torsdag, mars 08, 2007

zucchinisoppa med chèvre

För några veckor sen bjöd några kompisar mig på den här goda soppan. Den var så god att jag kände att jag ville sprida receptet och mat är ju alltid kul att skriva om även om det här var tänkt som en reseblogg....

4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 kg zucchini
4 potatisar
1 tsk hackad färsk timjan
1 liter grönskasbuljong
1 dl creme fraiche
200 gr chèvre
salt och peppar och lite mer färsk timjan

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olja i en kastrull några minuter. Hacka zucchinin och låt den fräsa med i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Skala och hacka potatisen och lägg i den och 1 tsk hackad färsk timjan. Häll på grönsaksbuljongen och låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk cirka 10 minuter. Mixa soppan med mixerstav eller kör den i matberedare tills den är slät. Rör i creme fraichen och smula ner det mesta av chèvre men spara lite till garnering. Värm soppan på låg värme tills en del chèvre smält , det ska fortfarande finnas bitar av chèvre kvar. Smaka av med salt och peppar. Smula lite chèvre och lite färsk timjan som garnering över soppan.

Tyvärr har jag ingen tjusig bild på soppan men här finns ett recept på en jättegod linssoppa och en tjusig bild på soppan.
Båda sopporna är absolut värda att prova.

6 kommentarer:

Anonym sa...

oj så spännande med ett recept här! jag ska försöka testa det någon gång :)

Anonym sa...

Verkar god! Jag skall laga den när jag har råd att köpa ingredienserna.

Linda sa...

Verkar god! Men så är det det där med chevré som jag aaavskyr :P - men man kanske kan byta ut den ingrediensen mot en annan ostsort?

Thérèse sa...

Virvla - ja jag tycker verkligen du ska testa. Jag ska också göra det någon gång , har ännu inte lagat den själv men det verkar inte så svårt.

Niklas - jag kan inte begripa tt jag skriver det här (veg.guden må förlåta mig) men fixar du kyckling till mina små kan jag göra den här soppan att äta till

Linda - ja jag läste att du avskyr chèvre , hur är detta möjligt? Du som verkar vara en så gullig och vettig tjej ;) Nåja lite ost ska väl inte komma mellan oss , det borde väl inte vara något problem att ta en annan ostsort.

Anonym sa...

Taget!

Trina sa...

Hej! Ville säga att jag har provat detta recept och soppan är såå god! Tack så mycket för att du delade med dig!