tisdag, februari 27, 2007

sms

Precis som många andra är jag en flitig användare av sms. Det är ett biligt , enkelt och smidigt sätt att kontakta någon. Sms kommer ju fram direkt även om mottagaren befinner sig på andra sidan jorden. Det är trevligt att veta att nära och kära finns några knapptryckningar bort. Nu är jag inte lika sms-beroende idag som jag har varit.

Jag brukar skicka en del sms när jag är ute och reser. Speciellt är jag reser ensam. På det stora hela gillar jag att resa ensam men visst finn det stunder då det kan kännas lite tråkigtoch ensamt.
En gång satt jag på ett hotellrum Singapore. I rummet bredvid pågick högljudd älskog på kinesiska. Jag beundrade den fantastiska utsikten över skyskraporna och kände mig lite ensam och visste inte riktigt vad jag ville göra. Blev på en kort stund ganska många sms till vänner och bekanta i Sverige och på andra platser i världen.
Fast dom flesta sms skickar jag naturligtvis på hemmaplan och då smsar jag till folk som är ganska nära , i samma hus , stad eller i en annan stad i Sverige.

"Att ett sms är kort ger det en viss poetisk skönhet. Precis som i en haikudikt finns det massor med utrymme för att läsa mellan raderna , särskilt i de tidiga stadierna av en förälskelse"
Så vackert beskriver författaren Bodil Malmsten sms.

På min gamla blogg skrev jag om en sms-kurs men tyvärr verkar den vara borttagen ur folkuniversitetets katalog. Man hade 5 träffar på 1.5 timme och efter det ska man kunna skicka och ta emot sms.

3 kommentarer:

niklas (fd hans ångest) sa...

Ha ha - sms-kurs!!!

Thérèse sa...

Niklas - jag har faktiskt haft sms-kurs med mina föräldrar men det tog absolut inte 5 timmar. Gick ganska fort men min pappa har aldrig skickat sms ändå. Min mamma gör det men väldigt sällan

Per sa...

Jag diggar också hårt detta med sms-kurs! Vad var det för människor som gick den? Arbetsförmedlingen hade också nåt urfåningt för ett tag sedan som hette "datorteket", där man fick lära sig klippa och klistra i Word... Och sen tror jag det utfärdades diplom