måndag, april 14, 2008

klänning , kjol eller byxor?

Eftersom jag gillar att skriva nonsens här på bloggen ibland och eftersom ni är mest kvinnor som läser , eller iallfall ni som kommenterar tänkte jag skriva lite om klädsmak. Om jag får välja själv så har jag helst klänning eller kjol inte byxor. Fast så klart känner jag för byxor vissa dagar också och ibland kan det vara mer praktiskt till exempel om det är kallt ute. Fast jag skulle nog aldrig gå på fest eller ha en krogkväll i byxor utan då blir det klänning eller kjol. Jag har åtminstone två tjejkompisar som är precis tvärtom. Dom sätter ogärna på sig en klänning eller kjol utan trivs bäst i byxor. Nu är det inte så att jag är extremt feminin på alla sätt. Jag har inga större problem med att gå ut osminkad. Ska jag ut och göra en massa saker som gå på stan , träffa kompisar , jobba , gå på föreläsning eller annat så brukar jag sminka mig men jag sminkar mig inte bara för att gå till affären eller lämna på förskolan. Jag har dessutom svårt att gå i högklackade skor och använder det ytterst sällan. Men även osminkad och med låga klackar trivs jag bäst i klänning eller kjol.

Vad tycker ni som läser här? Föredrar ni klänning framför byxor eller tvärtom? Smink eller inte och höga eller låga klackar? För att inte hindra män från att kommentera så kan ju ni svara på vad ni tycker är finast på kvinnor , klänning , byxor , kjol, smink , klackar eller spelar det ingen som helst roll?

Det här blev ett riktigt nonsens-inlägg men det mesta jag skriver här på bloggen är inte direkt så viktiga saker så det är kul om ni svarar. Inget svar är ju fel eller rätt utan det handlar bara om personlig smak och hur man trivs bäst med att klä sig. Jag tror att svenska kvinnor i större utsträckning väljer byxor framför klänning än kvinnor i Spanien. Pratade med en svensk tjej som bodde i Madrid när jag bodde där och hon sa att hon oftast gick i kjol eller klänning och högklackat i Spanien men i Sverige blev det mest byxor och sneakers. Fast själv har jag nog helst klänning eller kjol både i Spanien och i Sverige.

14 kommentarer:

christel sa...

Så du är en kjol-tjej! Sneakers, t-shirt och jeans - mina favvokläder. Så väldigt väldigt sällan kjol, klänning, höga klackar och mycket smink. Lite smink om man ska gå ut men inte mer än det.

Anna Malaga sa...

Jag gillar klänning och kjol samt mâttligt höga klackar, kanske 5-6 cm. Är van att gâ i klackar.
Sen byter jag gärna med jeans och lâgskor nâgra gânger i veckan.
Sen beror det ju pâ vad man jobbar med, jag har alltid haft ganska "representativa" jobb, där jag ofta träffar kunder pâ ett eller annat sätt.
Gâr helst ut i kjol.

Anna sa...

Eftersom jag inte får ha jeans på mig på mitt jobb så har jag helt slutat köpa byxor (är inte förtjust i kostymbyxor och sånt alls) . Jag har alltid varit en kjoltjej men kanske inte så extremt som jag är nu. Men jag trivs väldigt bra i kjol och klänning. De enda byxor jag använder är mysbyxor. Nu börjar jag dock bli sugen på att köpa ett par nya jeans eftersom det var så länge sedan jag använde några.

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Bikini är väl bra?

Sara sa...

Oh, det här är ju inte nonsens!

Jag har till vardags nästan alltid jeans,(har mängder med mörkblå, smala i garderoben), men om jag vet att jag inte ska gå mycket så har jag alltid klackar. På sommaren däremot har jag alltid klänning eller kjol, jag har liksom aldrig känt mig snygg i shorts.

Om jag ska ut är det hela artilleriet; kjol eller klänning, smink, gloss, och jag kan till och med få för mig att blåsa håret, något jag aldrig gör till vardags...

Sara sa...

I Frankrike ser man ofta kvinnor över 40 vara väldigt eleganta, med dräkt, klackar och svinrygg, men under trettio är det väldigt mycket sneakers, vida byxor och utsläppt hår som gäller.

barajagjohanna sa...

Aldrig klackar för min del, det går inte... :) Eller ja, det skulle väl vara 3-4 cm då, det går bra.

Jag har byxor lite oftare än klänning och kjol, men ofta klänning också, och kjol ibland. Det är jätteolika från dag till dag vad jag trivs i. Idag kände jag för både jeans och klänning - så då har jag det. Ibland är jag på sportigt humör och går i baggyjeans och träningsskor. Hemskt olika.

Smink, däremot, det kan jag knappt gå ut utan. Dålig vana... Precis som att jag alltid måste platta en del av håret så att det inte står rakt ut, föna det gör jag i princip jämt eftersom allt inte hinner självtorka.

Fåfäng - jag? Lite. :)

Lady Krokodilla sa...

Jag är nog lite schizofren i denna fråga: i teorin gillar jag klänningar, kjolar, högklackat och smink (det senare i måttlig utsträckning dock!). I praktiken blir det dock så gott som alltid byxor till slut, t.o.m. när jag ska på fest, samt rätt tråkiga (ja, ibland på gränsen till fula...) men sköna fotriktiga skor eller sneakers. För mig känns det helt enkelt bekvämast och mest praktiskt så, särskilt med tanke på att jag gillar att kunna gå/springa/röra mig fritt och smidigt när som helst och i vilket väder som helst, samt avskyr att frysa det minsta. Jag brukar knappast använda smink heller (med undantag för en gnutta rouge som jag nästan alltid har på mig om jag ska ut, annars ser jag likblek ut vare sig det är vinter eller sommar)
Så det var det...Men nu har jag faktiskt bestämt att det ska bli lite ändring på det allt detta inför den varma sommaren och efter en lång, oglamourös graviditet i pyjamas och mysbyxor ;)

Sedan tycker jag att du har rätt, spanska kvinnor verkar välja klänning och kjol i större utsträckning än de svenska, men jag tror att det kan ha rätt mycket med både vädret och livstilen att göra.

Thérèse sa...

Christel - utan att ha träffat dig så hade jag nästan gissat att du var en jeans-tjej. Vet inte varför , men det kändes så

Anna Malaga - jag kan gå i klackar som är 4-5 cm och det har väl hänt även om det är sällan speciellt nu som jag har haft problem med mina knän

Anna - ja ett par sköna jeans är ju trevligt att ha ibland. Jag är också mest kjöl-tjej men ibland så är det skönt med byxor.

Niklas - på standen och badhus men inte på stan i januari eller ens i juli och definitivt inte om man ska ut en kväll , fungerar säkert som en magnet för alla äckel om man överhuvudtaget blir insläppt

Sara - håller med om det där med shorts , har heller aldrig känt mig snygg i det. Tror det där med elegant dräkt på kvinnor över 40 stämmer i Spanien också. Tack för att du inte tycker mina inlägg är nonsens

Johanna - jag är nog också lite fåfäng , finns nog en hel del personer som jag umgås med som aldrig sett mig osminkad. Håller med om att det varierar från dag till dag vad man trivs i men jag har nog betydligt fler kjol/klänning-dagar än jeans-dagar. Klackar är inte heller min grej även om jag kan ha rätt låga klackar

Lady krokodilla - inget fel på en oglamourös graviditet i mysbyxor. Jag avskyr också att frysa så därför blir sällan kjol eller klänning ett alternativ dom kallaste vinterdagarna

Lisa sa...

Jag har nästa alltid jeans på mig och höga stövlar (med låg klack). På sommaren kan det hända att jag har kjol eller klänning, men då måste det vara varmt för jag vill inte frysa.

Måste erkänna att jag har en förkärlek för stora, grå stickade tröjor, jättehalsdukar och raggsockor när det är kallt...

Vanligtvis har jag inget smink alls, men om jag ska träffa någon, gå ut på middag eller göra något speciellt brukar jag ha kajal och rouge. Håret lägger jag dock ner mycket tid på eftersom jag fönar det rakt (har lockigt annars).

Ska jag ut måste jag vara välsminkad som en docka :) Kan fortfarande ha tighta jeans, men måste det vara i kombination med något annat snyggt.

Lisa sa...

P.S. Ut = festa

Anonym sa...

Nar jag bodde i sverige var jag en jeans o gympaskor tjej. Hade av nagon konstig anledning tom fatt for mig att jag sag ut som en transvestit i klanning. Nu har jag bott snart 3 ar i spanien o jag alskar mina klanningar o klackar =)

Tack for en bra blogg!
/Johanna i barcelona

Thérèse sa...

Johanna i Barcelona - tack för berömmet. Jag har hört ungefär samma sak av andra svenskar som flyttat till sydeuropa. Själv var jag en klänningstjej långt innan jag bodde i Spanien

Lisa - grå stickade tröjor , stora halsdukar och raggsockor är både trevligt och värmande. Jag är ganska frusen av mig så jag gillar också varma tröjor

M sa...

Idag var en riktigt varm dag och jag hade kjol på mig, en som inte är genomskinlig och som går till precis nedanför knäna med sandaler på fötterna och utsläppt hår. Jag trivdes jätte bra i kjol, det är mera luftigt och sitter inte åt på samma sätt som byxor, det fick mig nästan att vara mera koncentrerad på den studieuppgift jag gjorde än när jag har byxor. Fast jag tycker bara om klänningar och kjolar som går till minst nedanför knäna och som inte är genomskinliga. När jag gick på stan såg jag att många butiker bara hade korta kjolar och klänningar och en del med genomskinligt tyg. Detta är ju lite konstigt,särkilt med tanke på allt jag hört om män som fotar med sin mobilkamera under kvinnors kjolar vilket ju är lättare med en kort kort kjol, samt att det inte verkar olagligt. Hur tänker egentligen modekedjorna?
Det blir väl kanske till att sy en egenkjol i så fall, jag faller inte för det här modet. Det är ju mera klätt med en kjol som går precis nedanför knäna och någonstans där emmellan och ner till anklarna. Fast på vintern får det nog bli byxor för min del och om jag ska sporta eller vara ute i naturen, där är det lite opraktiskt med kjol, jag är en kvinna som har ganska stor lungkapacitet och gillar att röra på mig. När det kommer till smink brukar jag inte sminka mig till vardags, fast jag skulle kanske kunna tänka mig att använda en ögonskugga som matchar mina ögon och en lite naturlig lippgloss, så naturligt som möjligt för min del.
I mitt jobba som vårdbiträde eller på labb går det ju att använda klänning eller labbrock( inte riktigt som en klänning ) , fast där behöver jag sätta upp håret då får det bli med en hårnål eller krokodliklämma.

Hur som helst på sommaren tycker jag nog bäst om kjol och klänning, det får mig att må bra och troligtvis också göra mig mera koncentrerad.