fredag, mars 30, 2007

Tv-serier

Jag hade inte tänkt att skriva om det här men jag kan inte låta bli. Såg delar av något avsnitt i den omskrivan dokumentären om Göran Persson. Kan inte påstå att Persson är eller har varit min favorit och att dokumentären var särskilt politiskt intressant. Däremot kändes den bitvis som en parodi på Persson som TV4s Hey Baberiba eller radions Public Service skulle kunna gjort. Han satt och var allmänt dryg besserwisser och skvallrade och pratade skit om såväl partikamrater som politiska motståndare. Jag tror inte att jag är ensam om att ha haft svårt för Persson och jag tror vi är många som tycker det är bra att sossarna har bytt partiledare. Betydligt färre retar sig nog på Mona.

En riktigt sorgelig sak som framkom i dokumentären om Göran Persson är att han väntade flera år med att skilja sig och levde i ett skenäktenskap i någon sorts tro på att statsministern måste vara gift och det skulle bli snaskigheter i tidningarna om han skilde sig. Är inte vi svenskar mer vana vid och toleranta mot skilsmässor att vi tycker det är okey att ha en skild statsminister?

Ordförande Persson går att se på webben för den intresserade. På sidan finns också en del klipp som inte visats och korta klipp ur programmet. Som sagt det lilla jag sett var inte så upplyftande och kändes mest som en parodi. Ska man se något på svt eller svts webbsida rekommenderar jag komedin Playa del Sol om ett gäng reseledare på Kanarieöarna. Verkligen riktigt kul. Kan rekommenderas.


bild från svt

Blev ett sånt här typiskt inlägg som jag skriver när jag har tråkigt och slut på idéer. Ska väl återgå till packandet eller nåt annat tråkigt som måste göras när man flyttar. Trots gnäll och huvud tomt på idéer är jag jätteglad att jag ska flytta och väldigt nöjd med lägenheten jag har hittat och är säker på att en flytt bara kommer att innebära positiva saker när jag väl har packat , städat , burit grejer och packat upp.

10 kommentarer:

mandi sa...

Har läst om den där dokumentären men inte orkat titta på den. Kanske ska göra det ändå för att störa mig på den gamle stofilen.
Har bara sett första avsnittet av Playa del Sol, var nyfiken eftersom det är inspelat här, men GUD jag kunde nästan inte titta klart. Pinsamt!! Så dålig humor och töntiga skådisar. Annars brukar jag gilla dom två från parlamentet, men de yngre skådisarna var iochförsig sämst. Uääähh...

Thérèse sa...

Mandi - jag har bara sett något avsnitt men dom gillade jag. Visste inte riktigt vad det var tills nyligen. Som sagt jag gillar Parlamentet så därför kollade jag. Håller med om att dom yngre skådisarna inte är lika bra som dom andra.

Thérèse sa...

Mandi - jag såg bara lite av den gamla stofilen , först kändes det som en parodi sen när jag insåg att det inte var det blev jag störd på honom. Vet inte om jag skulle rekommendera dig att titta , det lilla jag har sett så är han ganska jobbig och inte så lite dryg besserwisser

becka sa...

Om du plockar ner program från SVT;s webb tycker jag ABSOLUT att du ska välja "Leende guldbruna ögon" Lätt den bästa tv-serien på länge! Grymt synd att det bara gjordes tre avsnitt:-(

Thérèse sa...

Becka - ha ha den har jag helt missat , får se om jag får tid att kolla upp den. Att flytta är så tråkigt och tar så mycket tid men det blir väl bra när jag väl är på plats

Per sa...

Hans överlägsna och nedsättande dryga sätt är helt enastående att göra parodi på! Mona var ju rampljuset förr minns jag då hon uttalade sig om ditten och datten, dvs innan tobleronegrejen. Hon är klart bättre än Persson.

Appropå tv-serier minn jag tex Uno i rederiet som hade mystiska paranormala förmågor och "Micke i Charken" i Varuhuset, som var intresserad av nån halvspanjorska... Ja jösses

Pumans dotter sa...

Jag såg en liten snutt av Playa-serien men fastnade inte då. Ska ge den en chans till. Hjelt och Thorving... eller vad de heter... är s**tbra i Parlamentet.

Nu i veckan har jag ju legat på soffan och glott på tv så mycket att jag är smått allergisk mot dumburken. Skulle vara kul att gå på bio som omväxling! Och se t.ex. Piaf-filmen eller den där spanska som heter Mörktblånästansvart. Är grymt nyfiken på den.

Thérèse sa...

Per - ja men den här tvserien är ingen parodi tyvärr. Jag tycker också att Mona är klart mycket bättre än Persson

Diverse konstiga serier har ju gått på TV. Micke i charken det var väl Varuhuset , många minns också den tuffa killen Koma i serien Storstad. Rederiet var ju en riktig plåga den gick ju hur många år som helst

Pumans dotter - själv har jag varit utan TV ett tag. Den 12 mars övergick man till digitalTV här och jag har ingen box. Ettan fortsatte dock att sända analogt i två veckor men i söndags försvann den också. Fast jag saknar inte direkt TV , inte än iallfall

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Playa del sol är rätt kul! Instämmer helhjärtat med Pumans Dotter om Parlamentet!!!!!!!!!!!!!!!!! Det är riktig kvalitétsunderhållning!

Glöm ej 24!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thérèse sa...

Nklas - Parlamentet ärjättebra , Playa del Sol är kul men håller inte riktigt samma klass.
24 är väl knappast någon komedi , jag har bara sett två avsnitt och så fantastiskt var det väl inte , men jag kan tänka mig att ge det någon chans till. Har inte haft TV här sen 12 mars men ska få nu när jag flyttar .