onsdag, februari 28, 2007

äta i mörker

Krokofanten som bor i Paris skriver om en minst sagt annorlunda Paris-restaurang. Man äter i totalt mörker och alla som jobbar där är synskadade. Den som klickar vidare till Krokofanten kan se adressen och att stället verkar ha god mat till överkomliga priser. Man kan antingen välja vad man vill äta eller så får det bli en överraskning.
Själv känner jag mig lite skeptisk till att sitta och äta i totalt mörker. Jag vill gärna se vad jag stoppar i munnen. Likaså tycker jag det är trevligt att se dom eller den jag är ute på restaurang med.

Det där med att inte veta vad man ska äta är inget jag gillar heller. Jag känner människor som tycker det är spännande att bara peka på en meny i ett land dom inte förstår språket och sen se vad dom får in. Det kan jag inte förstå alls. Jag vill veta vad jag beställer. Eftersom jag är vegetarian vill jag naturligtvis inte få in kött eller fisk men även på en helt vegetarisk restaurang skulle jag vilja veta vad jag beställer.

Hemsidan till Dans le Noir?
Man har tydligen restauranger även i London och Moskva. Kanske ett ställe att gå med en blinde-date som inte såg ut som man hoppades?

Jag är tveksam till om det är ett ställe jag kommer att besöka om jag är i närheten men jag ska erkänna att jag blev nyfiken när jag läste Krokofanten.
Däremot kan jag rekommendera Krokofantens blogg som är en av mina absoluta favoriter. Rolig , välskriven och med fina foton

8 kommentarer:

Krokofanten sa...

Vad glad jag blev nu då :o) Det vârmer mitt hjärta så här i mars mörkret... Tack, tack...
Kram från Krokofanten!

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Cool att äta i mörkret, för då kan man strunta o bordsskicket och bara vräka i sig...

Dessutom kan jag i så fall äta en och annan grönsak utan att skämmas!

Thérèse sa...

Krokofanten - kul att göra n blogg-kompis glad. Du och jag kanske skulle gå och äta i mörkret när jag är i Paris ;)
Kram

Niklas - Hihi japp man kan ju äta hur sluskigt som helst. Så kan man ju tafsa på varandra hur mycket som helst utan att bordsgrannarna märker. Ja du skulle ju kunna äta det vegetariska alernativet utan att dit rykte blev förstört ;)
Själv skulle ag naturligtvis adrig äta kött hur mörkt det än var

niklas (fd Hans Ångest) sa...

Ja, och så kan man ju talla lite på bordsgrannarna också - eftersom de säkert tror att det är deras middagssällskap som är framme med labbarna...

... eller att det är en nyfiken hund som nosar omkring under bordet...

Krokofanten sa...

Det skulle vara jätteQL att gå ut och äta när du kommer, oavsett mörker eller annat...
Jag håller mig redo!

Thérèse sa...

Niklas -haha ja det kan man ju göra fast det kan ju vara knepigt att se om bordsgrannen faller en i smaken

Krokofanten - Instämmer , vore hur kul som helst. Vi skulle kunna äta och dricka en eller två kir

tolken sa...

Det finns en i Stockholm också som IRIS driver, minns inte vad den heter. Thérèse, ta tåget hit och hälsa på!

Thérèse sa...

Tolken - jaså den i Stockholm har jag missat. Jag tar gärna tåget till Paris och hälsar på. Blir så sugen när du skriver så