fredag, mars 09, 2007

samma vardag här som därSom flera som läser här vet har jag bott i Madrid tills ganska nyligen. Kan inte påstå att jag längtar tillbaka till Madrid. Just nu känns tillvaron här i Sverige väldigt bra och det är lätt att leva här. Jag känner mig väldigt nöjd med livet och tillvaron i stort. Visst skulle jag egentligen vilja bo någonstans där solen lyser oftare och varmare än här men det är faktiskt det enda jag saknar.

Roade mig lite med att titta på Expressens reseguider och var naturligtvis tvungen att kolla vad dom skrev om Madrid. Jag insåg att jag har väldigt dålig koll på turistande i den spanska huvudstaden.
Visst har jag besökt flera kända museum och en och annan rolig affär. Men större delen av tiden i Madrid var en vardag inte helt olik min svenska vardag. Jag lämnade och hämtade barn på dagis och i skola , handlade , lagade mat , tvättade, gick till lekparken och sånt. Det blir faktiskt vardag var man än bor. I allmänhet är man väl ganska dålig på att besöka sevärdheter på hemorten oavsett var man bor.

Jag insåg när jag läste Expressens reseguide att jag är nog ganska dålig på att tipsa om vad man ska göra och se i Madrid. Här har jag gjort ett försök men det skulle väl inte godkännas som turistguide. Jag tyckte dock att Expressens guide glömde restaurangen La Bola som är ett ganska känt och speciellt ställe i Madrid som severar den typiska rätten cocido madrileño. Det är alltid fullt och ska man beställa bord kan man få vara ute månader i förväg. Jag besökte stället för ett år sen och skrev då det här om La Bola och tillagningen av cocido madrileño. Gå in och läs!

Vet inte riktigt vad jag tänkte med det här inlägget mer än att jag nog är bättre på att beskriva spanskt samhälle och livsstil än komma med turisttips.
Till min stora förtjustning efterfrågades det i en kommentar mer om skillnader mellan svenskar och spanjorer. Så det kommer absolut.

När jag startade om med ny blogg hade jag tänkt ha en massa fina bilder. Nu har jag varit ganska lat på det området. Bilden ovan är tagen i Madrid häromdagen. En kompis i Madrid som fotar mycket mailade den till mig idag.

13 kommentarer:

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Dina tipsär inte alls dåliga. Expressen tipsar om andra saker. Måste inte innebära att de tipsen är bättre.

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Cool bild, dessutom. Det ser nästan ut som om det är skumbananer med chokladöverdrag som kommer flygande!

Thérèse sa...

Niklas - nej jag menade inte att mina tips är dåliga men när jag började md ny blogg tänkte jag skriva mer guideboksaktigt om resor. Har insett att jag är bättre på att skriva lite mer reflektioner och betraktelser än att på den och den gatan ligger en pitoresk resturang känd för sin grillade sjötunga och på dn marknaden kan man köpa snygga tekoppar billigt. Dessutom tycker jag det är roligare att skriva lite vad som faller mig in än att ha krav på att hålla mig till ett särskilt ämne

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Jag håller med.

Pumans dotter sa...

Håller med Niklas, dina tips är inte alls dåliga, tvärtom! Dessutom har du den stora fördelen att både ha bott och rest i t.ex. Spanien. Det är mycket roligare att läsa om någons egna erfarenheter än bara "rabbla fakta" som en del guideböcker gör. Du kan ju bjuda på det där lilla extra. :)

Cliff Hanger sa...

Man kan leka turist i Stockholm också, även fast man är infödd stockholmare. Det är lätt att bli hemmablind.

Anna Malaga sa...

Vad kul med ett sâ positivt inlägg! Kul att du trivs och nu verkar det ju som allt har fixat sig till slut.

Thérèse sa...

Pumnas dotter - tack vad gullig du är

Cliff - jo jag har faktiskt tänkt göra det ibland men det blir aldrig av. För några år sen pratade jag med ett par som varit på semester i Stockholm och tyckte slottet var så vackert. Jag har faktiskt aldrig varit in i slottet men sett det utifrån massa gånger. Jag har varit i livrustkammaren och tittat på kläder och en uppstoppad häst när jag var liten men aldrig varit runt i dom salar som är öppna för visning på slottet. Fast just slottet kanske inte är det jag är mest sugen på att besöka om jag ska leka turist i stockholm

Anna - jo det känns bra nu när jag och barnen har fått en fungerande vardag och jag vet vad jag ska göra ett tag framöver iallfall. Känner mig på det hela taget väldigt nöjd med livet just ju

christel sa...

Mycket snygg bild, och intressant blogg! Jag vill gärna ha restips och så, men du skriver ju självklart om vad du känner för!

becka sa...

Nej jag tycker också du kommer med bra tips. Ska bli kul att läsa mer om skillnader. Bilden är helt fantastisk!

Thérèse sa...

Christel - tack , klart det blir en massa restips , jag kan nog inte låta bli ;)

Becka - tack , ska hälsa fotografen att många gillar bilder , både tips och skillnader kommer säkert.

Nejma sa...

Jag har en utmaning till dej i min blogg!

Thérèse sa...

Nejma - ja både du och Tolken , får väl försöka skriva ihop nåt då