onsdag, februari 27, 2008

Ordlös onsdag - Meow café i Hong Kong



Fler ordlösa bilder hos Krokofanten

16 kommentarer:

Thérèse sa...

För den som gillar katter finns Hong Kong det annorlunda Meow café med tillhörande butiken Cat Store som säljer 70-talsgrejer och saker med katter på.
Att ha husdjur i Hong Kong är inte helt lätt. Hyror och bostadspriser är skyhöga och många är enormt trångbodda och många värdar förbjuder sina hyresgäster att ha husdjur. Så många som saknar en egen katt kan gå till Meow och klappa på och leka med caféets katter.

Caféets inredning är lite 70-tals retro och ganska enkel. Katterna går omkring som dom vill i lokalen , ligger på bord , stolar och i knä på gästerna. Det finns hyllor med olika sällskapsspel som man kan låna och i stora vaser står kattleksaker , oftast pinnar med en fjäder eller en boll på. Det brukar finnas runt tio katter i lokalen. På väggen till höger innanför entrén sitter skyltar med namn och bild på dom olika katterna. Om jag har förstått det rätt är innehavaren fru Hui engagerad i att hjälpa Hong Kongs hemlösa katter och det är en del av dom som hamnar på Meow café.

Stället serverar nudelsoppor , mackor , kaffe och te. Ganska stora portioner till låga priser. Kanske inte någon minnesvärd mat , men enkel och god. När jag har varit där har servicen varit vänlig och trevlig men otroligt långsam.

Anonym sa...

Åhhh vilka fina katter, och vad roligt att katterna får ta så pass stor plats på ett café.

Thérèse sa...

Karolina - ja det är fina katter , ganska speciellt men mysigt med en massa katter på ett café

Krokofanten sa...

Dit skall jag gå om jag kommer till Hong Kong, jag saknar min katt sååå jättemycket!

Thérèse sa...

Krokofanten - visst är det mysigt med katter. Skulle gärna ha en själv någon gång. Vad hände med din? Var det bara en katt du lånade?

becka sa...

Hjärtat! Du har möjligtvis inga planer på att ta en tripp till Göteborg snart? Det var hemskt längesen. kram

Åsa sa...

Oj, dit skulle inte jag gå! Katter i all ära men jag klarar inte katthår i maten och över allt. Kliar och blir täppt i näsan också i kattsällskap. Men såhär på avstånd är de fina :)

Thérèse sa...

Becka - jo det måste jag absolut göra snart. Vi har ju inte setts på evigheter. Ibland saknar jag Göteborg som är en himla mysig stad

Åsa - fast när jag åt där var det inte katthår i maten men servicen var otroligt långsam och katterna ganska lata och stillsamma som mest låg i sina hörn/på bord/stolar och betraktade besökarna

Pumita sa...

Usch och fy, inga katter på mitt fikabord! Kattungar är söta men de ska inte få tassa runt min kaffemugg. Åsa och jag kan inte vara de enda som tycker det. Var är du, Barajagjohanna? ;D

Anna Malaga sa...

Shit...jag tycker det ser ganska äckligt ut. Gillar katter, men inte pâ matbordet!

Cattis sa...

Vilket kul ställe :-)

Thérèse sa...

Pumita - ha ha ja jag förstår att det kan kännas lite äckligt, känner nog jag med spontant även om jag gillar katter så vill jag inte ha dom på fikabordet. Men min mat och kaffe innehöll inte katthår. Stället känns inte ofräscht.

Anna - ha ha förstår dig men det kändes inte äckligt. Fast kanske inget för kattallergiker (även om jag var där och fikade med en sån)

Cattis - ja det är verkligen speciellt och ul. Affären har också mycket kul grejer. Inte bara kattsaker utan mycket 70-tals retro

Krokofanten sa...

Jaa, jag hade ju ett helt gäng katter tidigare...
De tre ungarna "adopterades" ju bort och de två mammorna behölls.
Coco rymde förra året, hon hoppade ner från balkongen och vi hittade henne aldrig igen. En långhårig-jättesöt-och-hur-snäll-som- helst katt. Hoppas att någon tog hand om henne... Miss bor kvar med min fd sambo och de verkar trivas ihop. Snarkar ikapp säkert! Men visst saknar jag henne... Katten alltså... :o)

Thérèse sa...

Krokofanten - förstår att du saknar katten. Ibland skulle jag också vilja ha katt, gillar katter och har alltid haft det under min uppväxt. Men min son är allergisk så ingen katt för mig. Får klappa på dom två mina föräldrar har när jag är där. Tråkigt med katten som försvann. Hoppas någon tog hand om henne och hon har det bra idag.

Cliff Hanger sa...

Vad crazy!

Jag menar... det heter ju mjau, inte meow.

;-)

Thérèse sa...

cliff hanger - ha ha verkligen cray ;)