måndag, februari 26, 2007

Footsie

Footsie är en bar i Paris med ett ganska udda koncept. Priserna styrs av tillgång och efterfrågan och ändras var fjärde minut. Skillnaderna på vad en drink kostar kan tydligen variera väldigt mycket. I värsta fall kan den andra drinken kosta dubbelt så mycket som den första. Så köp när drinken kostar 5 € avvakta en stund när den kostar 10 €. Jag har aldrig besökt stället men hört att det ska vara väldigt populärt.
För den som vill gå dit ligger det på
10-12 rue Daunou och närmaste metrostation är Opera

4 kommentarer:

Anonym sa...

Footsie, hm, är det en... vad ska man säga... sån bar man borde känna till? Sån bar som många besöker? Sån bar som "man ska till" när man är i Paris? Typ som Buddha Bar som finns i massa europeiska städer, har du besökt den? Vi var på den i Paris, den ligger nära Concorde, väldigt fina områden. Usch vilket trist ställe. Cool inredning med buddhastatyn, men alltså... dyrt var det och det där kändes som att dit går alla affärsmän/-kvinnor som åker på resa till Paris. Det kändes lite för "kostymigt" och dessutom lite "nyrikt" eller lite... wannabe-aktigt. Inte min smak. Däremot gillade min kompis stället och ville gärna gå dit igen, så hon skulle nog inte hålla med mig i mitt utlåtande. :)

Thérèse sa...

Johanna - jag vet egentligen inte om det är ett ställe man borde känna till. Jag hörde talas om det först i går och kikade lite på google. Jag har inte särskilt bra koll på var man går ut i Paris

Anonym sa...

Och språknörden kan meddela att den (troligen) heter Footsie efter Londonbörsens smeknamn FTSE (footsie). Jämför med det lite roliga "playing footsie", tåflörta.

Thérèse sa...

Tolken - låter så självklart när du skriver det men tanken slog mig inte när jag skrev det här. Så tack för att du påpekar det.