tisdag, februari 27, 2007

funderingar kring bloggande

Samtidigt som jag tycker det är skönt med en nystart av bloggandet börjar jag inse att jag kanske har nischat mig lite väl hårt när jag bestämde mig för att bara skriva om resor.
Jag vill ju inte byta namn och ändra bloggen en gång till fast jag kanske borde ha kallat den "Utblickar i Sverige och Världen" eller något likande.

Jag vill ju komma bort från det som ibland blev lite för personligt i den gamla bloggen. Kanske var det för att jag satt och skrev under en period av mitt liv då det hände ganska mycket och jag hade mycket att tänka på. Tyvärr blev väl då bloggen ibland oavsiktligt ett ställe där jag "skrev av mig" vissa tankar. Kändes inte så lyckat eftersom jag valt att inte blogga anonymt.

Det jag gillar med att blogga är alla kommentarer och diskussioner. Att skriva om att man på en marknad i Långtbortistan kan köpa snygga temuggar billigt eller att det finns en fantastisk restaurang i en viss stad eller var man kan hitta en underbar strand leder ju inte till så mycket diskussion.
Samtidigt vill jag inte skriva en massa trams , gnäll och ha åsikter om allt mellan himmel och jord.

Antar att jag får försöka hitta någon bra mix av ämnen och det är ju inget brott om jag skriver om något annat än resor.
Det är väl bara att jag skriver om det som faller mig in och försöker ha något sorts genomgående resetema även om inte varje inlägg behöver handla om det. Så hoppas jag bli bombaderad med kommentarer och att det ibland blir roliga och spänannde diskussioner.

8 kommentarer:

becka sa...

Bra Thérèse! Självklart förlåter vi dig om du blandar upp bloggen med olika ämnen, det är ju den blandningen vi älskar så mycket. Och jag gillade verkligen dina personliga inlägg, även om jag förstår att du kanske kände att du lämnade ut dig för mycket ibland. Din blogg är i vilket fall som helst fortfarande den bästa resebloggen. Kram!

...Linda sa...

Nu kunde jag äntligen hitta hit! Fick inte länken från din tidigare blogg att fungera innan... Ska bli jätteroligt att läsa den här nya, och ser fram emot mixen av ämnen och intressanta diskussioner!

Thérèse sa...

Becka - tack , vilket fint beröm. Nu har jag inte samma behov av att skriva av mig för saker och ting har löst sig på ett utomordenligt sätt och om 4 veckor flyttar jag till civilisationen igen

Linda - kul att du har hittat hit

Jove sa...

Jag gillar faktiskt din blogg väldigt mycket, måste jag säga. Och klart du ska få skriva om annat än resor! Säg den som håller sig till att enbart skriva om "bloggens ämne". :)

Hihi, läste det där inlägget med railkort.. kan man resa max 1sträcka/dag eller kan man resa hur mycket som helst under de dagar då man reser? Och kan man hoppa på vilka tåg man själv vill? Finns det någon sida typ där man kan planera upp sin resa? Försöker övertala mamma att åka på en sådan resa med mig. :D

Thérèse sa...

Jove - tack . Jag tror du kan resa obegränsat under den dag du reser. När jag tågluffade för väldigt många år sen knde man hoppa på alla vanliga tåg , ville man åka snabbtåg fick man betala tillägg , det gällde även om man ville ha sovkupé
Jag har ingen aning omdet finns någon sida man kan planera resan. Kolla på sj.se och kanske även på utlänska järnvägars sidor.
Vill du resa runt i bara ett land kan man köpa ett sånt kort och sen ta ett lågprisflyg till landet man vil resa runt i.

mandi sa...

Du kanske kan ha en off-topic kategori där du kan skriva om vad som helst?

Thérèse sa...

Mandi - det låter som en bra idé. När jag startade om på nytt hade jag tankar på att väldigt strikt hålla mig till att skriva om resor på ett ganska faktamässigt sätt. Men nu verkar det inte riktigt bli så....
Men som sagt jag skriver vad jag vill och det blir väl säkert ganska mycket resor men en hel del blandat krafs också

tolken sa...

Jag tänkte skriva precis det Becka skrev, så jag vill bara hålla med. Styrkan i din blogg har alltid varit personligheten. Även om jag också förstår att du inte vill lämna ut för mycket. Det vill inte jag heller.