måndag, oktober 08, 2007

Japanska trädIdag berättade en person för mig att Japan är det enda land i världen där man har fler träd idag än för 100 år sen. Detta på grund av att japaner planterar träd överallt. Jag vet inte om det här stämmer men Japan är inget land jag förknippar med mängder av träd. Fast jag har aldrig varit där så jag kanske har fel. Borde kanske fråga min japanska granne som jag brukar prata med om hon vet om det stämmer.


Sakura , blommande körsbärsträd i Japan

4 kommentarer:

christel sa...

Roligt att du skriver om japanska körsbärsträd! Jag är just nu helsugen på att resa komma till Japan, tror att det kommer kunna bli några dagars turistande där om jag har tur.

En av mina reseidéer jag har (jag har många!) är att resa i Japan från söder till norr i körsbärsblommornas fotspår. Dom slår ju ut tidigar i söder, så då startar man där och reser i samma takt som dom. Det finns en bok om en kille som gjort det, kommer inte ihåg vad den heter just nu men den är inspirerande!

Thérèse sa...

Christel - jag har hört om den boken men inte läst den så jag har faktiskt haft samma resa i tankarna. Kul att du ska till Japan , hoppas att du skriver en del om det. Jag är väldigt nyfiken på Japan och vill verkligen resa dit någon gång

Fröken Elvira Mikaela Sandahl sa...

åh vilken mysig blogg du har =) och jättebra att jag snubblade över de japanska träden. Ville verkligen veta vad de hette:)

Ha en jättebra dag

Anonym sa...

Hej! Nej, det stämmer inte att Japan är det enda landet som har fler träd idag än för 100 år sedan. Även Sverige har mycket mer skog nu än förr. Först och främst så har vi ett effektivt skogsbruk idag med t.ex utdikade våtmarker och återplantering efter avverkning. Och förr eldades mycket trä för uppvärmning av hus. Och trä eldades också för t.ex trankokning och järntillverkning. Och jorbruksarealerna var större förr, nuförtiden planteras ju många åkrar igen. Ha det gott!