torsdag, mars 08, 2007

utmaning

Ulrika ochBecka och Linda har slängt ut samma utmaning till mig. Så vi kör väl även om jag själv tycker att jag är befriad från underliga saker och beter mig ganska vanligt.

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag är väligt känslig för frigolit , avskyr ljudet som uppstår när man tar i frigolit , får rysningar och illamående när jag hör det. På stränderna Venzuela hade alla stora frigolitväskor fulla av is och Polar som den lokala ölen heter. Inte så trevligt. Annars är jag ganska befriad från fobier , har inte cellskäck eller höjdskräck eller nåt annat vanligt.

2. Jag är väldigt känslig för kritik och tar det alldeles för personligt. Vill bli bättre på det för kritik kan ju vara väldigt bra och man kan lära sig och bli bättre på olika saker av det.

3. Jag är väldigt känslig för blod , våld och sånt och kan inte begripa hur man frivilligt kan titta på skräckfilm. Jag blir alldeles för rädd av sånt.

4. Nu när jag har flyttat tillbaka till Sverige pratar jag mest svenska men när jagbodde i Spanien och blandade språk mer hade jag väldigt svårt att berätta någt som "hänt på spanska" på svenska och vice versa. Det vill säga hade jag suttit och pratat med några spanska vänner på spanska fick jag verkligen anstränga mig om jag skulle berätta vad vi pratat om på svenska. Hade jag skrivit det här i Spanien hade jag nog skrivit att jag är beroende av svenskt godis men nu när jag kan få det när som helst känns inte mitt beroende så stort. Fast saltlakrits är bra gott....

5. Jag är extremt oteknisk , vågar absolut inte rota i en bilmotor , kan inte snickra och fixa hemma , ja jag kan inte ens skruva ihop IKEAmöbler

6. Jag är ingen naurmänniska och känner iget större behov av att ge mig ut i skogen i tid och otid. Jag tycker det är trevligt med lite grönt i bakgunden när man tar en drink eller en fika på vernadan men jag förstår inte varför man måste gå dit.Jag är väldigt dålig på namn på växter och annat man kan hitta i skogen. Jag ser skillnad på en älg , en uggla och en gran men ungefär där tar mina kunskaper slut. Ändå var jag med i Mulle som liten...


Nu är det tänkt att jag ska skicka det här vidare till 6 bloggare. Alla har väl fått det redan men den som känner sig manad kan väl skriva ihop något. Kanske Cliff Hanger , Anna i Malaga, Krokofanten , Nejma , Tolken , Robban och Sofia eller alla andra som har lust

9 kommentarer:

Pumans dotter sa...

Skönt att slippa alla konstiga fobier, eller hur? Skulle vara för skräckfilmer i såna fall. Varför skulle man utsätta sig för en skräckupplevelse (eller våldscener) när man kan se film som man mår bra av. Behöver inte vara rom.kom. Det finns annat också.

Thérèse sa...

Pumnas dotter - hihi ja det är skönt fast det är klart att vid en viss gräns får jag nog också cellskräck eller annat. Håller med film ska man må bra av eller lära sig nåt av eller få nya perspektiv på saker och ting av. Det kan väl vara mysigt med en romantisk komedi eller nåt annat lättsamt ibland när man är på det humöret men absolut inte skräck , då kan jag inte sova sen...

Nadia sa...

Nu maste jag protestera, skrackfilmer ar ju det basta som finns!
Jag alskar den dar kanslan av obehag och krypande radsla som smyger sig pa en da man ser en riktigt bra skrackfilm.
Det ar harligt att bli skramd!

Thérèse sa...

Nadia - haha nej jag håller inte alls med. Fast nu var det längesen jag såg skräckfilm , har du någon film du kan rekommendera ifall jag skulle vilja ge det en chans.

mandi sa...

Haha, lite grön i bakgrunden! Jag du passar nog i storstäder som Madrid du! Själv är jag inte heller så förtjust i skogen men det är för att jag är rädd för alla kryp och djur. Föredrar havet.

Thérèse sa...

Mandi - ja havet gillar jag också. Nja jag behöver nödvändigtvs inte bo i någon enormt stor stad. En mindre stad som har "det mesta" är ju mer praktisk egentligen man slipper långa avstånd , bilköer , hyrr till överpris, bostadsbrist och annat elände.
Fast jag gillar verkligen Madrid även om det väl inte blir aktuellt att bo där igen

Pumans dotter sa...

Jag kan visst se en romantisk komedi också nån gång bara den inte är för sötsliskig... det beror på humöret och dagsformen. En lättare film kan vara perfekt underhållning efter en tuff vecka.

Cliff Hanger sa...

Tsss...skulle du bete dig vanligt, du som har läst hela telefonkatalogen och dessutom har kuf-händer? ;-)

Jag har redan blivit utmanad av Londongirl och Pash, så jag börjar känna grupptrycket. Kanske hinner/orkar slänga ihop en lista i morgon efter jobbet.

Thérèse sa...

Cliff Hanger - hihi vissa som läser här har lite för bra minne... telefonkatalogen och kufhänderna borde jag kanske haft men , jag tyckte det var knepigt att komma på några punkter. Det är ju lite mer orginellt än att vara oteknisk

Pumnas dotter - ja preicis fast väldigt många romantiska komedier är väl sötsliskiga i min smak