söndag, mars 04, 2007

Fly Me

Tänkte att om det här skulle vara en seriös resebloggborde jag skriva något om Fly Mes konkurs. Fast jag har inte riktigt följt det hela. Inte heller har jag någon erfarenhet av att resa med Fly Me. Idén med lågrisflyg är ju väldigt tilltalande. Det är trevligt att slippa lägga så mycket pengar på själva resan och konkurransen med lågprisbolag ha säkert bidragit till att många "vanliga" flygbolag har infört trevliga rabatter.SAS ha enkelbiljetter till en rad europeiska städer för 650 kronor.

Det lillajag har läst om Fly Me så har jag fått intrycket av att det är en soppa av skumma affärer och bolagsplundring som ligger bakom konkursen. Trots att jag har läst flra terminer på Handels är jag ganska ointresserad av näringslivet. Ävn om det kan vara roande att höra om skurkar och fifflare.
Jag har läst Joakim Posners bok Internationellet efterlyst - mitt liv efter Trustor och boken Rogue Trader som hadlar om hur mäklaren Nick Leeson genom vidlyftiga och illegala spekulationer i Singapore orsakade kollapsen av anrika Barings Bank i Storbrittanien.
Ganska roande läsning. Fast om Fly Me konkursen skulle vara lika roande i bokform vet jag inte.

Tycker synd om alla resnärer som ine kom iväg och inte kommer att få tillbaka sina pengar.

4 kommentarer:

Krokofanten sa...

Jag har flugit med FlyMe från Beauvais till Göteborg ända sedan linjen öppnade förra året. Bara possitiva upplevelser. För mig kommer konkursen innebära mycket färre resor till Sverige.
Skillnaden mellan 450€ med SAS och mellanlandning i Köpenhamn och 150€ från Beauvais direkt är ju kännbar... :o(

Per sa...

krokofanten: 450€ med sas? Jag hittar ofta priser omkring 150€ på flybolagens hemsidor som tex spanair eller iberia, fast man får vara ute kanske en månad innan. Tyvärr går inte Ryan air från madrid-stockholm, annars hade det kunna bli ännu billigare

Thérèse sa...

Krokofanten - oj vad tråkigt. Det förstår jag. Air France flyger väl direkt till Göteborg. Jag har iallafall flygit den vägen med dom för några år sen men det kanske är SASpriser då. Ryanar flyger ju från Beauvais men dom kanske bara flyger till Stockholm , jag har inte någon koll på det.

Krokofanten sa...

Jo, jag hittar också 150€ resor men enkel...
Det är billigare från Spanien... Men jag måste ju hålla ögonen öppna i vilket fall nu...