleksaffärer på gång samtidigt.

Tvillingen gillar att resa och att uppleva nya saker. Hon är snabbtänkt och en mästare på att prata, övertala och debattera. Hon har dock svårt att alltid behålla samma ståndpunkt och åsikt.

Tvillingen ogillar regelbundna vanor och kräver omväxling. Rastlösheten kan utåt ge sken av lynnighet och ytlighet, men det är bara för att allt går så mycket snabbare för tvillingen, som i sin tur tycker att resten av världen rör sig sakta

Tvillingarnas element är luft. Enligt astrologin så sägs Tvillingarna vara talet, språkens och all kommunikations tecken vilket gör dem väldigt sociala. Men också att de kan vara väldigt envisa vilket oftast är en dålig egenskap.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror inte på veckohoroskop, men däremot är det otäckt hur väl karaktärhoroskopet för mitt stjärntecken stämmer in på mig. Undrar hur det kan bli så? En slump förmodligen, men ändå.
/Anna S.

Thérèse sa...

Anna - ja jag vet inte. För ganska längesen fick jag ett personligt horoskop på 10 sidor i present och en del stämde väl , annat inte. Precis som det som står om tvillingen här ovan som jag hittade på nätet.

Cliff Hanger sa...

Jag brukar undvika att lägga nycklar på bord, men jag förnekar å det bestämdaste att jag skulle ägna mig åt prostitution!

Thérèse sa...

Cliff hanger - om du undviker det så ägnar du dig definitivt inte åt hotell-prostitution. Det var ju dom som la nycklar på bordet för att visa potentiella kunder att dom hade ett rum. En del människor blir smått hysteriska när man råkar lägga ett par nycklar på bordet men just den grejen har aldrig fastnat hos mig , jag har inget emot nycklar på bord. Däremot var jag tvungen att vända en cigarett innan jag började dra i mig ett nytt paket när jag rökte.

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Åhå - du är en dubbelnatur! Vad bra!!!

Att du är en dubbelnatur innebär ju att under din låtsasvegetarianyta finns en framgångsrik köttätare!!!

Thérèse sa...

Niklas - ha ha fast mycket i den där beskrivningen stämmer inte på mig och jag tror inte att jag är någon dubbelnatur. Definitivt inte när det gäller kosten. En gång vegetarian - alltid vegetarian!
Inget kött kommer någonsin att komma över mina läppar.

Lisa sa...

Jag är också tvilling :) Jag tror på astrologi, men bara på sådana personliga man ställer. Jag brukar kolla mitt eget och ställa åt mina vänner om de vill. Tycker att det stämmer otroligt bra!

Thérèse sa...

Lisa - kul , jag fick ett personligt horoskop en gång och en del stämde annat inte. Vet du något ställe på nätet eller liknande där man kan kolla sitt eget? Jag skulle gärna kolla igen för det är säkert 14-15 år sen jag fick ett. Fast jag är skeptisk men stämmer det så vore det kul

Lisa sa...

Jag brukar gå in på www.astro.com bara för att få födelsekartor, sedan ställer jag själv. Det funkar inte så bra att bara läsa de där förskrivna rapporterna tycker jag, man behöver se helheten, inte bara vissa aspekter. Om man vill lära sig lite mer tycker jag att Robert Hands böcker är väldigt bra. Jag känner också en jättebra astrolog som talar in horoskopet på CD. Det stämmer så oerhört bra!

Cliff Hanger sa...

Fast det där med "en gång vegetarian - alltid vegetarian" stämmer inte på alla. Jag har en kompis som gått tillbaka till att äta kött. Men på de flesta stämmer det förstås.

Thérèse sa...

Lisa - tack , ska kolla det

Cliff hanger - hm jag vet också såna personer bl.a en som gillar 70-talet och en som fick köttsug under graviditeten. Men här tänkte jag retas lite. Ska jag vara seriös vet jag ju inte hur det blir för mig i framtiden. Får jag lust kanske jag också blir köttätare eller fiskätare men det kändes ju inte som något bra svar på Niklas kommentar