måndag, oktober 01, 2007

vegetariska världsdagen

Idag 1 oktober firas vegetariska världsdagen. Hur man firar en sån dag vet jag inte riktigt för det går väl bra att äta vegetariskt alla dagar året om. Mina barns skolor hade iallafall uppmärksammat detta och serverade bara vegetarisk mat idag. Vilket jag hörde några föräldrar klaga över när jag lämnade dottern i morse. Jag brukar ju inte försöka omvända köttätare men jag tror att väldigt många skulle må bra av att äta mindre kött och mer grönt. Även om man inte vill bli vegetarian "på heltid" kan man nog äta vegetariskt en eller ett par måltider i veckan utan att ta skada.


Grönsaksmarknad i Lhasa i Tibet

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men hur många vegetariska måltider i veckan törs man äta innan man börjar ta skada?

Per sa...

Jag hängde ett tag på ett ställe i Uppsala när jag var student som hette Vegetariana. Måltiderna (alltid gratänger) var alltid drypande av grädde och ost. Mycket gott faktiskt! Men så mycket hälsosammare än köttkost tror jag nog inte.

Marknaden i Tibet ser inte ut att gå av för hackor eller palsternackor (Uttalande baserat på en gammal Thore Skogman låt tror jag)...

Thérèse sa...

Anonym - ha ha , man kan utan problem äta vegetariskt alla måltider ett helt liv utan att ta skada

Per - Nej vegetariskt kost måste ju inte vara fettsnål mat , köttkost kan absolut vara fettsnålare , det beror ju på vad man äter. Vegetariana finns inte kvar i Uppsala.

barajagjohanna sa...

Nämen! Jag hade ingen aning om att det var vegetariska världsdagen i måndags. Jag skulle ätit mer vegetariskt... eller nåt... ;)

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Usch.

Thérèse sa...

Johanna - ha ha , ja du skulle absolut ätit vegetariskt i måndags ;)

Niklas - gott , men alla dagar bör vara vegetariska

L W sa...

Per, du tänker på Grönsaksätarvisan (Klas Klättermus).