onsdag, mars 14, 2007

flygmat

Jag läser i Expressen att tidningen RES har låtit den kända kocken Erik Lallerstedt provsmaka och betygsätta flygplansmat.
Man kan naturligtvis inte jämföra flygmat med mat som serveras på en hygglig krog, betingelserna är ju så annorlunda. Men mycket smakar oväntat gott, framför allt desserterna, säger han.

Thai Airways fick det bästa betyget. Jag har inte själv flygit med dom men hört kompisar som varit mycket nöjda. Jag kan väl inte säga att jag någonsin har tyckt flygmat varit särskilt gott eller spännande men när jag tänker efter tror jag att jag har ätit bäst på Cathay Pacific. Även Air France har haf hygglig mat.

Nu bokar man knappast en flygbiljett för att flygbolaget har bra mat. Ganska få förväntar sig en gastronomisk upplevelse på ett flygplan. På kortare sträckor som inom Europa får man numera köpa sin egen mat och det brukar inte vara direkt billigt. Ska man bara flyga någon eller några timmar klarar iallfall jag mig bra på en kaffe , ett glas juice eller vin och möjligen en smörgås om jag är lite småhungrig.

6 kommentarer:

Carin sa...

Flygplansmat smakar alltid gott tycker jag, även när den är dålig. Just för att man är på väg. Inramningen är spänning, kanske semester, rörelse.
Ungefär som en torr smörgås smakar gott ute i skogen.

Anders sa...

Det är nästan att jag skulle betala ett par tusen extra för att flyga Thai - endast för maten, så bra är den jämfört med skräpet som BA, KLM och de andra serverar.

Thérèse sa...

Carin - du har verkligen en poäng ;) Det är ju som du säger stämningen och det runt omkring som gör att mat smakar gott även om det inte är finkrogsmat. Jag var väl lite gnällig och petig ungefär som skolbarn i skolmatsalen ;)

Thérèse sa...

Anders - o är den så bra , konkuransen är ju inte så hrd direkt. Jag har aldrig flygit Thai men jag har kompisar som varit myckt nöjda med allt ,inte bara maten. Annars är Cathay ett väldigt trevligt och bra flygbolag med bra mat och service , men dom flyger ju inte till och från Sverige

tolken sa...

Jag har ju mest flugit i Europa, men tycker att Air France är jättebra. De serverar t o m enkel bra mat i riktigt billig ekonomiklass. Lufthansa tycker jag också är bra, lite tråkigt men bra, inga överraskningar liksom. När jag bodde i Stockholm var jag jättetrött på flygmaten på SAS och SN mellan Stockholm och Bryssel, de BYTER inte meny så jätteofta.
Jag gillar också de bolag som erbjuder barnmat, okej att barnen äter det mesta, men det är roligare för dem också att äta nåt som är riktigt gott enligt dem.

Thérèse sa...

Tolken - visst är det trevligt att flygbolag och andra erbjuder barnmat. Det visar också att barn är välkomna.