tisdag, april 01, 2008

signaturmelodier

Idag pratade jag med några kompisar om gamla TV-serier. Vi kom in på signaturmelodier. En del serier har ju ganska tråkiga och intetsägande signaturmelodier men det finns ju också många riktigt fina. En av favoriterna jag kom på var 80-tals klassikern Falcon Crest som har en riktigt pampig signaturmelodi.

Fast serien var kanske inget vidare. Den elaka Angela Channing som styde familjen och vinimperiet med järnhand. Hennes betjänt den hunsade kinesen Chao Li. Den snygga men lite farliga Lance och den mesiga Cole. Samt den rättvisa och duktiga Chase. Richard var någon sorts loser som hade en tidning och ständigt låg i luven på Angela och Chase. Vackra Melissa som kastade med sitt långa mörka hår. Det var en orgie i extremt stora axelvaddar och stora yviga 80-tals frisyrer. Men som sagt signaturmelodin var fin. Hittade ett klipp med den på youtube.

Kom gärna med förslag på andra TV-serier med fina signaturmelodier. Finns säkert bättre än Falcon Crest. Så jag väntar ivrigt på fler förslag.

7 kommentarer:

Sara sa...

Dallas slår väl allt! Den är helt omöjlig att missta sig på och sådäpampigt teveserieaktig; liksom. Och varje gång jag hör den kan jag se bilden i vinjetten som panorerar över någon skyskrapa i Texas, och JR i sin hatt... Jag blir alldeles nostalgisk.

Anna Malaga sa...

haha... vilken nostalgikick!
70-talet var nästan bäst: Baretta, Snobbar som jobbar, Hill Street Blues...
Hâller med om att Dallas signatur var väldigt passande.

Lisa sa...

Jag säger också Dallas! Hade visst någon särskild Dallas-dans som jag körde varje gång programmet började har jag senare fått höra :)

Anonym sa...

Min första tanke var också Dallas-signaturen! Gillade också Falcon Crest när det gick. De där serierna blev kult på något sätt. Kom att tänka på Cosby och Fame också. Nästan så att man längtar tillbaka till 1980-talets TV-utbud.

Thérèse sa...

Sara - nja visst är Dallas en kult-serie och som sådan slår den allt men jag tänkte mer på hur signaturmedlodin låter och inte hur programmet var. Dallas var väl så där , Falcon Crests är klart mycket pampigare

Anna - ha ha kul att bli påmind om gamla serier man glömt

Lisa - visst är Dallas häftigt och alla kan nynna signaturmelodin och den är helt okey. Men jag tycker nog Falcon Crests signatur var pampigare och vackrare. Lyssnade på båda på youtube innan jag la ut det här klippet

Anonym - ha ha Cosby och Fame. Fame hade ju en häftig signaturmelodi men Cosbys minns jag inte. Vore kul att se något avsnitt av dom här gamla serierna.

Thérèse sa...

Lisa - Dallas-dans lät spännande. Blir lite nyfiken. Du får spela in ett videoklipp och lägga upp på din blogg ;)

Lisa sa...

Haha! Jag var fyra år och hade som tur var förträngt det tills min morbror påminde mig för ett par år sedan. Får se om jag gör en comeback, det är nog inte så troligt :)