söndag, mars 04, 2007

nyfiken på er som läser här

När jag startade Min gamla blogg hade jag inte en tanke på att fler än familjen och närmaste vännerna skulle läsa den. Jag hade precis flyttat ner till Madrid med familjen och ville skildra vårt liv i den spanska huvudstaden. Nästan direkt hittade en hel del personer dit och jag fick nya "bloggkompisar". Det var otroligt kul att så många läste och skrev kommentarer.

Av flera orsaker blev inte riktigt livet i Madrid som jag hade tänkt mig. Jag funderade mycket och efter ett år i staden bestämde jag mig för att flytta tillbaka till Sverige med mina barn. Under det här funderandet och tillbaka i Sverige utan att veta vad jag skulle göra blev bloggen mer och mer personlig. Mycket mer personlig än vad jag egentligen ville.
Nu har livet på olika sätt ordnat sig och jag trivs bra med min tillvaro i Sverige.

Det kändes rätt att börja om på ny kul med en mer nischad blogg. Visst både jag och ni som läser har nog insett att det inte bara kommer att bli resor här. Förhoppningsvis ska resor och att leva i ett annat land ändå gå som en röd tråd genom bloggen.
Ni är ännu inte lika många som har hittat hit som ni var som läste den gamla bloggen. Men en del har hittat hit och läser och skriver kommentarer.

Jag tänkte att det skulle vara roligt att veta vilka ni är så jag gör som Anna och Ulrika och ber er skriva en liten kommentar och berätta något om er själva. Hur gamla ni är , vad ni gör , intressen , favoritdryck , favoritmat , var ni bor, om ni har barn eller husdjur eller vad som helst ni vill. Som alltid får ni gärna skriva anonymt eller hitta på ett namn om ni föredrar det. Man behöver inte ha en blogg för att kunna kommentera. Klicka bara i rutan other och skriv ett namn eller alias eller i rutan anonym och kommentera anonymt.
Som sagt jättekul om ni vill skriva något om er själva.

28 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Jag är stamgäst här inne, sâ jag börjar väl ;-) Den här är en av ganska fâ bloggar jag läser ofta.
Bor i Spanien sedan 17 âr tillbaka. Har spansk man och son och gillar att resa, läsa och njuta av livet.

Krokofanten sa...

Samma sak, stammis. Jag bor i Paris sedan snart 12 år tillbaka. Jag jobbar inom IT. Jag har en fransk sambo och en fransk halvgalen katt.
Fotografera, läsa, laga mat och pyssla gillar jag bäst!

Molly sa...

Hej hej!

Jag heter Molly och hittade till din gamla blogg strax innan du slutade med den, så jag har följt med hit till den nya. Bor i Sverige med man och 12-årig dotter. Gillar precis som du att resa, men det blir av alldeles för sällan. Är både frankofil och anglofil, jodå det går bra. Språkintresserad är jag också, både svenska och andra språk. Håller just på att avsluta A-kursen i franska och är sugen på att ge mig i kast med något helt nytt språk sedan, kanske spanska eller italienska. När det gäller Spaninen har jag bara varit i Barcelona och på Costa Brava och jag förstår av dina inlägg att det skiljer sig mycket mellan olika delar av Spanien, så det finns mycket kvar att upptäcka.

Ha det bra hälsar Molly

Thérèse sa...

Anna och Krokofanten - trevligt att ni är stammisar här. Jag är ju stammis hos er också. Ni tillhör ju mina bästa "bloggkompisar". Kram på er båda

Mollly - roligt att du har hittat hit och jättekul att du ville skriva något. A-kurs i franska skulle jag gärna läsa någon gång om jag får tid och möjlighet.

niklas (fd hans Ångest) sa...

Mig känner du. Presentation onödigt.

Thérèse sa...

Niklas - det är sant jag känner dig väldigt väl och sen väldigt länge så jag kan ju skriva en presentation av dig om någon skulle efterfråga det. Trevligt att du skrev något ändå även om jag vet att du regebundet läser här

Linda sa...

Hej,
Tillhör väl en av dina mer anonyma stammisar. Är inte sådär jätteduktig på att lämna kommentarer känner jag. Började läsa din blogg och en massa andra bloggar av utlandssvenskar när jag var på väg att lämna Sverige. Forsätter att läsa lika slaviskt även när du flyttat till Sverige igen. Nu blev min utlandsvistelse inte sådär jättelång. Men snart så tänkte jag ge det ytterligare en chans. Bor i en medelstor stad jobbar i resebranschen och har som sagt ambitioner på att än en gång ge mig iväg ut i den stora världen. Vart...vet inte riktigt än, jag har turen att genom mitt yrke vara ganska flexibel. Fast..tror jag redan kommenterat det förut, det sitter någon feg liten människa på min axel som säger att jag inte ska klara av det...Måste bara övervinna den först.
Så under tiden ska jag fortsätta läsa din blogg och drömma mig bort genom dina reseskildringar ett tag till.

Jove sa...

Jag har rätt nyligen börjat läsa din blogg. Är en sjuttonårig göteborgare som förhoppningsvis får uppleva hur det är att bo i Spanien någon gång. :)

Thérèse sa...

Linda - vad kul att du skrev något. Klart du kan ge dig iäg om du vill , lyssna inte på den där som sitter på axeln , tyvärr har vi väl alla såna...
Visst är det trevligt att bo i sol och värme , i en spännande stad och lära sig ett nytt språk och en ny kultur , iallafall ett tag. Samtidigt blir inte livet automatiskt bättre utanför Sveriges gränser och för mig var det bättre att lämna Madrid i förtid men jag är glad för att jag lärt mig spanska så bra och lärt känna Spanien. Lycka till med allt. Skriv gärna någon kommentar någon annan gång du är inne och läser.

Jove - jag har också bott i Göteborg i ganska många år , saknar stan ibland. Sen flyttade jag till Madrid och nu är jag tillbaka i Sverige igen. Om du vill bo i Spanien kan det vara en bra grej att åka ner och plugga spanska några månader först och känna på landet. Jag har pluggat spanska i Spanien i två omgångar och lärde mig mycket. Lycka till

Maria, Barcelona sa...

Jag bor sedan två år i Barcelona med min svenska man och våra två söner; Max, 5 år och Ted, 4 månader.

Har eget bolag och tycker om att arbeta. Mina kunder finns framför allt i Sverige. Jobbar framför datorn när bebisen sover.

Producerar och läser svenska nyheter för Barcelona Televison också.

Intressen är resor, träna kampsport, fotografering, spela padel (som tennis) och min familj förstås.

Jag brukar hälsa på denna blogg ganska ofta.

Pumans dotter sa...

Jag läser din blogg så gott som dagligen och får väl räkna mig till stammisarna också.

Älskar att resa och läser dina välskrivna reseinlägg med stort intresse. Jag är också intresserad av språk och Madrid är en av mina favoritstäder. Din beskrivning på resan till Indien berörde mig verkligen och jag antar att vi delar engagemanget för de svaga i samhället. Har läst det mellan raderna... :)

Jag hoppar över de privata detaljerna, men kan väl berätta att jag jobbar med siffror (och pluggar för husbehov) och bor i närheten av den kungliga huvudstaden.

emma madrid sa...

Hej Therese
Jag tittar in hos dig ibland, hittade hit från Annas blog och blev ju nyfiken när jag såg att du bodde i Madrid eftersom jag också gör det. Jag har bott här i 7 år snart och har tre barn. Hemmamamma är jag och mina intressen är många och blandade, men jag gillar resor, inredning, kultur, djur och natur kan man väl säga lite enkelt:).

tolken sa...

Tolken: 40 år (yes, sen 2 veckor!), 3 barn, 2 katter, snäll make och ännu snällare au-pair. Allt detta visste du nog redan, eller hur ;-). Jag läser hos dig nästan varje dag (utom på skollov) och tycker om hästar och alla andra djur och så läser jag enormt mycket.

christel sa...

Hittade bloggen ganska nyligen och läser lite då och då när jag har tid och tillgång till Internet. 26 år, jobbar som geofysiker på båt i Asien.

Fanny sa...

Hej hej!
Jag har tittat in här ett par gånger och snappat upp en del tips om Paris - mina drömmars stad. Jag tar studenten nu i vår, och nästa vår vill jag flytta dit i ett par månader för jobba, plugga och därigenom lära mig språket par coeur (by heart). Så Tusen tack för alla tips!=D. Övrig presentation: jag är snart 18 år, bor i Sveriges huvudstad, går en danslinje på gymnasiet, och dansar även mycket på fritiden, ska faktiskt kila iväg på balett nu. Jag ska bli bättre på att kommentera för det är du värd, tack för att du finns och hjälper oss alla i djungeln.

Linnea sa...

Hej, Jag heter Linnea och jag tittar in nån gång ibland... Jag är snart 22 år bor i Lund där jag pluggar Svenska för tillfället. Målet är att bli lärare i Engelska och Svenska

Hanna sa...

Ännu en utlandssvensk: Jag är 28, bor utanför Paris med fransk sambo och halvfransk dotter. Jag är intresserad av språk och resor, men jobbar med forskning inom naturvetenskap/teknik. När drömmar om att jobba utomlands en period (nej, jag anser inte att jag redan gör det eftersom jag *bor* i Frankrike), men det gäller att hitta jobb till två på samma ort...

Sofia sa...

Mig kanner du nog till ocksa, lite iallafall : ) Jag bor i Marseille sedan 15 manader tillbaka och forskar inom immunologi. Intressen ar olika friluftsaktiviteter, men aven att lasa och att klura pa hur olika manniskor beter sig och varfor : ) Jag gillade dina analyser av spanskt vs svenskt pa forra bloggen, hoppas pa lite mer sant.

Helena T sa...

Jag har nyligen flyttat hem från Spanien, till Sverige. Och jag funderar jättemycket på kulturmöten och sånt, så jag tycker väldigt mycket om att läsa om andras erfarenheter från samma situation... Och då hamnade jag här!

Mina egna funderingar kan man läsa om på http://locosextranjeros.wordpres.com - välkomna!

I övrigt är jag snart 30, bor med min man (som också var med i Spanien) i en trävilla med fruktträdgård i en liten stad i Skaraborg. Trägolv och kakelugnar - det är faktiskt inte så dumt att vara hemma!

Och jag jobbar som lärare och samtidigt läser jag spanska för att det är roligt!

Så är det med mig.

becka sa...

Hej darling! Du vet väl det mesta om mig, 31 år och stammis så klart. Tvåbarnsmamma, fotbollsfreak och tatueringstokig. Ikväll har jag faktiskt bpublicerat fem "udda2 fakta om mig själv på min blogg, och du är en av de fem som jag utmanar att göra det samma, så in och kolla där genast! (vet att det inte handlar om resor, men ett liiitet undantag kan du väl gör aför tant becka haha)

Thérèse sa...

Maria - kul jag brukar läsa hos dig också , vad är det för kampsport du tränar

Pumans dotter - Jag är stammis på din blogg också. Du läser så rätt mellan raderna .... just tredje världen frågor är något jag är väldigt intresserad av även om jag är ganska lat när det gäller att göra nåt. Betalar lite till Amnesty och Unicef varje månad men det är nog allt.

Tolken - dig känner jag också , din blogg var en av dom första jag började läsa

Christel - spännade det låter att jobba på en båt i Asien , kul att du tittar in här

Fanny - tack för dina fina ord. jag älskar också Paris , skulle också gärna bo där ett tag någon gång. Ska bli spännande att läsa hur det går för dig i Paris

Linnea - kul att du hittar hit , jag har ju också tänkt bli lärare numera fast i historia och nåt mer , kanske spanska

Hanna - oj vad treligt att en till svensk i Frankrike har hittat hit. Jag läser ju ett antal svenskar i Frankrike bl.a Krokofanten , Robban och Sofia och Tolken som alla skriver mycket bra och underhållande. Tycker att jag lär mig massor.

Sofia - ja , du är ju en "gammal blogg-kompis" och jag läser allt du skriver

Helena t - ja då är vi lite i samma situation , som du skrev tidigare någon gång , det är nästan knepigare att flytta "hem" till Sverige igen än det var att flytta till Spanien

Becka - jo , jag vet väl det mesta om dig ;) Såg att även Ulrika hade utmanat mig så jag kommer väl inte undan , ska skriva inop nåt

Thérèse sa...

Sofia - jag har faktiskt tänkt på att skriva mer om typsikt svenskt och typiskt spanskt. Jag gillade att rota i det. Inte lika lätt nu när jag inte bor i Spanien dock.
Dom inläggen brukade jag också få mest klagomål på , att jag generaliserade , alla var individer o.s.v
Fast det spelar inte så stor roll för jag vet att jag generaliserar och att alla människor är individer och det tror jag dom som läser här också vet

...Linda sa...

Du är utmanad! Läs i min blogg! :)

Jag berättar mer om mig själv strax, är lite stressad just nu ;)

Ulrika sa...

Tror du vet allt om mig, men skriver ändå:)

Ulrika, 25 år, PR- och kommunikationschef.

Älskar arbetarlitteratur, fransk realism och naturalism och de stora ryska författarna.

Lyssnar nästan bara på Nikka Costa och regina Spektor och arbetar alldeles för mycket.

Gillar vitt vin och god mat och vara med Gustav.

Nejma sa...

Här kommer en hälsning från en annan stammis! Tittar in i princip varje dag, men har blivit lite dålig på att kommentera. *skäms* Tiden räcker liksom inte riktigt till...

Min presentation: kvinna i mina bästa år (40 i år faktiskt, men känner mej allt som oftast mest som 22), hemmafru, har 2 söner och en underbar make, bosatt i norra Marocko sedan 1½ år. Intresserad av scrapbooking, göra egna kort, läsa, resa, plugga språk, yoga, webprogrammering och ungefär tusen saker till.... Favodricka: kall öl med tapas och te i alla former. Favoritmat: nästan vad som helst från Indien. Drömmer om att tillbringa minst 3 månader på en ashram i Indien och lära mej mer om yoga.

Thérèse sa...

Linda - du också , nu har jag svarat på utmaningen

Ulrika - jo du är ju ocså en "blogg-kompis" läser all du skriver men har varit dålig på att komentera. Ta det inte personligt för det har jag varit på alla bloggar

Nejma - grattis i efterskott ;) Jo du är också en gammal "blogg-kompis" Jag följer gärna med på din 3 månaders yoga-resa till Indien , jag gillar både Indien och yoga så det låter som nåt som skulle passa mig perfekt

Sara sa...

Jag heter Sara och har ingen aning om hur jag hittade din blogg. Det var väldigt länge sen, nån gång när jag var sjuk och uttråkad. sen dess har jag kollat in nån gång ibland. Jag är nitton år och tycker det är jätteintressant med språk och andra kulturer. Jag är nykterist och gillar att fota. När jag fått ett jobb och pengar ska jag ut och resa. Jag gillar också att läsa så ibland sitter jag bara och surfar runt på bloggar, även om jag inte känner de...
Jag hoppas du fortsätter skriver om ditt liv och kulturkrockar och sånt. Du skriver bra =)

Thérèse sa...

Sara - kul att du skrev en kommentar och tack för dina vänliga ord. Sånt värmer