måndag, april 28, 2008

jag , jag , jagKände mig väldigt tveksam att skriva det här inlägget. Många som bloggar har mängder av bilder på sig själv i bloggen men jag brukar undvika det. Dels känns det som det sällan har något sammanhang med texten , dels vill jag nog vara lite anonym och dels blir jag aldrig bra på kort så jag brukar föredra att stå bakom kameran istället för framför. Så lite läskigt känns det att lägga ut bilder på mig här. Samtidigt tycker jag det är kul att se hur dom vars bloggar jag brukar läsa ser ut. Ganska få av dom som läser här har ju haft nöjet att träffa mig i verkligheten så jag tänkte bjuda på lite bilder. I framtiden skulle det vara kul att träffa fler bloggkompisar för jag tror många av er vars bloggar jag regelbundet läser är väldigt trevliga och vi skulle nog kunna ha kul tillsammans. Bilden ovan är otroligt gammal. Jag ser väl ungefär likadan ut i ansiktet men har inte längre långt hår utan page. Min naturliga hårfärg är heller inte så där röd utan mer brun fast jag brukar ganska ofta färga det lite rödbrunt.Jag har ju en profilbild som medvetet är ganska suddig eftersom jag vill vara lite hemlig på bloggen eller så hemlig det går när jag skriver under mitt riktiga namn och har med mitt efternamn också.Sommaren 2006 hade jag med det här fotot på min gamla blogg. Det är också medvetet taget mot en spegel för att jag inte ska synas alltför mycket. Fast det här med bilder på mig är ingen regel som är skrivet i sten utan får jag lust i framtiden kan det säkert komma fler men då ska dom helst ha något samband med texten. Det här känns som ett trams-inlägg men jag tycker det är kul att se foton på mina bloggkompisar så det kanske är någon som tycker det är lite kul att se hur jag ser ut också. Även om första bilden är väldigt gammal och man inte ser så mycket på dom andra två känns det lite läskigt och utlämnade att lägga ut bilder på sig själv så här. Kanske är det bara ovant eller kanske ångrar jag mig och raderar inlägget.

20 kommentarer:

Sara sa...

Där är du ju! Jag tycker också att det är roligt att se bilder på mina favoritbloggare!

christel sa...

Jag håller med dig, jag är också väldigt försiktig med att lägga upp bilder i bloggen på mig själv, men det har hänt, men inga direkt skarpa eller "poserande". Har funderat på att lägga upp ngn bra bild av mig själv någon gång, men jag vet inte om det blir av. Profilbilden med goggles och hjälm kan nog ingen känna igen mig från :) Men det är ju alltid kul att se andra på bild, så tack för bilderna :)

Thérèse sa...

Sara - ja visst är det kul att se en bild på en person vars blogg man brukar läsa. Fast du har ju redan sett mig på facebook tror jag , går du in på min sida har jag lagt upp ett litet album på 7-8 bilder på mig och mina barn när vi har kalas , äter tapas i Madrid , äter glass i Venezuela och annat kul.

Christel - varsågod , vore kul att se en bild på dig utan hjälm och goggles så man ser lite mer hur du ser ut. Du tillhör ju också min dagliga läsning. Fast jag förstår dig om du är tveksam , jag tyckte det här inlägget var lite läskigt och utlämnade och tvekade länge innan jag publicerade

SANDBARNET sa...

Bilder är kuuuuuul, jag älskar att se bilder på personer generellt och allra helst om jag dessutom läser deras blogg. Dock är det lite känsligt. En annan av bloggarna jag vanligtvis läser hade precis ett inlägg om anonymitet... flykt eller säkerhet (ngt i den stilen). Jag lägger sällan ut bilder på mig själv på bloggen och aldrig på familj och vänner. Å andra sidan har det hänt, från mitt bröllop tex men då det handlade om att berätta om marockanska bröllop. Egentligen har det kanske inte så stor betydelse, jag är säker på att man hittar foto på mig om man googlar ändå (inte på Sandbarnet dock) men varför skulle ni vilja titta på mig!??!?! Hur kul kan det vara??!?!? Å andra sidan tyckte jag ju det var kul att se bilder på dig... Hmmm... nej nu blev det för mycket trassel i huvudet... Kul att få läsa din blogg iaf och vid tillfälle ska jag läsa en del gamla inlägg : )

christel sa...

Therese: Jag bjuder på några bilder på mig, bara för dig, här och här finns jag utan googles med med väldigt olika hårfärg :)

Thérèse sa...

Sandbarnet - jo jag håller med undrar också varför folk skulle vilja titta på bilder på mig. Fast samtidigt tycker jag det är kul att se andra bloggare. Jag är väldigt försiktig med bilder på mig och lägger aldrig ut varken namn eller bilder på mina barn. Hade en bild i december på ett luciatåg där dottern var med men jag skrev aldrig att hon var med på bilderna utan inlägget handlade om lucia som högtid och inte vad jag eller dottern gjort på lucia

Thérèse sa...

Christel - tack , kände igen dom , har redan sett dom. Har ju varit flitig läsare av din blogg ett bra tag men tyvärr dålig på att kommentera , ska väl försöka skärpa mig

barajagjohanna sa...

Det är kul med bilder! Du är väääldigt olik dig på första bilden måste jag säga. :)

Thérèse sa...

Johanna - kan ju skriva samma som till Sara till dig. På mig sida på facebook har jag lagt upp ett litet album när jag bla. har barnkalas , äter glass med mina barn i Venzuela och tapas i Madrid och lite annat , gå in och titta om du har tid

Anna Malaga sa...

Therese - Vad kul att ses! ;-)

Sara sa...

Nu har jag sett dina fina bilder (och fina barn) pa facebook... Även om du är lite anonym där ocksa! ;)

Thérèse sa...

Anna - ja visst är det , vore kul att ses i verkligheten någon gång också

Sara - tack , jo jag gillar inte det här med att vara med på kort alltför mycket. Fast har du vägarna förbi Uppsala kan du komma och kika på mig helt oanonymt. Eller om jag tar mig till södra Frankrike.

Thérèse sa...

Sara - jag har nog inte så många nytagna kort på mig heller för när man får barn blir det nästan bara dom man fotar när man gör saker med familjen.

barajagjohanna sa...

Jag har redan sett bilderna på Faceebok. :) Dessutom har jag ju sett dig i verkligheten också, hehe.

barajagjohanna sa...

Haha, snygg stavning på Facebook jag fick till. :)

SANDBARNET sa...

Har tänkt lite och det är KUL med bilder... vi får se om jag någon gång hittar en vettig bild på mig själv (annat än bröllopet där jag mest liknar ett dockansikte... vackert men inte så naturligt). Ha ha ha... kom på den PERFEKTA bilden.

Nu så...

Thérèse sa...

Johanna - kul att du har tittat på bilderna på facebook. Du har ju inte bara sett mig utan även ett av mina barn i verkligheten , flera gånger till och med. Förhoppningsvis ses vi väl fler gånger i verkligheten. Jag har ju en kompis i Leksand brukar hälsa på ibland och då har jag ju vägarna förbi dina hemtrakter och du kommer väl till Uppsala någon mer gång.

Sandbarnet - ok , ska kika på din sida. Är flitig läsare av din blogg men jag måste bli bättre på att kommentera

Lisa sa...

Så roligt att se bilder på dig! Man är ju nyfiken på att se ansiktet på den som bloggar. Jag brukar ha bilder ibland på min blogg, men jag frågar alltid om jag publicerar på andra så att de tycker att det är ok. Ibland kan jag känna att jag inte kan vara lika personlig bara för att jag har bild. Det är en balansgång.

Thérèse sa...

Lisa - visst är det kul att se bilder på andra bloggare. Jag tror inte jag kommer att ha med bilder på mig så ofta i framtiden men visst kan det bli igen. Precis som du vill jag inte lägga ut bilder på andra utan att fråga och jag har aldrig med bilder på mina barn. Väljer att inte skriva så mycket om dom också fast jag ibland tänkt att jag skulle skriva mer om att ha ett autistiskt barn. Vi får se hur det blir

Pumita sa...

Heeej, vad kul att du länkade till det här inlägget! Hade missat det helt och hållet. Vad långhårig du har varit! Men det är du inte nu, eller?

På tal om bilder på bloggen... jag har visat mitt öra och det är väl ungefär så långt jag är beredd att sträcka mig. Tråkigt visserligen men är rädd om min integritet. :)

Ha en skön torsdagkväll! :)